Πολιτισμός

Επίσκεψη του Πρέσβη Διον. Καλαμβρέζου στη Βιβλιοθήκη

Ο ένας μετά τον άλλο υψηλοί επισκέπτες της πατρίδας μας ζητούν να γνωρίσουν το χώρο της ιστορικής Βιβλιοθήκης της Πόλης μας μετά τις τελευταίες αλλαγές.

Ένας από αυτούς, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βέλγιο και γνωστός συγγραφέας Διονύσιος Καλαμβρέζος, βρέθηκε στις αίθουσες της Δ.Ι.Β.Ζ. την Τρίτη το μεσημέρι και ξεναγήθηκε στην έκθεση για το 1821 και τους ανακαινισμένους χώρους. 

Λίγες ώρες αργότερα ανάρτησε στο λογαριασμό του στο f/b το παρακάτω κείμενο.

Επίσκεψη στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζακύνθου, την πρώτη στον ελλαδικό χώρο, εφόσον δημιουργήθηκε το 1628 επί Ενετών και λειτουργούσα επισήμως από το 1803 με πράξη της τότε Ιονίου Πολιτείας

Εποικοδομητική συζήτηση με τον Πρόεδρο του Εφορευτικού Συμβουλίου Φίλιππο Συνετό, αλλά και άλλα  μέλη του, στο οποίο οφείλεται η ανακαίνιση και αναζωογόνηση του σπουδαίου αυτού θεσμού της Ζακύνθου.

Visit to the Zakinthos Historic Public Library,  one of the oldest and richest Public Libraries in the country, first established in 1628 by the Venetians and officially founded in 1803 by the then Ionian State. Constructive discussion with the President of the Ephorate Council Philippos Synetos and other members to whom we owe the renovation and revitalization of this important institution of Zakinthos.

Στην ανάρτηση που έκανε  η Βιβλιοθήκη στο f/b για την επίσκεψη ο Πρόεδρος Φίλιππος Συνετός έγραψε:

Ο Πρέσβης για την ελληνική πολιτεία και ο Διονύσης για τους φίλους του, υπήρξε ένας από τους καλύτερους μαθητές του εξατάξιου Γυμνασίου της Πόλης (σημερινό Πρώτο) και ένας από τους πιο πιστούς επισκέπτες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης την δεκαετία του 1970. Η επίσκεψη του χθες αντιλαμβάνομαι ότι τον συγκίνησε διότι μέσα του ξαναζωντάνεψε η πιο ωραία περίοδος των εφηβικών μας χρόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *