Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
Κατήγγειλε “μαφία” πορτιέρηδων στο Σκοπό
13-03-2017 13:17:00

Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση για τα σοβαρά προβλήματα του νησιού (σκουπίδια-νοσοκομείο) πραγματοποίησε το ΚΚΕ την περασμένη Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο με ομιλητή το Βουλευτή Αχαΐας και μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Νίκο Καραθανασόπουλο.

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία έγινε εκτενής αναφορά ήταν τα σκουπίδια και το νοσοκομείο, δηλαδή τα δύο σοβαρότερα ζητήματα της Ζακύνθου τους τελευταίους μήνες, ενώ είχε προηγηθεί επίσκεψη του Βουλευτή σε διάφορους χώρους και συνομιλίες με τα πολιτικά πρόσωπα.

Η αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου είχε γεμίσει καθώς ήταν πολλοί αυτοί που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για την κατάσταση. Ο κ. Ν. Καραθανασόπουλος μεταξύ άλλων περιέγραψε πως ανοίγει διάπλατα η πόρτα να μπουν στην υγεία και στην καθαριότητα οι ιδιώτες και είπε: «Είναι μεγάλο το κέρδος για τους εργολάβους αν αναλάβουν αυτοί για 30 με 40 χρόνια τη διαχείριση των απορριμμάτων. Το νοσοκομείο λειτουργεί πλέον σαν ξενοδοχειακή υποδομή και ο κόσμος καταφεύγει στα ιδιωτικά διαγνωστικά που αναπτύσσονται».

Επιπλέον αναφέρθηκε πως στο νοσοκομείο δεν λειτουργεί ο αξονικός τομογράφος και την ίδια στιγμή υπάρχουν 2 τομογράφοι σε ιδιώτες ενώ χαρακτηρίστηκαν παιδικά τα επιχειρήματα ότι συνέχεια χαλάει ο σκληρός δίσκος.

Για το θάνατο της Ελένης Αρβανιτάκη ο κ. Καραθανασόπουλος είπε: «ανεξάρτητα από το τι θα βγάλει το πόρισμα, ο κόσμος μπροστά στην απόγνωσή του κάνει ότι μπορεί για την υγεία του γιατί βρίσκεται σε απόγνωση. Ακόμα και για χαρούμενα γεγονότα όπως η γέννα αναγκάζονται να πάνε στην Πάτρα και την Αθήνα. Εμείς για την υγεία λέμε πως όλοι πρέπει να περνούν από προληπτικές εξετάσεις. Το νοσοκομείο πρέπει να επαναλειτουργήσει και υπάρχουν τεράστιες κυβερνητικές ευθύνες γι’ αυτή την κατάσταση».

«Στο νοσοκομείο υπάρχουν εργολάβοι που έχουν αναλάβει την καθαριότητα και ερωτώ γιατί δεν μπορούν να δοθούν αυτά τα χρήματα (100.000 ευρώ) σε εργαζόμενους για να καθαρίζουν αυτοί. Συνειδητά αφήνουν την κατάσταση να υποβαθμίζεται για να φτάσει ο λαός να πει ότι πρέπει να ξεφορτωθεί αυτό που περνάει» συμπλήρωσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ.

Για τα σκουπίδια είπε ακόμα ότι «συζητάμε εδώ και 20 χρόνο για το πώς θα τα διαχειριστούμε. Περιμένουν να ξεπεράσει ο κόμπος το χτένι για να πάνε σε εμπορευματοποίηση και αύξηση τελών. Έχουμε κρούσματα λεπτοσπείρωσης και πρέπει να αναδείξουμε τη λογική που θέλουν να καλλιεργήσουν για μειωμένες απαιτήσεις από την πλευρά του κόσμου που καλείται συνέχεια να πληρώνει. Μπαλώνουν όπως-όπως την κατάσταση με επιδόματα, λαϊκά φαρμακεία και συσσίτια».

Μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Καραθανασόπουλος με το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά, αναρωτήθηκε δημόσια αν πρέπει να τον πάρουμε σοβαρά γιατί είπε ότι τα μέσα Μαρτίου θα έχει έτοιμη την ενδιάμεση λύση. Όσο για τη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Λευτέρη Νιοτόπουλο στην οποία ο κ. Νιοτόπουλος είπε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτα, ο κ. Καραθανασόπουλος είπε πως η πρώτη και βασική ευθύνη είναι της κυβέρνησης η οποία νομοθέτησε με τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων και μετέφερε στους Δήμους την ευθύνη.

Ο Βουλευτής του ΚΚΕ προέβη σε μία σημαντική καταγγελία στη διάρκεια της ομιλίας του και είπε πως «υπάρχει μαφία πορτιέρηδων στο σκοπό που ανοίγει την πόρτα με χαρτζιλίκι για να μεταφερθούν τα σκουπίδια».

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment