ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
Απών από τις εκδηλώσεις της Fraport για το αεροδρόμιο ο Περιφερειάρχης
06-05-2017 10:14:40

Τα σχέδια για τη διαχείριση των αεροδρομίων παρουσίασε η Fraport σε Κέρκυρα  και Κεφαλονιά κατά τη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων στα δύο νησιά που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και οι εκπρόσωποι της γερμανικής εταιρείας που έχει αναλάβει πλέον τη διαχείριση των αεροδρομίων είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αναλυτικά το πρόγραμμα τους, τονίζοντας τα οφέλη που προσφέρονται στις τοπικές κοινωνίες και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών.

Από τις εκδηλώσεις στην Κέρκυρα  απουσίαζε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, με βάση μάλιστα την απόφαση που είχε ήδη πάρει για το θέμα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

«Εμείς συνεχίζουμε να έχουμε αντίθεση στην σύμβαση παραχώρησης των αεροδρομίων και συνεχίζουμε να εκφράζουμε τη θέση μας για μια διαφορετική διαχείριση των αεροδρομίων. Μπορεί αυτό να φαίνεται ουτοπικό για κάποιους αλλά στηριζόμαστε σε μια άλλη λογική, ενώ κάθε μέρα επιβεβαιωνόμαστε ως προς τις ενστάσεις μας» δήλωσε ο κ. Γαλιατσάτος.

Το Ψήφισμα το οποίο εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων κάνει λόγο για μια  βλαπτική για τα τοπικά συμφέροντα και γενικότερα την οικονομία της χώρας «λεόντειο» σύμβαση που υπέγραψε το ελληνικό κράτος με την συγκεκριμένη εταιρεία, απεμπολώντας και τις αυτοδύναμες δυναμικές ευκαιρίες ανάπτυξης και τον δημόσιο-λαϊκό έλεγχο σε ένα δημόσιο αγαθό ,όπως είναι τα 14 αεροδρόμια της χώρας.

Το ψήφισμα αναφέρει μεταξύ άλλων πως το  Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων εμμένει στην θέση του για διαχείριση των αεροδρομίων από δημόσιο φορέα με την συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων της περιοχής και  εκφράζει την άποψη ότι απαιτείται η ενεργοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης για την διερεύνηση επανειλημμένων δημοσιευμάτων του τύπου σχετικά με τις μεθοδεύσεις για την μεταβίβαση των κρατικών αεροδρομίων στην Fraport και την αμφισβητούμενη νομιμότητα τους.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment