Πολιτισμός

Πρόταση για την παρουσίαση της όπερας Fior Di Maria του Π. Καρρέρ στο νέο Θέατρο!

Η ανάληψη καθηκόντων από την νέα δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων ανοίγει ένα νέο …πεδίο δόξης για να τεθεί εκ νέου το αίτημα για την τοποθέτηση ανδριάντα του Διονυσίου Σολωμού στην Πρωτεύουσα και ελπίζουμε αυτή τη φορά η προσπάθεια να αποδώσει καρπούς!

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε- ο Πρόεδρος της Ένωσης Ζακυνθίων Δ. Κονιτόπουλος αναφέρθηκε στο γεγονός σημειώνοντας πως ήδη έχουν γίνει κάποιες πρώτες συζητήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Αθηναίων και το κλίμα είναι ευνοϊκό ώστε αυτή τη φορά να δούμε και πράξεις και να μην μείνουμε στα λόγια και τις υποσχέσεις!

Μια ακόμη πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η Ένωση Ζακυνθίων και για την οποία μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος αφορά το νέο Δημοτικό Θέατρο, που μπορεί ακόμη να μην έχει λειτουργήσει, αλλά οι συζητήσεις για την αξιοποίηση του φουντώνουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κονιτόπουλος μιλώντας στο ραδιόφωνο του -Ε-, αίτημα της Ένωσης Ζακυνθίων είναι η έναρξη λειτουργίας του νέου χώρου να σηματοδοτηθεί από την παρουσίαση του έργου του σπουδαίου ζακυνθινού συνθέτη Παύλου Καρρέρ “Fior di Maria”.

To σημαντικό έργο της επτανησιακής όπερας του 19ου αιώνα παρουσιάστηκε πριν από 1,5 χρόνο στην Αθήνα και παρά τις προσπάθειες να παρουσιαστεί στη Ζάκυνθο δεν κατέστη δυνατό.

Τα εγκαίνια του νέου Θεάτρου, που ο εξοπλισμός και η κατασκευή του επιτρέπουν την παρουσίαση έργων όπως το συγκεκριμένο, θα ήταν μια πρώτης τάξεως αφορμή για τους Ζακυνθινούς να παρακολουθήσουν από κοντά το σπουδαίο αυτό καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Μ.Π.

*Πηγή φώτο: spiros katopodis

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *