Quantcast

Γνώμες

Σε πλήρη εγκατάλειψη το μικρό Διοικητήριο

Δεν υπάρχει πιο αποκρουστική εικόνα για έναν πολίτη που έχει μάθει να σέβεται τους νόμους και την αξιοπρέπεια του κράτους, να μπαίνει σε μια δημόσια υπηρεσία και να αντικρίζει βρώμικους τοίχους, σπασμένα τζάμια, καρέκλες ή γραφεία, πεταμένα άχρηστα αντικείμενα στους διαδρόμους και συνολικά μια μίζερη και εντελώς απαξιωτική εικόνα πολιτείας.

Ένα μέρος της ευθύνης γι αυτό αποδίδεται στην κακοδιοίκηση συνολικά, ένα άλλο μέρος όμως της ευθύνης αποδίδεται στους προϊστάμενους των υπηρεσιών αλλά και ένα μέρος αφορά τους ίδιους τους εργαζόμενους. Εν τέλει το περιβάλλον που ζούμε, έχουμε κάθε λόγο να το φροντίζουμε να είναι καθαρό και ευπρεπισμένο.

Οι διάδρομοι και οι σκάλες δεν είναι αποθήκες άχρηστων αντικειμένων. Βεβαίως υπάρχουν υπηρεσίες που είναι πολύ καθαρές και ευπρεπισμένες αλλά δεν είναι όλες.

Τώρα σε ότι αφορά τα δημόσια κτίρια θα κάνουμε μια έκκληση σε όσους σχεδόν καθημερινά συζητούν με τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα που αποτελεί υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και ας του θυμίσουν πως ένα κτίριο που ανήκει στην υπηρεσία του, κοντεύει να καταρρεύσει από την εγκατάλειψη.

Αυτό είναι το μικρό Διοικητήριο που βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο.

Ας του πουν, ο Βουλευτής, ο Δήμαρχος, ο Περιφερειάρχης, ή όποιος άλλος μπορεί, να βγάλει μια πίστωση να συντηρήσει το κτίριο – ιδιοκτησίας της υπηρεσίας του – διότι η κατάσταση που βρίσκεται, προσβάλει το κράτος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *