ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΥΚΕΩΝ ΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΕΛΜΗ
Η έκθεση με τίτλο «Τerra Madre-Μητέρα Γη»
28-03-2017 15:27:14

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της η εταιρεία κῠκεών ἔλευσις σε συνεργασία με το μουσειολόγο - επιμελητή της έκθεσης κ.Κων/νο Στουπάθη και το Μουσείο Χέλμη διοργανώνουν έκθεση με τίτλο Τerra Madre-Μητέρα Γη.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν εκθέματα προγονικών ποικιλιών κηπευτικών, ιστορικών και σπάνιων εκθεμάτων από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση θα γίνει μέσα από πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό, καθώς και με την μορφή ζωντανών εκθεμάτων όπως σπόροι, καρποί και φυτά. H έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 29 Μαρτίου, έως και το Σάββατο 08 Απριλίου. Στο χώρο της έκθεση θα πραγματοποιούνται για τους επισκέπτες ξεναγήσεις ανά ημέρα σε προκαθορισμένο χρόνο.

Σκοπός της έκθεσης είναι να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό την ιστορία, την λαογραφική σημασία, την διατροφική αξία βάσει χρωμάτων και σχημάτων, καθώς και τα ιδιαίτερα καλλιεργητικά χαρακτηριστικά του κάθε είδους ξεχωριστά, καταλήγοντας στο όφελος πού έχει η ύπαρξη μοναδικών ποικιλιών κηπευτικών στην βιοποικιλότητα και στην υγεία του ανθρώπου.

Η Κυκεών Ελευσις και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Π. Χέλμη σας προσκαλούν το Σάββατο 01 Απριλίου 2017, στις 6.00 μ.μ στην Ημερίδα Κοινού με θέμα "Εικόνες της γης στο Φιόρο του Λεβάντε" η οποία θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του μουσείου Χέλμη, στην Αγία Μαρίνα Φαγιά, στη Ζάκυνθο.

Είσοδος ελεύθερη.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθούν οι εξής εισηγήσεις:

• Φώτιος Μπλέτσος - Γεωπόνος MSc, PhD, πρώην Τακτικός Ερευνητής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
Προέλευση-προσαρμοστικότητα-εξέλιξη των σημαντικότερων κηπευτικών και λαχανοκομικών ειδών στις ελληνικές εδαφολογικές συνθήκες.

• Διονύσιος Φλεμοτόμος – Εκπαιδευτικός
Η "μητέρα γη" της Ζακύνθου στον εορταστικό κύκλο της Μεγάλης Σαρακοστής

• Κατερίνα Δρίτσα - Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc Δημόσιας Υγείας
Ο διατροφικός κήπος της γης στην αυλή των χρωμάτων της ζωής

• Κωνσταντίνος Στουπάθης - Μουσειολόγος, MSc/Συντηρητής έργων Τέχνης
Διάρθρωση και υλοποίση της Έκθεσης "Terra Madre - Μητέρα Γη"

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δρ. Φώτιου Μπλέτσου "Η λαχανοκομία στον 21 αιώνα", με την ευγενική χορηγία της Κυκεών Ελευσις

Profile εταιρείας: η εταιρεία κῠκεών ἔλευσις είναι εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των βιολογικών και παραδοσιακών τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, ειδών προσωπικής φροντίδας καθώς και στον τομέα εμπορίας ποικιλιών σπόρων, παραδοσιακών φυτών και εφοδίων οργανικής προέλευσης.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment