Πολιτισμός

Υπεγράφη σύμβαση για την ηλεκτρονική καταλογογράφηση της Βιβλιοθήκης

Με αφορμή την έναρξη της λειτουργίας «Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά» από τη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη, ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου Θανάσης Καραΐσκος, ,μίλησε στο ραδιόφωνο του -Ε- για την νέα αυτή δράση της Βιβλιοθήκης, αλλά και την προσπάθεια αποκατάστασης του χώρου όπου στεγάζεται η Βιβλιοθήκη στο Πνευματικό Κέντρο. Η Βιβλιοθήκη πρόσφατα προμηθεύτηκε και αρκετά νέα παιδικά βιβλία, τα οποία τα παιδιά μπορούν να δανειστούν.

Εν αναμονή του πορίσματος από το Υπουργείο Παιδείας

Σε σχέση με την αποκατάσταση του κτηρίου, ο κ. Καραΐσκος ανέφερε πως επί 12 χρόνια καταβάλλονται προσπάθειες για να λειτουργήσει και πάλι το αναγνωστήριο και υπάρχει μια βοήθεια για τις μελέτες από τους μηχανικούς της ΠΕΖ.

Θυμίζουμε πως πριν από περίπου 2 μήνες μηχανικός του Υπουργείου Παιδείας είχε επισκεφτεί τη Ζάκυνθο και είχε πραγματοποιήσει αυτοψία στο κτήριο του Πνευματικού Κέντρου προκειμένου να αποτυπωθούν οι ζημιές από τον πρόσφατο σεισμό. Προς το παρόν παραμένουν οι εκκρεμότητες που αφορούν την σύνταξη της μελέτης που πρέπει να την αναλάβει το Υπουργείο και το μόνο στοιχείο που υπάρχει μέχρι στιγμής, είναι μια παλιότερη μελέτη για την αποκατάσταση του κτηρίου που είχε γίνει το 2010 αλλά χρειάζεται επικαιροποίηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο, αυτό που σήμερα αναμένεται είναι το Υπουργείο να αποστείλει το πόρισμα του ελέγχου που πραγματοποίησε και να ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα που αφορούν την αποκατάσταση του κτηρίου.

Προς το παρόν όμως προχωρούν οι άμεσες παρεμβάσεις που αφορούν την προμήθεια νέων επίπλων, την απεντόμωση, απολύμανση τον καθαρισμό την αντικατάσταση τζαμιών κτλ ενώ πολύ σημαντική είναι η απόφαση που πρόσφατα ελήφθη για την υπογραφή σύμβασης με εταιρεία που θα αναλάβει τ

Ο προμηθευτής με τον οποίο υπεγράφη η σύμβαση αναλαμβάνει να προμηθεύσει και να εισάγει 2.000 ηλεκτρονικές εγγραφές στον ηλεκτρονικό κατάλογο της Δημόσιας Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ζακύνθου.

Η μορφή των εγγραφών που θα παραδοθούν θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τους βιβλιοθηκονομικούς κανόνες καταλογογράφησης και ταξινόμησης.

Η ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Η Λέσχη ανάγνωσης ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο και οι συναντήσεις θα γίνονται κάθε Σάββατο. Το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί μέχρι και τις 16 Μάρτη είναι το παρακάτω:

1. Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, Η πριγκίπισσα και το ρεβίθι, του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, ώρα 6-7 το απόγευμα

2. Σάββατο23 Φεβρουαρίου, Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, του Παπαθεόδουλου Αντώνη, ώρα 6-7 το απόγευμα

3. Σάββατο 2 Μαρτίου, Παραμυθομαγειρική, της Κάρμεν Ρουγγέρη, ώρα 6-7 το απόγευμα

4. Σάββατο 9 Μαρτίου, Ο βασιλιάς και το αηδόνι, της Αντιγόνης Βαλάση, ώρα 6-7 το απόγευμα

5. Σάββατο 16 Μαρτίου, Ο Ιγνάτιος και η γάτα, του Ευγένιου Τριβιζά, ώρα 6-7 το απόγευμα

Η Λέσχη Ανάγνωσης απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-9 ετών και υπεύθυνη είναι η φιλόλογος Αρετή Γουνέλη.

One Response

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *