Πολιτισμός

Φίλιππος Συνετός: Tον Σεπτέμβριο η γ’ διεθνής επιστημονική Συνάντηση για τον Ούγκο Φώσκολο

Με την παρουσία σημαντικών ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί στις 8 Σεπτεμβρίου, στη Ζάκυνθο, η γ’ διεθνής επιστημονική Συνάντηση του Π.Σ.Ζ. “Ούγος Φώσκολος”

Στην Συνάντηση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Nίκαιας (Γαλλία), Francesca Sensini, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γερ. Ζώρας, ο ιστορικός και συγγραφέας ΝίκιαςΛούντζης και η Λέκτορας του Ιονίου Πανεπιστήμιο, Μαριέττα Μινώτου.

Μιλώντας τον -Ε- για την εκδήλωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλιππος Συνετός είπε:

“Φέτος κλείνουμε δέκα χρόνια λειτουργίας του φορέα που ιδρύσαμε με πολλούς άλλους σημαντικούς ζακυνθινούς και είμαστε περήφανοι που καταφέραμε, όχι μόνο να οικοδομήσουμε το σπίτι του ποιητή αλλά σταδιακά να το μετατρέπουμε σε Μουσείο και να συνεχίζουμε τη σειρά των σπουδαίων επιστημονικών συναντήσεων σε ετήσια βάση.

Οι στόχοι μας είναι μεγάλοι και πάνε μακριά.

Είναι ευτύχημα ότι το 1886 ο Δήμος αγόρασε το σπίτι του ποιητή και σήμερα μπορούμε να έχουμε το χώρο που μεγάλωσε ο ποιητής, σε αντίθεση με τις οικίες των άλλων μεγάλων ποιητών που στη διαδρομή του χρόνου άλλαξαν χέρια και στο τέλος χάθηκαν.

Και το σπίτι αυτό δεν αποτελεί μόνο σημείο αναφοράς για την ιστορική μνήμη της πατρίδας μας αλλά και ένα σημείο αναφοράς της κοινότητας των μελετητών του Φώσκολου διεθνώς.”

Στο περιθώριο της ημερίδας προγραμματίζονται και άλλες εκδηλώσεις.

Η φωτογραφία είναι από την β‘ διεθνή επιστημονική συνάντηση, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *