Πολιτισμός

ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΟΥΝΑΡΗΣ: Δεν με σεβάστηκαν οι δύο αρχηγοί!

Για όλους και για όλα μίλησε στην καθημερινή αθλητική εκπομπή «Ελ Κλάσικο» του Ermis radio 91.8, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιος Γούναρης. Διαβάστε τι ανέφερε για την τελευταία ανακοίνωση της ΕΠΣ, για τη φυγή των Λιβέρη και Κωστάκη, για το «αύριο» της ομάδας και το πολύκροτο σήριαλ της Β’ εθνικής που τελείωσε άδοξα για τους Κυανοκίτρινους. Αναλυτικά:

 

1) Η “αιχμηρή” ανακοίνωση της ΕΠΣ Ζακύνθου

[quote style=”2″]Επισύρουν αγωγή μήνυσης όσα λέει η ΕΠΣ στην ανακοίνωσή της[/quote]

«Δεν θέλουμε να πάρουμε λεφτά από την ΕΠΣ, ούτε και να πάμε στα δικαστήρια μαζί τους. Από το νομικό μας επιτελείο μας είπαν ότι όλα αυτά που αναφέρουν στην ανακοίνωση τους , επισύρουν αγωγή μήνυσης για δυσφημιστικούς λόγους. Τους παρακαλούμε εάν έχουν την ευγενή καλοσύνη,  για να μην συνεχιστούν οι διαμάχες στα δικαστικά έδρανα, να αποσύρουν όλους αυτούς τους χαρακτηρισμούς περί αχυράνθρωπων, ελαφρά πηδηματάκια και τα σχετικά… οι οποίοι προκαλούν το γέλωτα, ενός υγιειώς σκεπτόμενου Ζακυνθινού. Το λέω και θα το ξαναπώ για να το ακούσουν και οι «κουφοί» ακροατές της εκπομπής σας, ότι η Ζάκυνθος δεν αμφισβήτησε κανένα κύρος των προηγούμενων εκλογών, ούτε και  αποζητά αυτές να επαναληφθούν.»

[quote style=”2″]Θέλουμε να ψηφίζουμε όπως όλοι οι υπόλοιποι[/quote]

«Το μόνο που διεκδικεί είναι να έχει κανονικά δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Να πηγαίνει ο εκπρόσωπος μας και να ψηφίζει με τον αριθμό 893 που έχει πάρει το σωματείο από την ίδια την ΕΠΟ. Δεν μας ενδιαφέρει ποιος βγήκε και ποιος δεν βγήκε. Είναι δικά τους τα θέματα ποιος θα βγει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και όλα τα υπόλοιπα. Όπως ψηφίζει το Βουγιάτο, το Μαχαιράδο και το Καταστάρι απαιτούμε να ψηφίζουμε και εμείς σαν Ζακυνθινή ομάδα που είμαστε.»

 

2) Η θέση της διοίκησης για την αποχώρηση των αρχηγών

[quote style=”2″]Κύρια αιτία του “διαζυγίου” η έλλειψη σεβασμού[/quote]

«Είναι λυπηρό να βγαίνουμε στα ραδιόφωνα και να λύνω τις διαφορές μου, για τα εσωτερικά θέματα. Η κύρια αιτία που σταμάτησε κάθε επαφή μαζί τους και δεν υπήρξε καμία προσέγγιση για την ανανέωση των συμβολαίων τους, ήταν οι υποτιμητικές κουβέντες που άκουγα ότι λένε δεξιά-αριστερά, τα δύο αυτά παιδιά στο πρόσωπο μου. Χάθηκε κάθε σεβασμός από την πλευρά τους.»

[quote style=”2″]Μακράν ο πιο αδικημένος οικονομικά ο Μάριος[/quote]

«Εάν έχει περάσει ένας ποδοσφαιριστής επί των ημερών μου που έχει αδικηθεί οικονομικά, αυτός είναι ο Μάριος Κωστάκης. Προς τιμήν του έχει χαρίσει χρήματα στην ομάδα και μάλιστα δύο φορές. Δεν μιλάω μαζί του και ούτε θέλω να μιλάω, γιατί δυστυχώς με «ναυαρχίδα» την ΕΠΣ Ζακύνθου που μπήκε μέσα στα εσωτερικά της ομάδας, δημιουργήθηκε μια διαμάχη άνευ προηγουμένου, που επέφερε τη διχόνοια. Ο Μάριος Κωστάκης θεώρησε ότι επειδή κατατέθηκαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της ΕΠΣ Ζακύνθου, ότι αυτό έγινε ενάντια στο πρόσωπο του πατέρα του κ. Ντίνου Κωστάκη που είναι μέλος της. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει.»

[quote style=”2″]Δεν κάναμε ασφαλιστικά μέτρα στον Ντίνο Κωστάκη, αλλά στο “σώμα” της ΕΠΣ[/quote]

« Ο κ. Ντίνος Κωστάκης ήταν εκπρόσωπος της ομάδας όταν μπήκε στο συμβούλιο στις προηγούμενες εκλογές. και τον είχε ψηφίσει προτείνοντάς τον εγγράφως στις προηγούμενες εκλογές. Εμείς κάναμε αγωγή κατά του «σώματος» και όχι κατά συγκεκριμένων προσώπων. Υπήρξαν ακραίες αντιδράσεις στο πρόσωπο μου, από τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή, τις οποίες δεν περίμενα για να είμαι ειλικρινής, ιδιαίτερα στο παιχνίδι της Ριζούπολης. Η ομάδα πήγε να παίξει κόντρα στον Απόλλωνα σχεδόν διαλυμένη. Όλο αυτό ολοκληρώθηκε με το «σφράγισμα» της επιταγής από τον ποδοσφαιριστή Λιβέρη,  που σε αυτή είχε μερίδιο και ο ίδιος ο Μάριος. Επαναλαμβάνω ότι είναι ο μόνος παίχτης, που μπορεί να κραυγάζει ενάντια στη διοίκηση για το οικονομικό κομμάτι.»

[quote style=”2″]Μόνο οικονομικές οι διαφορές μας με το Λιβέρη[/quote]

«Σε ότι αφορά τον Στέλιο Λιβέρη, είναι ένας ποδοσφαιριστής που τίμησε και ίδρωσε τη φανέλα της ομάδας, όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίστηκε σε αυτήν. Δεν θα ήταν σωστό από μέρους μου να ακυρώσω την προσφορά του στον Σύλλογο. Έχουμε μόνο οικονομικές διαφορές με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή και οι οφειλές της ομάδας απέναντι του κυμαίνονται στις 12.000 ευρώ. Τα μισά από αυτά, τα έχει υποσχεθεί ο Δήμος, αλλά ξεκαθαρίζω ότι αυτό είναι το ποσό που του οφείλεται. Όταν εξοφληθεί, η ομάδα δεν θα του χρωστά ούτε ένα ευρώ! Ο Λιβέρης έχει καλοπληρωθεί στη Ζάκυνθο, ακόμη και όταν ήταν στρατιώτης και δεν του έγινε τότε καμία περικοπή. Το πρόβλημα μου ήταν του συμπεριφερθήκαμε σαν κύριοι, ποτέ δεν το θίξαμε, αλλά εκείνος δεν μας σεβάστηκε. Πάντα έπαιρνε εγγυήσεις και πάντα εισέπραττε τα χρήματα του. Όταν «σφράγισε» την επιταγή είχε εξοφληθεί πλήρως για την προηγούμενη χρονιά και μέσα από την επιταγή πήρε τα 2/4 των φετινών του χρημάτων. Τα άλλα μισά του τα οφείλει η ομάδα. Εάν δεν του δώσει ο Δήμος αυτές τις 6.000, θα του τα δώσει η ομάδα. Δηλώνω δημοσίως ότι το χρέος μας απέναντί του είναι 12.000 ευρώ.»

[quote style=”2″]Θα παλέψω μέχρι τέλους, για να πάρουν όλοι τα χρήματά τους[/quote]

«Η επιταγή πληρώθηκε 4 Ιουλίου την τελευταία στιγμή, για να μην μπω στον Τειρεσία. Ήταν υποτιμητικό για μένα το «σφράγισμα» της επιταγής, όπως και ότι βριζόμουν με τον χειρότερο τρόπο μπροστά σε πολύ κόσμο από τον ίδιο. Όμως η ομάδα δεν είναι «μαγαζάκι» μου και δεν λέγεται Γούναρης και ΣΙΑ. Λέγεται ΑΠΣ Ζάκυνθος. Για το λόγο αυτό έσκυψα το κεφάλι και περίμενα μέχρι και την τελευταία στιγμή να τελειώσει η αγωνιστική περίοδος. Θα παλέψω μέχρι τέλους για να βρεθούν τα χρήματα εκείνα που οφείλονται στους κ.κ. Λιβέρη, Κωστάκη, Γουσέτη.»

[quote style=”2″]Αν έμεναν οι αρχηγοί, θα είχα φύγει εγώ…[/quote]

« Από την πρώτη χρονιά που ανέλαβα πάντα έπαιρνε επιταγές ο Λιβέρης. Ποτέ δεν μπήκε στη διαδικασία να τις σφραγίσει. Δε νομίζω ότι ήταν σωστό να σφραγιστεί η επιταγή από την πλευρά του. Είχα πει στο συμβούλιο είχα πει ότι αν μείνουν οι Λιβέρης και Κωστάκης δεν ήθελα να μείνω στην ομάδα. Όμως έγιναν δύο συνελεύσεις και κανείς δεν πήρε την ομάδα. Δεν ήθελα να κάνω υποτιμητική πρόταση στον Λιβέρη. Δεν ανανεώθηκε η συνεργασία μας, τόσο απλά. Μπορεί να έρθει του χρόνου ο οποιοσδήποτε και να πάρει την ομάδα και να τον φέρει πίσω. Ίσως και να ήταν λάθος μας, που δεν βγάλαμε κάποια ανακοίνωση για να τελειώσει το θέμα μια και καλή. Το συμβόλαιο του τελείωσε στις 30 Ιουνίου και δεν ανανεώθηκε, τελεία και παύλα.»

 

3) Τα οικονομικά και το “αύριο” του ΑΠΣ Ζάκυνθος

[quote style=”2″]Ήθελα να αποχωρήσω, αλλά δεν θα άφηνα την ομάδα να διαλυθεί[/quote]

«Είχα πει στο Συμβούλιο ότι για τους παραπάνω λόγους και πολλούς άλλους, ότι θα ήθελα να αποχωρήσω. Δεν μπορούσα όμως να αφήσω την ομάδα να διαλυθεί έτσι εύκολα. Έγιναν δύο Γενικές συνελεύσεις και δεν ακούστηκε η παραμικρή φωνή. Δεν ήρθε ένας να μου πει… «σήκω και φύγε για να πάρω εγώ την ομάδα». Όχι στα λόγια αλλά με δεδομένη πρόταση. Έχω βάλει τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι που έχουν περάσει την τελευταία πενταετία από το Συμβούλιο (Ανδρωνάς, Ξιφίτας, Καπαρέλλης, Κολπονδίνος, Κοντονής Κ.) ένα σωρό λεφτά και έχουμε χύσει αίμα για να κρατήσουμε όρθια την ομάδα. Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ από κανέναν άλλο. Η ομάδα έχει πληρώσει το 80-85 % των χρημάτων σε όλους τους ποδοσφαιριστές που πέρασαν την τελευταία πενταετία. Το μόνο που απαιτούσαμε ήταν σεβασμός. Είμαστε η πιο ιστορική εν ενεργεία ομάδα στη Γ’ εθνική ομάδα. Ας βγει να πει κάποιος ότι στήσαμε κάποιο παιχνίδι ή ότι δεν είμαστε τίμιοι.»

[quote style=”2″]Επιβαλλόταν να γίνει οικονομικό ρετουσάρισμα[/quote]

«Κάναμε μια κίνηση που μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ, από τη μια να μας διαλύσει και από την άλλη να εξυγιάνει πλήρως το σωματείο. Είπαμε φεύγουν όλα τα μεγάλα συμβόλαια, δεν θα παίρνει κανείς πάνω από 500 ευρώ και όλα μας τα συμβόλαια θα κυμαίνονται στα 200 και 300 ευρώ. Δεν υπάρχει ούτε ένας που να ζητάει παραπάνω. Κρατήσαμε τον ίδιο Προπονητή που κάνει σχεδόν τα πάντα για να κρατήσει όρθια την ομάδα. Το μπάτζετ της ομάδας κυμαίνεται για όλα μαζί, συνολικά στις 8.100 ευρώ το μήνα. Εν συγκρίσει με τα προηγούμενα νούμερα που είχαν να κάνουν με 35, 28, 22 και 25.000 ευρώ. Έτσι θα μπορούσαμε να πληρώσουμε όλες μας τις οφειλές απέναντι στους Λιβέρη, Γουσέτη, Κωστάκη (που προς τιμήν του επαναλαμβάνω ότι έχει χαρίσει αρκετά χρήματα στο σωματείο). Αυτό το οικονομικό ρετουσάρισμα επιβαλλόταν. Μόνο έτσι μπορούσαμε να βγούμε από την «τρύπα» που έχουμε μπει. Αν θα κρατηθεί η ομάδα στην Κατηγορία, θα φανεί από τη βοήθεια των Ζακυνθινών και την αγωνιστική της παρουσία.»

[quote style=”2″]Όποιος θέλει ας ζητήσει την ομάδα, έχω κουραστεί ψυχολογικά![/quote]

«Διάβαζα την ανακοίνωση της ΕΠΣ Ζακύνθου και νόμιζα ότι μάλλον δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι σε αυτό το νησί. Επειδή έχω φθαρεί πάρα πολύ ψυχολογικά από αυτή την ιστορία, παρακαλώ τον οποιοδήποτε επιθυμεί, να έρθει αύριο το πρωί και να μου πει παίρνω την ομάδα. Η ομάδα έχει δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έχει έτοιμο ρόστερ, τα χρέη της είναι ρυθμισμένα μέχρι κεραίας και όλα είναι τακτοποιημένα. Ας έρθει λοιπόν όποιος θέλει, να πάρει τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Όμως όλοι οι υπόλοιποι που κάνουν τα παπαγαλάκια, να μην έρχονται στο γήπεδο και να πηγαίνουν μια βόλτα στο Κερί για κυνήγι. Να μην έρχονται στις εξέδρες αν είναι να κάνουν κακό στην ομάδα. Όποιος έρχεται στο γήπεδο να στηρίζει το σωματείο που έχει μια τεράστια ιστορία και είναι πραγματικός θεσμός για το νησί.»

[quote style=”2″]Παίχτηκε πρωτάθλημα παρασκηνίου, αυτό το καλοκαίρι![/quote]

«Υπήρξε ένα μεγάλο πρωτάθλημα παρασκηνίου το οποίο τελικά χάσαμε. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε το κάναμε για να πάμε στη Β’ εθνική. Από το Σάββατο το απόγευμα και μετά η Ζάκυνθος βρισκόταν με το ένα «πόδι» στις επαγγελματικές κατηγορίες. Όμως έπρεπε να υπάρχει ομόφωνη απόφαση κάτι που δεν έγινε. Εμείς για να μπούμε εκεί, δεχτήκαμε ακόμη και την πιο υποτιμητική συμφωνία… μπαίνοντας στην 4η οικονομική βαθμίδα. Άλλες ομάδες πίεσαν πολύ για το πώς θα φτιαχτούν οι όμιλοι, μάλιστα οι περισσότεροι μας ήθελαν στο πρωτάθλημα γιατί μας θεωρούσαν εύκολο αντίπαλο. Τρεις ήταν οι ομάδες που μειοψήφησαν συγκεκριμένα η Παναχαϊκή, ο Παναιτωλικός και η Καλλονή κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να γίνει τίποτα εάν δεν υπήρχε ομοφωνία. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε και αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.»

[quote style=”2″]Η καλύτερη επιλογή… ο Βόρειος όμιλος[/quote]

«Πιστεύω ότι στην κατάσταση που βρισκόμαστε εμείς σήμερα ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή να πάμε στο Βόρειο όμιλο. Δεν μου λέει κάτι το εμπορικό κομμάτι. Πέρυσι παίξαμε κόντρα σε ιστορικές ομάδες και δεν είχαμε τον κόσμο που θέλαμε. Στο Νότο θα έπρεπε να τα βάλουμε με ένα σωρό ομάδες, που τις ακολουθεί όλο το παρασκήνιο της Αθήνας. Εμείς δεν μπορούσαμε να τα βάλουμε με όλες αυτές τις ομάδες στην παρούσα φάση. Η ομάδα είναι πληγωμένη, ταλαιπωρημένη έχει σοβαρά προβλήματα να την μαστίζουν. Στόχος μας είναι η παραμονή και η επιβίωση. Ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαμε να πάμε στο Νότιο όμιλο, ότι και να γινόταν.»

[quote style=”2″]Πέρασαν κάτω από το “τραπέζι” οι αδειοδοτήσεις[/quote]

«Οι αδειοδοτήσεις πέρασαν κάτω από το γραφείο και το συρτάρι. Δεν μπαίνει η ΕΕΑ σε σοβαρό έλεγχο για τις αδειοδοτήσεις. Έχουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα, δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε κάποιες φορές ούτε στις βασικές μας ανάγκες. Πως θα πηγαίναμε να πληρώσουμε δικηγόρους και όλα τα σχετικά; Εμείς το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν να ανεβούμε σαν δεύτεροι επιλαχόντες μετά τον Οικονόμο Τσαριτσάνης. Αυτό διεκδικήσαμε και αυτό κάναμε. Δεν έχουμε τις δυνατότητες να διεκδικούμε νομικά κάποια πράγματα.»

[quote style=”2″]Αν πηγαίναμε Β’ εθνική, Πρόεδρος θα ήταν ο Παναγιώτης Κεφαλληνός[/quote]

«Αν ανεβαίναμε στη Β’ εθνική κατηγορία υπήρχε ξεκάθαρο οικονομικό πλάνο. Μόνο και μόνο από τις χορηγίες θα είχαμε ένα πολύ καλό εισόδημα και ήταν έτοιμοι να μπουν άνθρωποι και από τη Ζάκυνθο αλλά και έξω από το νησί. Μέσα από την εκπομπή θέλω να σας αποκαλύψω, ότι σε περίπτωση ανόδου Πρόεδρος της ομάδας θα αναλάμβανε ο γνωστός δικηγόρος Παναγιώτης Κεφαλληνός και μάλιστα με ένα μεγάλο αριθμό χρημάτων.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *