Η ΤΕΛΕΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Συναυλία των Επτανησιακών Φιλαρμονικών στο Πνευματικό κέντρο
02-10-2017 12:53:44

Οι εκδηλώσεις των ημερών έγιναν με επιτυχία παρά τον καιρό που ήταν βροχερός και άλλαξε τα πλάνα για τη συναυλία των φιλαρμονικών του Ιονίου.

Οι εκδηλώσεις ήταν διήμερες και πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο και το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο σε διάφορα σημεία του νησιού με αφορμή τη συμμετοχή των επτανησίων και των κρητικών στη ναυμαχία της Ναυπάκτου. 

Το πρωί του περασμένου Σαββάτου έγινε η Πανηγυρική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Πνευματικό Κέντρο και εκεί είχαμε την  υποδοχή των επισήμων προσκεκλημένων του Μιλάνειου Ναυτικού Μουσείου και των υπευθύνων των φιλαρμονικών.

Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Τσίπηρας ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις που έχουν γίνει θεσμός.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Κόκλας παρέδωσε τα δώρα στις αντιπροσωπείες και ένα από αυτά ήταν αντίγραφο από τον πίνακα ζωγραφικής του Αντώνη Μιλάνου με τις γαλέρες της εποχής στο λιμάνι της Ζακύνθου το έτος 1571.. 

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι από τις εξής φιλαρμονικές και συλλόγους:

Η φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Ζακυνθίων

Η φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Αρτεμισίων

Η φιλαρμονική εταιρεία Λευκίμμης  Κέρκυρας

Η φιλαρμονική σχολή Πάλης Ληξουρίου

Η φιλαρμονική εταιρεία Λευκάδας

Ο χορευτικός σύλλογος  Λευκίμμης  Κέρκυρας ΦΑΕΘΩΝ

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μαχαιράδου Η ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ

Ο πολιτιστικός σύλλογος Κρητών Ζακύνθου  Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ

Οι προσκεκλημένοι υπέγραψαν στο βιβλίο του Δήμου που καταγράφονται όλες οι αντιπροσωπείες και στη συνέχεια έδωσαν και  αυτοί τα δώρα τους που ήταν καλάθια με τοπικά προϊόντα.

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης για τη συμμετοχή των Ζακυνθινών και των Επτανησίων γενικότερα που συνέβαλλαν καθοριστικά στην νικηφόρα ναυμαχία του LEPANTO 1571, που έγινε λίγα μίλια έξω από την Ζάκυνθο, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Εχινάδων νήσων.. 

Η μεγάλη συναυλία των Επτανησιακών Φιλαρμονικών έγινε το Σάββατο  30/09/2017 και  ώρα   8 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου κι αυτό γιατί λόγω της βροχής δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί στην πλατεία Σολωμού.

Χθες το βράδυ (Κυριακή 1η Οκτωβρίου)  έγινε ένα επιπλέον δρώμενο στη θάλασσα με σκάφη τα οποία πήραν  μέρος στην υποδοχή των νικητών για τα επινίκεια.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment