ΕΛΛΑΔΑ
«Οδός μαρτυρίου» η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα
18-04-2017 09:53:49

Μεγάλα προβλήματα στην ολοκαίνουργια Ιόνια Οδό - Η ουρά έφτασε και τα 15 χιλιόμετρα - Ταλαιπωρία και στην Αθηνών - Λαμίας - Σε επιφυλακή και σήμερα οι άντρες της Τροχαίας καθώς η κίνηση στα εθνικά δίκτυα αναμένεται αυξημένη - Αριθμός ρεκόρ για τους φετινούς εκδρομείς 

Ακόμα και το διπλάσιο χρονικό διάστημα από ό,τι απαιτείται για να διανύσουν υπό κανονικές συνθήκες συγκεκριμένες διαδρομές, χρειάστηκαν οι εκδρομείς του Πάσχα που επέστρεψαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στην Αθήνα. Μποτιλιαρίσματα σε Εθνικές οδούς, οχήματα να κινούνται για μεγάλες αποστάσεις με μικρές ταχύτητες και ισχυρές βροχοπτώσεις συνέθεσαν το παζλ του μαρτυρίου που βίωσαν χιλιάδες πολίτες που αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ προκειμένου να σουβλίσουν τον οβελία στην ελληνική ύπαιθρο.

Από νωρίς χθες το μεσημέρι εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα με τους άντρες της Τροχαίας που βρίσκονταν επί ποδός να προσπαθούν να βοηθήσουν τους ταξιδιώτες. Η αρχή έγινε στην Ιόνια Οδό. Χιλιάδες εκδρομείς που επέστρεφαν από την Ήπειρο αλλά και από την Αιτωλοακαρνανία βρέθηκαν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη με το που πέρασαν το Μεσολόγγι. Ξαφνικά αναγκάστηκαν να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους κι ενώ βρίσκονταν πάνω στο ρεύμα Ιωαννίνων - Αντιρρίου και σε απόσταση 10 χιλιόμετρα από τη γέφυρα που ενώνει τη Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο. Γρήγορα διαπίστωσαν ότι θα έπρεπε να οπλιστούν με υπομονή, καθώς όπως πληροφορήθηκαν μπροστά τους υπήρχε μια ουρά οχημάτων η οποία έφτανε τα 6 χιλιόμετρα. Το πρόβλημα εντοπίζονταν στη νέα σήραγγα της Κλόκοβας, καθώς λίγο πριν τα οχήματα εισέλθουν σε αυτή οι δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας της Ιόνιας Οδού μετατρέπονταν σε μία. Όσο όμως περνούσαν οι ώρες το πρόβλημα στη σήραγγα της Κλόκοβας επιδεινώνονταν όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα αργά χθες το απόγευμα η ανάσχεση των οχημάτων να ξεπεράσει ακόμα και τα δεκαπέντε χιλιόμετρα. Έτσι δεν ήταν λίγοι αυτοί που για μια απόσταση περίπου τριανταπέντε χιλιομέτρων (Μεσολόγγι - Αντίρριο) χρειάστηκαν κοντά στις δύο ώρες. 

Αριθμός ρεκόρ για τους φετινούς εκδρομείς του Πάσχα

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα στοιχεία από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, φέτος περίπου 770.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ για τις διακοπές του Πάσχα, 
ενώ πέρυσι το Πάσχα είχαν φύγει 753.000 αυτοκίνητα.

Ουρές πέντε χιλιομέτρων στην Κόρινθο

Η επιστροφή των εκδρομέων ξεκίνησε από τις πρώτες πρωινές ώρες της δεύτερης μέρας του Πάσχα και κορυφώθηκε όσο περνούσαν οι ώρες κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Αν και αρχικά στις Εθνικές Οδούς Αθηνών - Λαμίας και Αθηνών - Κορίνθου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγονταν χωρίς κανένα σοβαρό πρόβλημα, όταν άρχισαν να σημειώνονται οι πρώτες ισχυρές βροχοπτώσεις και να χάνεται σιγά-σιγά το φως της ημέρας οι οδηγοί κλήθηκαν να δοκιμάσουν και πάλι τις αντοχές τους. Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στα διόδια της Ελευσίνας όπου οι ουρές ξεκίνησαν αργά χθες το απόγευμα από τα δύο χιλιόμετρα για να ξεπεράσουν σε κάποια στιγμή ακόμα και τα πέντε. Έντονη κίνηση παρουσιάστηκε και στα διόδια του Καλαμακίου με τα αυτοκίνητα να κινούνται με βήμα σημειωτόν για 500 και πλέον μέτρα. Μεγάλη άτυχοι τελικά ήταν οι εκδρομείς που είχαν περάσει τις ημέρες του Πάσχα στην Ήπειρο, καθώς μετά το Γολγοθά της Κλόκοβας έπρεπε να περάσουν κι αυτό του Ισθμού τις Κορίνθου. Έτσι υπήρξαν οικογένειες που έκαναν έως και οκτώ ώρες για να φτάσουν στα σπίτια τους όταν υπό κανονικές συνθήκες για την ίδια διαδρομή χρειάζονταν 4-4,5 ώρες.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στην Εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, με τα οχήματα κάποια στιγμή να κινούνται με μικρές ταχύτητες σε κομμάτια της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, ωστόσο δεν παρατηρήθηκαν φαινόμενα όπως στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου και την Ιόνια Οδό.

Άνοιξαν οι μπάρες στα διόδια των Μαλγάρων 

Περισσότερα από 18.000 αυτοκίνητα είχαν περάσει μέχρι αργά χθες το βράδυ από τα διόδια των Μαλγάρων. Οι υπεύθυνοι στου σταθμούς αναγκάστηκαν να ανοίξουν τις μπάρες και από τις δύο κατευθύνσεις -για μερικά λεπτά- για περισσότερες από 10 φορές έτσι ώστε να αποκλιμακωθεί συμφόρηση των οχημάτων. Αυξημένη όμως ήταν και η κίνηση των οχημάτων και στα οδικά δίκτυα που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με τη Χαλκιδική, τις Σέρρες και την Καβάλα, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται καθυστερήσεις, ή να εντοπίζονται άλλου είδους προβλήματα.

Επιστροφή part 2

Σε επιφυλακή θα βρίσκονται και σήμερα οι άντρες της Τροχαίας, καθώς αρκετοί είναι οι εκδρομείς όπου παρέτειναν τις πασχαλινές του διακοπές, με ολιγοήμερες άδειες που πήραν από τις εργασίες τους αλλά και με την ευκαιρία των σχολείων που θα παραμείνουν κλειστά έως το τέλος της εβδομάδας. Έτσι αν και η πλειοψηφία των ταξιδιωτών επέστρεψε στο κλεινόν άστυ, αρκετοί είναι αυτοί που θα αποφασίσουν να πάρουν το δρόμο του γυρισμού σήμερα ή και τις επόμενες ημέρες. Για σήμερα στα εθνικά δίκτυα η κίνηση των οχημάτων αναμένεται να είναι αυξημένη σε σχέση με τον αριθμό των αυτοκινήτων που κινούνται συνήθως.

Νέες βροχοπτώσεις για σήμερα

Για σήμερα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ και στο Ιόνιο τα πέντε. Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στο βόρειο Αιγαίο από 10 έως 18, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από 12 έως 19. Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως προς το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τετάρτη του Πάσχα, οι τοπικές βροχές ή καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως σε ηπειρωτικές περιοχές της Δυτικής και Βόρειας Ελλάδας, καθώς επίσης και τις ορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει μικρή άνοδο, ενώ οι νότιοι άνεμοι θα πνέουν ενισχυμένοι φτάνοντας σε ένταση τα 6-7 μποφόρ.

Πηγή:protothema.gr


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment