Πολιτισμός

Tα 200 χρόνια από το ΄21 και η συμβολή της Ζακύνθου

Η συμβολή της ιδιαίτερης πατρίδας μας στην επανάσταση του 1821 ήταν ίσως εκ των σημαντικότερων που εκδηλώθηκαν σε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό επίπεδο.

Πολλοί συμπατριώτες μας πολέμησαν, άλλοι έστελναν χρήματα και πολεμοφόδια ενώ κάποιοι άλλοι αξιοποίησαν τις σχέσεις τους με τον ευρωπαϊκό παράγοντα και λειτούργησαν καταλυτικά λίγο πριν φτάσουμε στη ναυμαχία του Ναβαρίνου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους.

Για την προβολή αυτής της συνεισφοράς που ξεχωρίζει απ’ όλα τα άλλα ιόνια νησιά, γίνεται μια σοβαρή συζήτηση σε διάφορα επίπεδα που ελπίζουμε κι ευχόμαστε να αποδώσει στον τόπο μας. Αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ενεργοποιηθούν οι πνευματικές δυνάμεις του τόπου μας, αυτές που συνήθως αγνοούνται ή είναι ακόμα άγνωστες σε ορισμένους εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Δυστυχώς έχει παρέλθει αρκετός χρόνος και τα όσα παρατηρούμε να διαδραματίζονται στον τομέα του τοπικού πολιτισμού ελάχιστη σχέση έχουν με τα πραγματικά ζητήματα που προκύπτουν από την ιστορική διαδρομή αυτού του τόπου.

Πολλές δράσεις, σημαντικές για την καθημερινότητα των ανθρώπων αλλά ελάχιστα σημαντικές για το πολιτιστικό μας γίγνεσθαι.

Και στο βάθος ο γνωστός και γελοίος καβγάς για το πως θα μοιραστούν τα κονδύλια και ποιοι θα επωφεληθούν από αυτά.

Θέλουν με αυτό τον τρόπο ορισμένοι να υποδηλώσουν σε όλους εμάς τους αδαείς ότι για να προσφέρουν πολιτισμό στην κοινωνία πρέπει να εισπράξουν παχυλές επιχορηγήσεις κηλιδώνοντας όχι μόνο τη δική τους διαδρομή αλλά και την διαδρομή ορισμένων άλλων που δεν φταίνε.

Είναι αυτό που λέει ο λαός πως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά!

ermisnews/pressroom

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *