Πολιτισμός

Έργα στο Λόφο του Στράνη, στον Υψόλιθο και στην περιοχή των Φιλικών για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821

Παρεμβάσεις για την αποκατάσταση του Λόφου του Στράνη, η κατασκευή μνημείου στο Καλαμάκι για την μάχη του Υψόλιθου, αλλά και μια σειρά από πολιτιστικές και ιστορικές εκδηλώσεις στο νέο Δημοτικό Θέατρο αλλά και στο υπαίθριο Θέατρο συμπεριλαμβάνονται στο σχεδιασμό του Δήμου για το επετειακό έτος 2021 και τις εκδηλώσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τις προηγούμενες ημέρες έγινε ακόμη μια συνάντηση των μελών της Επιτροπής που έχει οργανωθεί στο Δήμο και εκεί συζητήθηκαν προτάσεις που θα υποβληθούν και θα τεθούν για έγκριση το επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Ν. Σπίνο, πολύ σύντομα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί επίσημα σε όλους τους δημότες.

«Βρισκόμαστε υπό την αιγίδα του Ελλάδα 2021 και έχουμε προγραμματίσει πάνω από 10 δράσεις για το Δημοτικό Θέατρο, το Λόφο του Στράνη αλλά και το υπαίθριο Θέατρο και η πλειοψηφία των δράσεων αυτών θα γίνει το Β΄εξάμηνο του 2021 λόγω και των περιορισμών της πανδημίας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι η Ζάκυνθος θα δώσει το στίγμα που πρέπει ως προς την ουσιαστική της συμμετοχή στην Επανάσταση» ανέφερε, συμπληρώνοντας πως γίνεται καθημερινή δουλειά πάνω στον προγραμματισμό και σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Σημειώνεται πως ο Δήμαρχος είχε αναφερθεί στην τελευταία του ανακοίνωση  σε παρεμβάσεις στον Λόφο του Στράνη στην Μπόχαλη  με την  μελέτη του έργου να  υποβάλλεται  στο πρόγραμμα Τρίτση με  προϋπολογισμό τις  400.000€.

Μ.Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *