ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΘΕΣΕ Ο Π. ΑΒΡΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Τα αποθεματικά των Δήμων συζητήθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο!
06-10-2017 08:50:17

Το θέμα των αποθεματικών των Δήμων απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου και εκεί δόθηκε η δυνατότητα σε όλες τις παρατάξεις να τοποθετηθούν και στην πλειοψηφία τους να εναρμονιστούν με τη θέση που έχει διατυπώσει η ΚΕΔΕ. 

Πρώτος πήρε το λόγο και μίλησε στα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα ο Παναγιώτης Αβράμης από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης και επεσήμανε πως «η κυβέρνηση βάζει χέρι στα αποθεματικά των Δήμων» ενώ ο Γιώργος Αρμένης από τον ίδιο συνδυασμό ανέφερε πως πρέπει να παρασχεθεί συνδρομή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας καθώς η ΣΑΤΑ κάθε χρόνο μειώνεται.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την άποψη ότι το ταμείο είναι μείον και τα χρέη ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, άρα δεν υπάρχουν χρήματα για να μας τα πάρουν.

Ο κ. Κολοκοτσάς ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τα χρήματα που έρχονται από το κράτος στο Δήμο και είπε ότι μέχρι τώρα έχει πάρει 144 χιλιάδες ευρώ που είναι δύο δόσεις της ΣΑΤΑ. «Τι να κάνω με αυτά τα λεφτά;» αναρωτήθηκε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε πως έχει στείλει έγγραφα στα υπουργεία και ζητά χρήματα για να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα. 

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας είπε ότι η ΚΕΔΕ εκφράζει την αντίθεσή της και ζητά από τους Δημάρχους να μην καταθέσουν τα χρήματά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θέτει θέμα έκφρασης κοινής άποψης από όλους τους Δήμους. 

Τέλος ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης υπενθύμισε πως κατά το παρελθόν, που είχαμε 6 Δήμους στη Ζάκυνθο, η ΣΑΤΑ ήταν 10 εκατομμύρια ευρώ και τώρα που έχουμε ένα Δήμο παίρνουμε λιγότερα από αυτά που έπαιρνε μόνος του ο Δήμος Αρτεμισίων. 

Οι Δήμοι στην άλλη Ελλάδα

Μετά το Δήμο της Πάτρας και ο Δήμος της Καισαριανής δεν καταθέτει τα ταμειακά του διαθέσιμα στην ΤτΕ, όπως αποφάσισε, σχετικά, κατά τη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Δήμος της Καισαριανής εξηγεί τα εξής:

«Με έγγραφο που απέστειλε το  Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η κυβέρνηση απαιτεί  τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων-αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών, ανάμεσα τους και των Δήμων στην τράπεζα της Ελλάδος. Πρόκειται για την ίδια απαράδεκτη πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κατέθεσε η κυβέρνηση και το 2015, που και τότε το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής είχε πάρει απόφαση να μην παραδώσει τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

Το επιχείρημα που επιδιώκει να παρουσιάσει η κυβέρνηση σχετικά με τους όρους του δανεισμού είναι προσχηματικό και υποκριτικό. Είναι η ίδια κυβέρνηση που στήριξε με νύχια και με δόντια, με δισεκατομμύρια από τις τσέπες του ελληνικού λαού το τραπεζικό σύστημα. Είναι η ίδια κυβέρνηση που έφτασε την χρηματοδότηση των ΟΤΑ στα χαμηλότερα επίπεδα που υπήρξε ποτέ πριν και μετά την κρίση.

Μάλιστα το θέμα επανέρχεται εν μέσω απειλών και εκβιασμού της κυβέρνησης για ενδεχόμενες κυρώσεις στους δημάρχους, διακοπή χρηματοδότησης κ.ά. Πρόκειται για καθαρά προκλητική ενέργεια», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment