Πολιτισμός

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ!

Το γλυκό «νέκταρ» της ανόδου στη Β’ Εθνική, συνεχίζουν να γεύονται άπαντες μέσα και γύρω από τον ΑΠΣ Ζάκυνθος… δύο 24άωρα μετά τα ευχάριστα νέα από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ, με την οποία η ομάδα του νησιού μας, θα βρίσκεται οριστικά στα «σαλόνια» της επαγγελματικής Κατηγορίας. Τα σπουδαία μαντάτα της 31ης  Ιουλίου 2013, έχουν δημιουργήσει έναν πραγματικό ξεσηκωμό στις «τάξεις» όλων των Ζακυνθινών φιλάθλων, που αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν ότι από προχθές… ο «χάρτης» του Ζακυνθινού ποδοσφαίρου, τείνει να αλλάξει μια και καλή! Όλος ο απλός φίλαθλος κόσμος… από τα νέα παιδιά, τους μεγαλύτερους σε ηλικία μέχρι και τους ηλικιωμένους, πανηγυρίζει για τη μεγαλύτερη αθλητική στιγμή του νησιού μας, μέσα από την οποία εκπληρώνεται ένα όνειρο 70 ολόκληρων χρόνων.

Τα πρώτα «μηνύματα» που διαφαίνονται στον «ορίζοντα» μετά την οριστικοποίηση της ανόδου, είναι ιδιαιτέρως θετικά και όπως όλα δείχνουν ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός και γεμάτος από συγκινήσεις. Αναμένεται να υπάρξει «συστράτευση» γύρω από την ομάδα, που πρέπει να κινηθεί σε τελείως διαφορετικά «μονοπάτια» και πρότυπα, σε σχέση με τη χρονιά που πρόσφατα ολοκληρώθηκε. Άλλο πράγμα η Γ’ εθνική, από την οποία ο κόσμος είχε αρχίσει να φθείρεται και να κουράζεται ψυχολογικά και άλλο η επαγγελματική Β’ Εθνική, που φέρνει έναν «άνεμο» αλλαγών… σε όλα τα επίπεδα!

 

Κύριος στόχος η δημιουργία μιας άκρως ανταγωνιστικής ομάδας

Σε αυτό το κλίμα «μέθης» που έχει περιέλθει όλο το νησί από προχθές, βρίσκονται και τα μέλη της διοίκησης που προσπαθούν και αυτοί με την σειρά τους να συνειδητοποιήσουν το τι ακριβώς έχει συμβεί. Ο Πρόεδρος των Κυανοκίτρινων Στέλιος Γούναρης, έχει ξεκινήσει δειλά-δειλά να δουλεύει στο μυαλό του τον σχεδιασμό της νέας σαιζόν, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η νέα πραγματικότητα που καλείται να αντιμετωπίσει η ομάδα… όσο γλυκιά και γοητευτική δείχνει, άλλες τόσες δυσκολίες και «παγίδες» μπορεί να κρύβει. Οδηγούμαστε ουσιαστικά σε μια τελείως διαφορετική κατάσταση σε σχέση με πριν, όπου θα πρέπει να συγκροτηθεί νέο ρόστερ, να βρεθεί ο «διάδοχος» του Δημήτρη Μαγκαφίνη που θα κάνει τις επιλογές των ποδοσφαιριστών που θα αποκτηθούν (συν την προετοιμασία) και φυσικά στην συνέχεια να «προχωρήσουν» οι διαδικασίες για την σύσταση ΠΑΕ, που πρέπει απαραιτήτως να μετατραπεί η ομάδα για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Όλα αυτά θα πρέπει να έχουν γίνει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο. Στόχος των νεοφώτιστων είναι να δημιουργηθεί μια απόλυτα ανταγωνιστική ομάδα, που θα μπορέσει να «σταθεί» επαρκώς στην Κατηγορία και να εξασφαλίσει (ως αρχικό στόχο) την παραμονή της σε αυτή. Οι κινήσεις πρέπει να είναι απόλυτα προσεγμένες και φυσικά αρωγός της νέας αυτής προσπάθειας, επιβάλλεται να είναι όλος ο Ζακυνθινός φίλαθλος κόσμος.

 

Σκέφτονται…  Γενική Συνέλευση στο Δημοτικό στάδιο

Πιο πριν θα προηγηθεί η Γενική Συνέλευση, εκεί όπου θα γνωστοποιηθεί το νέο διοικητικό σχήμα που θα «τρέξει» την ομάδα, στην καινούργια της περιπέτεια στα επαγγελματικά «σαλόνια». Στις σκέψεις των διοικούντων υπάρχει το Δημοτικό στάδιο ως χώρος που θα πραγματοποιηθεί η όλη διαδικασία, με πολλές εκπλήξεις και την απαραίτητη παρουσία του κόσμου στις κερκίδες. Σε ότι αφορά την ακριβή ημερομηνία που θα διεξαχθεί το σημαντικό αυτό γεγονός, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την επόμενη Κυριακή, καθώς το όλο εγχείρημα θα πρέπει να οργανωθεί επαρκώς από τη νυν διοίκηση. Θα πρόκειται για μια ιστορική Γενική Συνέλευση, την «παρθενική» του σωματείου στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Υπάρχει πρόθεση να γίνει πολύ ξεχωριστό, ιδιαίτερο και πανηγυρικό. Μάλιστα όπως αποκάλυψε σε χθεσινή τηλεφωνική του παρέμβαση στο ραδιόφωνο του Ερμή, ο Αντιπρόεδρος Νίκος Κοντονής… θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί στις εξέδρες ο Ιστορικός Πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος επί 13 συναπτά έτη, Διονύσης Καπανδρίτης. Ίδωμεν!

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *