ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
Το Master plan του λιμανιού στη συνεδρίαση του Περιφερειακού!
20-10-2017 08:58:44

Ενημέρωση για την πορεία που ακολουθεί το Master plan του λιμανιού της Ζακύνθου ζητά από τον Περιφερειάρχη ο σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Στασινόπουλος, ο οποίος έχει καταθέσει σχετικό ερώτημα στο προεδρείο. Στόχος είναι να συζητηθεί το θέμα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων νήσων που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ζάκυνθο και έχει ενταχθεί στην ημερήσια διάταξη. 

Με δεδομένο το ότι η μελέτη του Master plan καθυστέρησε και έχει περάσει μία τουλάχιστον δεκαετία μέχρι να εξασφαλιστεί η πίστωση για να γίνει και ακολούθως να παρουσιαστεί, ζητούμενο πλέον είναι να μην έχουμε άλλη καθυστέρηση στην υλοποίησή της.

Οι τοπικοί φορείς και οι αρχές έχουν θέσει μέσα από δημόσιο διάλογο τις προτεραιότητες των έργων για το λιμάνι και ο χρόνος που περνά ανεκμετάλλευτος αποβαίνει σε βάρος του τόπου μας.

Μπορεί να συνεχίζονται οι συζητήσεις για αναπτυξιακά θέματα όπως η θέση της προβλήτας, το εμπορικό και τουριστικό λιμάνι και τα κυκλοφοριακά ζητήματα της παραλιακής, αλλά η συνέχιση του διαλόγου δεν συμβάλλει στην υλοποίηση των μεγάλων έργων. 

Η ερώτηση που κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος γ. Στασινόπουλος θα συζητηθεί το Σαββάτο 21 Οκτωβρίου και είναι το δεύτερο κατά σειρά θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

Κύριε Περιφερειάρχη

Ενημερώστε μας σε ποιό στάδιο έχουν φτάσει οι ενέργειες της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση των διαδικασιών  μετά την ομόφωνη απόφαση να γνωμοδοτήσει θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου « Επέκταση –Βελτίωση Λιμένα Ζακύνθου (Προγραμματικό Σχέδιο) Α φάση » Δήμου Ζακύνθου Π.Ε. Ζακύνθου, ως την τότε κατατεθειμένη εισήγηση.

Η  απόφαση είχε λάβει  αύξ. αριθμό 82-9/17-4-2016 και την έγκριση της Μελέτης των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για συγκεκριμένη θέση.

Για την Νέα Ιόνιο Πολιτεία
Στασινόπουλος Γεώργιος
Αντιπρόεδρος  Περιφερειακού Συμβουλίου


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment