Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ:
Αντώνης Κασσιμάτης: “H πλειοψηφία θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί”
24-07-2017 12:28:28

Για περίπου 1,5 ώρα ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης Αντώνης Κασσιμάτης κατέθετε στην Ανακρίτρια την περασμένη Παρασκευή, κληθείς να παρουσιάσει στοιχεία για την υπόθεση των διαταγών πληρωμής που βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Αύριο Τρίτη αναμένεται να καταθέσουν δύο μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και πιο συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος Γ. Κόκλας και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Αρμένης.

«Κλήθηκα από την Ανακρίτρια να εξεταστώ σαν μηνυτής στην υπόθεση που αυτό το διάστημα εξετάζει η Δικαιοσύνη για την έκδοση των πλαστών διαταγών πληρωμής σε σχέση με έργα που ελέγχονται. Αυτή τη διαδικασία που εμείς σαν “Ζακυνθινή Αναγέννηση” αποκαλύψαμε και μέσω της κοινοποίησης στον Υπουργό Δικαιοσύνης  Στ, Κοντονή έφτασε στη Δικαιοσύνη», σημείωσε ο κ. Κασσιμάτης διευκρινίζοντας πως ο ίδιος εμφανίζεται ως μηνυτής κατά την κρίση της Εισαγγελέως, επειδή κοινοποίησε τα συγκεκριμένα στοιχεία και όχι επειδή υπέβαλε κάποια μήνυση.

«Αυτή η διαδικασία δεν μας κάνει χαρούμενους γιατί βρισκόμαστε στη διερεύνηση ενός νέου σκανδάλου την στιγμή που η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού στη Ζάκυνθο έχουν υποφέρει κατά το παρελθόν και κάποιος λυπάται όταν τέτοιες καταστάσεις επαναλαμβάνονται.  Από την άλλη, καθώς ο Δήμος και η δημοτική αρχή αντιμετωπίζουν κρίσιμα ζητημάτων, η εντιμότητα, η διαφάνεια και η αποτελεσματικότητα πρέπει να είναι ένα τρίπτυχο που θα εφαρμόζεται. Ακόμη και για το τελευταίο ευρώ που χρησιμοποιείται πρέπει να υπάρχει έντιμη και διαφανής λειτουργία αλλά και αποτελεσματικότητα. Σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα, είδαμε τους τελευταίους μήνες πως υπήρξαν σοβαρά κενά και ελλείμματα!» συμπλήρωσε υπογραμμίζοντας πως ο συνδυασμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη και να παίξει το ρόλο του Δικαστή, ούτε να υποδείξει ποιοι έχουν τις ποινικές ευθύνες.

«Έχουμε όμως σαφέστατα αποδώσει πολιτικές ευθύνες στη  δημοτική αρχή, αφού το σκάνδαλο έλαβε χώρα σε μια περίοδο που βρίσκονταν στη διακυβέρνηση του Δήμου. 

Αναμένουμε καταιγιστικές εξελίξεις και προσπαθούμε να συμβάλουμε στη Δικαιοσύνη ώστε να αποδώσει αυτές τις ευθύνες όπου υπάρχουν όσο ψηλά και αν βρίσκονται και όσους και αν περιλαμβάνει» σχολίασε και ερωτηθείς αν οι ευθύνες αυτές μπορεί να αφορούν και την προηγούμενη δημοτική αρχή του Δήμου, απάντησε πως η διαδικασία του ελέγχου θα αποδείξει αν υπήρξαν αντίστοιχα στοιχεία και για την προηγούμενη περίοδο.

«Εμείς δεν έχουμε τέτοια στοιχεία και ό,τι στοιχεία είχαμε τα δώσαμε στη Δικαιοσύνη, προτείνοντας και τρόπους ελέγχου σε βάθος και σε προηγούμενες περιόδους. Προς το παρόν όμως δεν έχουμε στοιχεία που να αφορούν προηγούμενες δημοτικές αρχές» σημείωσε.

Τέλος, ο επικεφαλής της Ζακυνθινής Αναγέννησης ανέφερε για ακόμη μια φορά πως αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί, η πλειοψηφία θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί.

«Η απάντηση του Δημάρχου ότι είναι έντιμος, κατά τη γνώμη μας δεν είναι απάντηση. Αυτό θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Εμείς δεν κρίνουμε την εντιμότητα κανενός!» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment