Πολιτισμός

Η “αέρινη παρέα” της Ντένιας Πάτρα παρουσιάστηκε στο Πορτοκάλι – Μια ιστορία για τη δύναμη της φιλίας

Η χαρά και η συγκίνηση ήταν διπλή για τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Κερίου, καθώς αυτή τη φορά η βιβλιοπαρουσίαση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο όμορφο «Πορτοκάλι» στο Αργάσι, αφορούσε το βιβλίο της Ντένιας Πάτρα, της «ψυχής» δηλαδή της Λέσχης μας!

Το βιβλίο «Η αέρινη παρέα» από τις εκδόσεις Πνοή είναι το πρώτο πόνημα της Ντένιας Πάτρα και η συγγραφή του έγινε με πολύ αγάπη και βαθειά ενσυναίσθηση: Πρόκειται για την ιστορία του μικρού Ορέστη, που με την βοήθεια της…αέρινης παρέας, ,μαθαίνει να ανοίγει την καρδιά του και να κερδίζει την αγάπη και την φιλία.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης και πιο συγκεκριμένα η  Διονυσία Γκούσκου που με την οπτική της εκπαιδευτικού μίλησε για το σχολικό περιβάλλον, αλλά και ο Θεόφιλος Λιβέρης που διάβασε αποσπάσματα του βιβλίου!

Η κ. Πάτρα ξεδίπλωσε τις σκέψεις και τα συναισθήματα που την οδήγησαν  στην συγγραφή του παιδικού βιβλίου, λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Σε μια παιδική γιορτή τα παιδιά διασκέδαζαν, ξεφύλλιζαν τα βιβλία,  έκαναν αστεία, χαμογελούσαν, ήταν μια πολύ όμορφη εικόνα, τόσα παιδικά χαμογελαστά προσωπάκια. Σε μια γωνία όμως καθόταν μόνο  του ένα παιδάκι με πορτοκαλί μπλούζα, ήταν θλιμμένο, αναρωτήθηκα γιατί να συμβαίνει αυτό; Το πλησίασα του χαμογέλασα, χαμογέλασε δειλά κι αυτό.

Ύστερα από λίγο καιρό σε ένα πάρτι είδα ξανά ένα παιδί που δεν χαμογελούσε και δεν έπαιζε με τα άλλα παιδιά. Τότε θυμήθηκα το αγόρι με την πορτοκαλί μπλούζα. Διαπίστωσα ότι συμβαίνει πολλές φορές  ένα παιδί να μην συμμετέχει στα ομαδικά παιχνίδια. Εκείνο το βράδυ είδα ένα όνειρο. Το αγόρι με την πορτοκαλί μπλούζα καθόταν μπροστά από το παράθυρο  του δωματίου του, κοιτούσε τον ουρανό και προσπαθούσε να βρει τρόπους  για να αποκτήσει φίλους.

Ξύπνησα αμέσως και ξεκίνησα να γράφω μια ιστορία, βγήκα από το γραφείο μου μεσημέρι, όλοι με έψαχναν, δεν μπορούσα όμως να σταματήσω να γράφω. Για τρεις  μήνες κάθε πρωί, πριν ξημερώσει έγραφα την ιστορία. Όταν την ολοκλήρωσα πήρα θάρρος και τη διάβασα στην οικογένειά μου. Όλοι  είπαν όμορφα λόγια. Ήμουν πολύ χαρούμενη, εκείνο το βράδυ στον ύπνο μου είδα ξανά, ένα όνειρο, είδα ότι αυτή η ιστορία έγινε παιδικό βιβλίο και μάλιστα είχε τίτλο. Ξύπνησα με ένα τεράστιο χαμόγελο. Η ιστορία άνοιξε τα φτερά της και πήγε σε εκδοτικούς οίκους, οι εκδόσεις Πνοή είπαν αυτό το βιβλίο θα το εκδώσουμε εμείς. Έτσι, άρχισα να ψάχνω εικονογράφους, Κοίταξε τα έργα όλων των εικονογράφων του κόσμου. Όταν είδα τα σχέδια της Ιωάννας Καλοστεφάνου ενθουσιάστηκα. Διάβασε την ιστορία και ύστερα από μερικούς μήνες η εικονογράφηση ήταν έτοιμη. Δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα ότι ο ήρωας που ζωγράφισε έμοιαζε καταπληκτικά στο αγόρι με την πορτοκαλί μπλούζα και οι συμμαθητές του ήταν ίδιοι με τους φίλους μου, τη δική μου αέρινη παρέα. Ύστερα από λίγο καιρό το βιβλίο εκδόθηκε και η χαρά και η συγκίνησή μου ήταν τεράστια. Τώρα  η Αέρινη Παρέα έχει αρχίσει να ταξιδεύει. Πολλά παιδικά χεράκια την ξεφυλλίζουν. Πολλά παιδικά προσωπάκια ονειρεύονται διαβάζοντάς την και εγώ νιώθω ευγνωμοσύνη και ευτυχία»

Το πιο διασκεδαστικό κομμάτι της παρουσίασης ήταν σίγουρα το τελευταίο αφού μικροί και μεγάλοι έγραψαν τις ευχές τους σε χάρτινα συννεφάκια και τα κόλλησαν σε ένα μπλε σεντόνι με την ελπίδα οι ευχές να γίνουν σύντομα πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *