Πολιτισμός

Σπουδαία νίκη με άρωμα παραμονής στη Γ’ Εθνική

O Ζακυνθιακός κέρδισε σήμερα Κυριακή στο δημοτικό στάδιο Ζακύνθου την ιστορική ομάδα του Βύζαντα Με-γάρων και έθεσε τις βάσεις για την παραμονή του στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η νίκη εδραιώθηκε με ένα εκπληκτικό γκολ του Γιώρ-γου Μπαρμπαρούση που φιλαθλοι στο γήπεδο πανηγύ-ρισαν με μεγαλειώδη τρόπο.

Στο πρώτο μέρος ο Ζακυνθιακός ήταν πολύ καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν αλλά παρασύρθηκε στο ψηλό παιχνίδι που έκα-ναν οι Μεγαρείς. Εν τούτης όμως δεν κινδύνευε παρά τις μεγά-λες γίομες στην περιοχή του Χαρακτινού αλλά και τις στημένες φάσεις.

Στο 10΄ ο Καραμαλίκης από πολύ καλή θεσή πλάγια δεξιά θα σουτάρει με την μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ! Η αντίδραση από τον Βύζαντα ήρθε στο 27΄ όταν “ένα σουτ του Μιχαλό-πουλου πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στην συνέχεια το παιχνίδι κύλησε σε ένα μέτριο μοτίβο με τις δύο ομάδες να έχουν το μυαλό τους πιο πολύ στα αμυντικά κα-θήκοντα. Από το 40΄ και μετά ο Ζακυνθιακός έβαλε την μπάλα κάτω και επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του.
Στο β΄ μέρος οι νησιώτες μπήκαν πολύ δυνατά παίζοντας ορ-θολογικό ποδόσφαιρο αλλάζοντας συνεχώς την μπάλα με τους Μεγαρείς να έχουν γυρίσει πίσω.

Στο 47΄ ο Ζακυνθιακός θα «ακουμπήσει» το γκολ όταν ο Κα-ραμαλίκης θα γυρίσει ωραία θα σουτάρει δυνατά με τον Τερε-ναχίδη να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Οι νησιώτες ανέβαζαν συνεχώς ρυθμό και φάνηκε ότι ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ.

Στο 59΄ οι γαλαζοπράσινοι βρήκαν δίχτυα όταν ο Πέττας θα βρει με ωραία μπαλιά τον Καραμαλίκη αυτός με κεφαλιά θα βρει από έξω δεξιά τον Μπαρμπαρούση με τον τελευταίο να σουτάρει πάνω στην κίνηση και να στέλνει την μπάλα στο δεξί Γ΄ της εστίας του Βύζαντα πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ!

Στο 62΄ ο Στρατάκης εκτέλεσε ωραία ένα φαουλ αλλά ο Χαρα-κτινός με διπλή προσπάθεια κράτησε το μηδέν.
Ο Ζακυνθιακός συνέχισε την πολύ καλή παρουσία του. Στο 67΄ ο Σκοζάϊ έβγαλε σέντρα από δεξιά ο Μπαρμπαρούσης έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βύζαντα!

Όλα έδειχναν ότι οι νησιώτες έψαχνα το 2ο γκολ. Στο 74΄ ένα πολύ καλό κτύπημα φάουλ του Λιβέρη απέκρουσε δύσκολα ο Τερεναχίδης και στην αμέσως επόμενη φάση και πάλι ο Λιβέ-ρης έπιασε ένα δυνατό σουτ με φάλτσα με τον Τεραναχίδη να διώχνει και πάλι σε κόρνερ.

Η μόνη φάση που έκανε ο Βύζας ήταν στο 82΄ όταν ο Διαμα-ντόπουλος που έπιασε με διπλή προσπάθεια ο Χαρακτινός. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Ζακυνθιακό μεγάλο νικητή σε αυτό το ματς.

Πολύ καλή η διαιτησία του αγώνα του Αγγελάκου, Δημογέρο-ντα και, Νίκα (Αρκαδίας)

Συνθέσεις:

ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Σπύρος Αντωνόπουλος
Χαρακτινός, Νίκου, Παυλίδης, Τσαλέκου, Κολοβάκης, Κωστά-κης, Λιβέρης, Σκοζάϊ, Πέττας (76΄ Μαλλιάς), Καραμαλίκης (88΄ Σούρμπης), Μπαρμπαρούσης (82΄ Τόγιας)
Αναπληρωματικοί: Κόλα, Μαλλιάς, Σούρμπης, Τόγιας, Κουρ-λός, Φυτόπουλος, Τζιαφέρης

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ: Βασίλης Στασινόπουλος
Τερεναχίδης, Χουτσουλάκης, Τζιμάκος, Διαμαντόπουλος, Βα-σιλάκος, Αλεβίζος (63΄ Κολιόπουλος), Μιχαλόπουλος, Παπα-δόπουλος, Μητρόπουλος, Στρατάκης, Βλάχος (78΄ Ντάτις)
Αναπληρωματικοί: Κολιόπουλος, Κούφης, Μπαμπάνης, Δημη-τρούλης, Ντάτις, Κορομηλάς, Χαμπιλάϊ

Από τον Ζακυνθιακό που έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση δείχνοντας ουσιαστικά σημάδια βελτίωσης ξεχώρισαν ο Γιώργος Μπαρπαρούσης που ήταν κινητικός, δραστήριος και πέτυχε ένα πολύ ωραίο και καθοριστικό γκολ.

Ο Στάθης Καραμαλίκης που “έδωσε πολλές μάχες παίζοντας συνέχεια «πλάτη» ήταν αυτός που έδωσε την κεφαλιά πάσα στον Μπαρμπαρούση στην επίτευξη του γκολ.

Ο Στέλιος Λιβέρης που «αλώνισε» στο χώρο του κέντρο κάνο-ντας άπειρα χιλιόμετρα.

Ο Ραφαήλ Πέττας που έπαιξε σωστά με μυαλό και από δεξιά αλλά και από αριστερά ήταν κινητικός, ήταν αυτός που έβγαλε την ωραία μπαλιά στον Καραμαλίκη στην φάση του γκολ.

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Σκοζάϊ .

Από τους φιλοξενούμενους ο Στρατάκης ήταν αυτός που ξεχώ-ρισε με διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Παπαδόπουλος ήταν πολύ καλός, όπως και ο Δημάκος.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *