Πολιτισμός

Με τα αποκαλυπτήρια προτομής γιόρτασε το Μουσείο Σολωμού τη γενέθλιο ημέρα του ποιητή


Tα αποκαλυπτήρια της προτομής του  Διονυσίου Σολωμού, έτσι όπως την εμπνεύστηκε ο γλύπτης Γιώργος Συνέφας (1880-1941) σε ανύποπτους χρόνους και καιρούς, πραγματοπιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 8 Απριλίου, γενέθλιο ημέρα του ποιητή, στο Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων.


Σε μια σεμνή τελετή η πρόεδρος του Μουσείου Ελένη Πυλαρινού παρουσίασε τη δωρεά του Πρέσβη επί τιμή Χαράλαμπου Μάνεση και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει η νέα διοίκηση για την διασύνδεση της κοινωνίας με τους σκοπούς και τους στόχους του Μουσείου. 
Ο πρέσβης Χαρ. Μάνεσης αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανεύρεσης του εκμαγείου που είχε κατασκευάσει με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία ο γλύπτης Γεώργιος Ι. Συννέφας και το οποίο αποτέλεσε τη βάση για να παραχθεί το έργο σε χυτήριο των Αθηνών, με πρώτη ύλη τον ορείχαλκο.


Ο κ. Μάνεσης μίλησε επίσης για την καλλιτεχνική αξία των έργων του Γεωργίου Συννέφα και αφού αναφέρθηκε στους διάσπαρτους θησαυρούς στην πόλη μας, πρότεινε την δημουργία μιας ημερίδας με θέμα την γλυπτική στη Ζάκυνθο προκειμένου να αναδειχθούν όλα τα σημαντικά έργα τέχνης που υπάρχουν γύρω μας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ, Μάνεσης στο έργο του Ιωάννη Βιτσάρη “θρηνούν πνεύμα” που βρίσκεται έξω από την Οικία Φώσκολου.
Για την εκδήλωση αυτή αξίζουν θερμά συγχαρητήρια τόσο στον κ. Χαρ. Μάνεση για τη δωρεά του όσο και στην πρόεδρο Ελένη Πυλαρινού για την πρωτοβουλία της να τιμηθεί η γενέθλιος ημέρα του εθνικού μας ποιητή με μια τέτοια εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *