Πολιτισμός

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Α. ΤΑΣΟΥΛΑ

Ζητήθηκε ακόμα η επιχορήγηση στο Μουσείο Σολωμού, η ανάδειξη του Κάστρου και παρέμβαση στο κυνηγητό των επιχειρήσεων για τα Πνευματικά δικαιώματα

Θέματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ιστορία και τον πολιτισμό του Ιονίου χώρου και της Ζακύνθου συζήτησαν χθες το μεσημέρι ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Τασούλα.
Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η υλοποίηση έργων πολιτισμού στην Ζάκυνθο.
Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η χωροθέτηση Αρχαιολογικού Μουσείου στο οποίο θα στεγαστούν τα αρχαιολογικά ευρήματα του ισπανικού ναυαγίου του 16ου αιώνα, καθώς και αρχαιολογικά στοιχεία της μυκηναϊκής περιόδου τα οποία από τις αρχές της δεκαετίας του ΄70 βρίσκονται στις αποθήκες της αρχαιολογικής υπηρεσίας στον Πειραιά.
Επίσης συζητήθηκε η στελέχωση του «Μουσείου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων», η έκτακτη χρηματική επιχορήγηση του «Μουσείου Σολωμού – Κάλβου και Επιφανών Ζακυνθίων». Τέλος, συζητήθηκε το μείζον θέμα της ύπαρξης πολλών εταιρειών που εισπράττουν δικαιώματα από τα καλλιτεχνικά έργα, όπως και η αναγκαιότητα να παρέμβει το ΥΠΟΑ, προκειμένου να γίνουν τα απαραίτητα έργα στήριξης και ανάδειξης των μνημείων που βρίσκονται εντός του Κάστρου της Ζακύνθου.
Ο Υπουργός τόνισε ότι τα ζητήματα αυτά είναι όλα σοβαρά και επ’ αυτών θα έχει νέα συνάντηση με τον Βουλευτή την ερχόμενη βδομάδα. Ο Κ. Τασούλας είδε πολύ θετικά την πρόταση του Βουλευτή σχετικά με τη δυνατότητα χωροθέτησης και χρηματοδότησης αρχαιολογικού μουσείου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ιόνιων Νήσων και το Δήμο Ζακύνθου. Επίσης ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Βουλευτή να επισκεφτούν από κοινού τους ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους του νησιού για τους οποίους συνομίλησαν αναλυτικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *