Πολιτισμός

Κυκλοφορεί το μυθιστόρημα της Μαρίας Αμπελά – Ρουκανά “Μια χούφτα γιασεμιά”

Το τελευταίο βιβλίο της Μαρίας Αμπελά Ρουκανά είναι ένα γλυκό ρομαντικό μυθιστόρημα, η πλοκή του οποίου δε θα κουράσει, αλλά αντιθέτως θα χαλαρώσει τον αναγνώστη και θα κάνει την καρδιά του να… σκιρτήσει!

Μια ιστορία αγάπης, απώλειας και πάθους. Αμείλικτα παιχνίδια της μοίρας οδηγούν σε χωρισμούς, προδοσίες και ατυχήματα με τραγικές συνέπειες ωστόσο, σε κάθε σκληρή δοκιμασία υπάρχει πάντα ένα ανεκτίμητο στήριγμα: η αγάπη σε όλες τις μορφές της – ερωτική, αδελφική, φιλική.

Γιατί η αληθινή αγάπη είναι σαν τη λευκή ορχιδέα: ριζωμένη γερά στην άμμο, αψηφά τα καταστροφικά στοιχεία της φύσης και τα αδέξια ποδοπατήματα των ανθρώπων κι ανθίζει ξανά με το πρώτο φιλί της άνοιξης.
Δύο ερωτευμένοι νέοι παρασύρονται από μια άγρια παλίρροια που θα αλλάξει τις ζωές τους.‘ Ένα ειδυλλιακό, μυθιστόρημα γεμάτο από μνήμες της συγγραφέως από την παιδική της ηλικία στη Ζάκυνθο στην περιοχή των Κήπων. Το μυθιστόρημα κινείται στη δεκαετία του 80 και 90, Χωρίς βέβαια να λείπει και το πολιτικό πλαίσιο της εποχής, Πολυτεχνείο, δικτατορία.

Η Μαρία Ρουκανά δεν ξέχασε και τις εμπειρίες της από τους μαθητές της, τα σχολεία και τη ζωή της σε αυτά. Οι μαθητές της σε πρώτο πλάνο δρουν ενεργά στην πλοκή του μυθιστορήματος. Εκδρομές, γέλια, όμορφες αναμνήσεις, γεμίζει τις σελίδες της με μια γραφή λιτή ,μεστή ,γλαφυρή. Όμορφες περιγραφές διανθίζουν την όλη διήγηση. Ιστορίες ανθρώπων που μπλέχτηκαν στον έρωτα ,στη ζωή ….Μαγεύει με τα ταξίδια των ηρώων ..Η συγγραφέας πολυταξιδεμένη δεν παραλείπει να περάσει τις εμπειρίες της από διάφορα μέρη του κόσμου στο μυθιστόρημά της. Νορβηγία, Ιταλία, Σμύρνη, Πόλη, Αίγυπτο, Αμερική.
Αλλά και δευτερεύοντα πρόσωπα παίζουν ενεργό ρόλο στην πλοκή του έργου, δρουν ,ερωτεύονται, πεθαίνουν και πλήθος συναισθημάτων δημιουργούνται :πόνος, θλίψη, αγάπη ,μίσος.

Ένα ξεχωριστό βιβλίο που μοσχοβολά η Ζάκυνθος, η αγάπη και τα γιασεμιά. Ο αναγνώστης δεν απολαμβάνει μόνο, αλλά ακολουθεί το ταξίδι της απόλαυσης, που είναι η τέχνη της ανάγνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *