Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η δημοπρασία του έργου για την ανέγερση του σπιτιού του ποιητή Ούγκο Φώσκολο σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά.
Την περασμένη εβδομάδα έγινε ενημερωτική συνάντηση στο Διοικητήριο στην οποία πήραν μέρος τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης όσο και οι εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Σωματείου «Ούγκο Φώσκολο» Νίκος Λαλώτης και Διονύσης Ζήβας. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες καθώς η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε τους όρους της διακήρυξης του έργου.
Μιλώντας στον –Ε- ο κ. Μυλωνάς είπε ότι η υπόθεση τελειώνει και ξεκινά να χτίζεται το σπίτι του Φώσκολου. «Το έργο γίνεται με χρήματα της Περιφέρειας και είναι μία πραγματικότητα. Η πίστωση είναι δεσμευμένη και είναι θέμα ημερών μέχρι να πάμε στη δημοπρασία. Με επισκέφθηκαν για να με ευχαριστήσουν ο κ. Ζήβας και ο κ. Λαλώτης και συγκινήθηκα ιδιαίτερα» ανέφερε ο κ. Μυλωνάς.
Μία ακόμα πληροφορία που έγινε γνωστή από τον Αντιπεριφερειάρχη είναι ότι σε συνεργασία με το νεοεκλεγμένο στη θέση του, Λευτέρη Νιοτόπουλο, συζητήθηκε η ένταξη του έργου εξοπλισμού του σπιτιού του Φώσκολου. «Υπάρχουν χρήματα και θα εξοπλίσουμε με έπιπλα και με ότι άλλο απαιτείται το σπίτι του ποιητή το οποίο θα είναι μουσείο» κατέληξε ο κ. Μυλωνάς.
Αγγελικής Ξενόφου