Πολιτισμός

Digital – concert από τους Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος στην Ντάπια του Βενετσιάνικου Κάστρου

Ένα εμβληματικό μουσικό αφιέρωμα ετοιμάζουν οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος με τη συνδιοργάνωση της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που παραχωρεί το χώρο, του ΙΟΝΙΑΝ TV και της ηλεκτρονικής έκδοσης imerazante.gr που θα υλοποιήσουν την ψηφιακή μετάδοση, από τον ιδιαίτερο χώρο της Ντάπιας του Βενετσιάνικου Κάστρου της Ζακύνθου, με στόχο να τιμηθεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής.

Τιμούμε την Ευρωπαϊκή ημέρα μουσικής και μεταφέρουμε τους ιδιαίτερους Ζακυνθινούς, Επτανησιακούς και Μεσογειακούς μας ήχους σε κάθε σπίτι και σε κάθε έξυπνη συσκευή, μέσα από την τηλεόραση του ΙΟΝΙΑΝ, το Ζακυνθινό portal imerazante.gr και παράλληλα σε live ψηφιακή μετάδοση από τις κοινωνικές πλατφόρμες YouTube, Facebook και twitter.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής με e-concert

Άρχισε να γιορτάζεται από τις 21 Ιουνίου 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Πολιτισμού, Ζακ Λανγκ, ο οποίος είχε σκοπό να “βγάλει έξω στους δρόμου όλους τους μουσικούς”.

Την αμέσως επόμενη χρονιά 200.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατέκλυσαν τους χώρους της πόλης, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς, συναυλίες κάθε είδους μουσικής, σε μία ανεπανάληπτη γιορτή. Από το 1985 και με αφετηρία την Ελλάδα, στη γιορτή αυτή συμμετέχουν όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις, προσφέροντας στο κοινό, ενδιαφέρουσες μουσικές παραστάσεις.

Οι Τραγουδιστάδες και με το γεγονός πως λόγω των ισχυόντων μέτρων για την πανδημία, σεβόμενοι την αδυναμία να πραγματοποιήσουν ανοικτές για το κοινό συναυλίες, προετοίμασαν ένα ενδιαφέρον μουσικό πρόγραμμα διάρκειας μισής ώρας, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Η ψηφιακή ζωντανή μετάδοση θα γίνει την Κυριακή 21 Ιουνίου στις 20.30 [ανήμερα του εορτασμού] και η τηλεοπτική μετάδοση στο περιφερειακό κανάλι IONIAN στις 22.00 το βράδυ. Σύντομα θα δοθούν όλες οι οδηγίες και τα link τηλεοπτικής και διαδικτυακής ψηφιακής παρακολούθησης.

Υποσχόμαστε όλο το καλοκαίρι, κι άλλες τέτοιες ψηφιακές ενέργειες με στόχο να είμαστε παρόντες στα μουσικά πράγματα του τόπου μας, με τον δικό μας ερασιτεχνικό, ανεξίτηλο και ιδιαίτερο καλλιτεχνικό τρόπο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *