ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥ Π. Σ. ''ΟΥΓΚΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ'' ΣΤΟ ΔΗΜΟ!
Να επισπευσθεί η συντήρηση του γλυπτού “Θρηνούν Πνεύμα”
30-08-2017 09:45:00

Η συντήρηση του γλυπτού που κοσμεί τον πεζόδρομο Κ. Ξένου, δίπλα από το  σπίτι του Ούγκο Φώσκολο, το «Θρηνούν πνεύμα» του σπουδαίου γλύπτη Ιωάννη Βιτσάρη, παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς το έργο τέχνης που έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο νεώτερης πολιτισμικής κληρονομιάς χρειάζεται να απαλλαγεί από τα σημάδια της φθοράς του χρόνου, που δυστυχώς  είναι αρκετά.

Θυμίζουμε πως το γλυπτό, το οποίο, από το 1970, είχαν τοποθετήσει οι τοπικές Αρχές στο οικόπεδο της προσεισμικής οικίας, πάντα στη μνήμη του ποιητή, απομακρύνθηκε προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες για την ανακατασκευή της οικίας Ούγκο Φώσκολο, ένα εγχείρημα που ολοκληρώθηκε με επιτυχία  πριν από λίγους μήνες μετά από την συνεργασία του Συλλόγου “Ούγος Φώσκολος”, του Δήμου Ζακυνθίων και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Παράλληλα με το έργο της ανακατασκευής της οικίας του ποιητή είχαν ξεκινήσει και οι πρωτοβουλίες για την συντήρηση και αποκατάσταση του γλυπτού, το οποίο έχει ανακηρυχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού σε μνημείο νεώτερης πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Την πρωτοβουλία για την συντήρηση του γλυπτού, ανέλαβε το Τμήμα Τεχνολόγων Περιβάλλοντος και πιο συγκεκριμένα το επιστημονικό προσωπικό και οι φοιτητές της κατεύθυνσης Συντήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Ωστόσο για να ξεκινήσουν οι εργασίες, απαιτείται η άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και πιο συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Συντήρησης Νεώτερων Αρχαιοτήτων.

Δεδομένου ότι έχει περάσει αρκετό διάστημα με το ζήτημα αυτό να βρίσκεται σε εκκρεμότητα, την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Φ. Συνετός, από κοινού με τον Πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΙ Γιάννη Δραγώνα και την Προϊσταμένη του Τμήματος κ. Καμπιώτη πραγματοποίησαν μια παράσταση στο Δήμο Ζακυνθίων, προκειμένου να ξεκινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο Αντώνη Αντίοχο Μπαλιακρά, ο οποίος δεσμεύτηκε να υπάρξει άμεση κινητοποίηση του Δήμου.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment