Quantcast

Γνώμες

Κόσμημα εξωτερικά, άψυχο εσωτερικά

ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι οι διαγωνισμοί βγαίνουν άγονοι για την κάλυψη των θέσεων ιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας, αλλά παρά ταύτα νομοθετική αλλαγή δεν υπάρχει ούτε διαφαίνεται πουθενά στον ορίζοντα.

Με αφορμή τη μόνιμη επωδό πολιτικών προσώπων και διοικητικών παραγόντων για τους άγονους διαγωνισμούς, είναι ευνόητο ότι απαιτείται πολιτική παρέμβαση για να βρεθεί λύση κι όχι να μένουμε στο χθες επειδή είμαστε ανίκανοι να δούμε το αύριο, ή επειδή τα συμφέροντα είναι τέτοια που δε θέλουμε να δοθεί λύση.

Ερχόμαστε τώρα στο νοσοκομείο Ζακύνθου για το οποίο (αναφορικά με τις ελλείψεις γιατρών) έχουν γίνει αναρίθμητες κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, ερωτήσεις στη βουλή, καταγγελίες και άλλα τινά, ων ουκ εστίν αριθμός… Οι παιδαριώδεις απαντήσεις που λαμβάνουμε, ότι δήθεν υπάρχει ενδιαφέρον αλλά δεν καλύπτονται οι θέσεις γιατί δεν έρχονται γιατροί, δεν είναι σοβαρές και δε δείχνουν υπεύθυνο κράτος και υπεύθυνες τοπικές αρχές. Αλήθεια οι τοπικές αρχές και οι τοπικοί παράγοντες έχουνε μεταφέρει την πραγματικότητα στους κυβερνώντες, ή δίνουν πλασματική εικόνα για λόγους που οι ίδιοι γνωρίζουν;

Τελεία και παύλα, δε θέλουμε να ξανακούσουμε ότι γίνεται διαγωνισμός αλλά ζητάμε να ψηφιστεί νόμος με σοβαρά κίνητρα για να αποκτήσουν γιατρούς τα δημόσια νοσοκομεία, όπως αυτό της Ζακύνθου που μπορεί να είναι κόσμημα κτιριακά αλλά εσωτερικά τείνει να γίνει άψυχο…

  • Povera Ζακυνθούλα που έδυ σου το κάλλος; Από φιόρο του λεβάντε σε καταντήσαμε ρακένδυτη ξεφτίλα και όζουσα του καταναλωτισμού σου. Ζητάς και ξαναζητάς γιατρούς. Κακοπληρωμένους και Άστεγους. Πάει. Χάθηκε η λογική. Ποίο κίνητρο είναι σοβαρότερο από τη στέγη; Δόξα τον Άγιο όμως τα πάμε περίφημα. Ο τουρισμός μας να είναι καλά. Ουαί και κλείσει το ναυάγιο. Αλλοίμονό μας. Μη χάσουμε καμμιά χιλιάδα από τις αγέλες που η πλειοψηφία τους δεν σκάει μύτη από τα μαντριά ούτε για καφέ. Κορόιδα είναι; Βραχιολάκια γαρ. Ποίος να νοιαστεί για τον δύστυχο ιθαγενή αν έχει ανάγκη γιατρού, καθαριότητας ή νεράκι τους θερινούς μήνες; Τα rooms μας να νοικιάζονται. Αν δεν υπάρχει ούτε στάνη για τον γιατρό, χεστήκαμε. Το χρήμα να πέφτει και everybody happy. Επιτέλους ας το χωνέψουμε. Και ας μη ζούμε σε χίμαιρες. Το νησί που φέρει το όνομα Ζάκυνθος επιβιώνει σήμερα αποκλειστικά προς τέρψη μιας “ισχυρής” αλλά συνάμα απαίδευτης μειοψηφίας που με τον ωχαδερφισμό μας όλοι εκθρέψαμε. Με ότι αυτό συνεπάγεται. Και ας πονάει. Το να ζητάμε όμως και τα ρέστα, άκαιρο έως άστοχο. Πολύ αργά για δάκρυα. Και όποιος αντέξει. Φθάνοντας στα όρια, ας έχουμε κατά νου και τον “Μέτοικο” που μας τραγούδησε κάποτε ο Ζώρζ Μουστακί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *