Πολιτισμός

Δύο νέα έργα τέχνης για το Μουσείο Ούγου Φώσκολου

Την παραλαβή δύο ακόμα έργων τέχνης για την πινακοθήκη του υπό διαμόρφωση Μουσείου για τον Ούγο Φώσκολο έκανε το Δ.Σ. του ομώνυμου Πολιτιστικού Συλλόγου, το Μεγάλο Σάββατο το μεσημέρι, στην έδρα του Σωματείου.

Σε μια κίνηση που αντιπροσωπεύει το πνεύμα της νέας γενιάς και των νέων καλλιτεχνών να ενισχύσουν την πολιτιστική φυσιογνωμία του τόπου μας  με την ανάδειξη των μεγάλων μορφών στα γράμματα και τις τέχνες, οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Κων/να Πλέσσα και Διονύσης Ματαράγκας παρέδωσαν τα έργα τους εμπνευσμένα από τη ζωή του ποιητή.

Το έργο της Κων/νας Πλέσσα έχει ως θέμα την προσωπογραφία της κόμισσας Αλμπρίτσι Ισαβέλλα-Θεοτόκη, που για πολλά χρόνια υποστήριξε τον ποιητή στα πρώτα βήματα του σε πόλεις της Ιταλίας.
Το έργο του Διονύση Ματαράγκα είναι μια προσωπογραφία του ποιητή πάνω στη δύσκολη τέχνη του κολάζ με χρώματα και σχηματισμούς που αναδεικνύουν τον επαναστατικό χαρακτήρα του ποιητή.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φίλιππος Συνετός, ευχαρίστησε εκ μέρους του Σωματείου τους δύο καλλιτέχνες και ανακοίνωσε την πρόθεση του Σωματείου να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν στο άνοιγμα της Πινακοθήκης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *