Πολιτισμός

ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΟΥΓΚΟ ΦΩΣΚΟΛΟΣ”

Η πιο ευχάριστη απόφαση για τη δημοπράτηση έργου στη Ζάκυνθο από την Περιφέρεια είναι χωρίς αμφιβολία αυτή που αφορά  το Μουσείο Φώσκολου.  
Η  προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού για την κατασκευή του έργου «Κατοικία Ούγκο Φώσκολου» της Περιφερειακής  Ενότητας  Ζακύνθου, με προϋπολογισμό 210.000 ευρώ. υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων. Πρόκειται για το σπίτι που γεννήθηκε ο μεγάλος ζακυνθινός ποιητής στην ομώνυμη οδό και στο οποίο μέχρι τον βομβαρδισμό του το 1942 στεγαζόταν η Φωσκολιανή βιβλιοθήκη.
Ο κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε την πολύ ευχάριστη για τους Ζακυνθινούς είδηση για την οποία είναι γνωστό ότι έχουν δουλέψει αρκετοί άνθρωποι του πνεύματος και ευαισθητοποιημένοι συντοπίτες μας, όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Η δημοπρασία επρόκειτο να δοθεί στη δημοσιότητα τα τέλη Αυγούστου αλλά προέκυψαν κάποια τεχνικά ζητήματα για τα οποία χρειάστηκε μία μικρή αναβολή.
Σε κάθε περίπτωση όμως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Ούγκος Φώσκολος» παρακολουθούν από πολύ κοντά το θέμα, σε εφαρμογή της προγραμματικής διακήρυξης που έχει υπογραφεί τόσο με το Δήμο όσο και με την Περιφέρεια για την δημιουργία του Μουσείου Φώσκολου.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου Ούγκος Φώσκολος
Το Σωματείο «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ “ΟΥΓΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ”» πραγματοποίησε την ετήσια Γενική Συνέλευσή του στη Λέσχη «Ο Ζάκυνθος» την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 με θέματα Ημερησίας Διάταξης τα εξής:
1.     Απολογισμός απερχόμενου Δ.Σ.
2.     Οικονομικός απολογισμός.
3.     Έγκριση πεπραγμένων-Απαλλαγή απερχόμενου Δ.Σ.
4.     Αρχαιρεσίες.
Σε σύνολο των εγγεγραμμένων σαράντα εννέα (49) μελών, ήταν παρόντα και ταμειακώς τακτοποιημένα, είκοσι ένα (21), δηλαδή παραπάνω από το ένα τρίτο του συνόλου, σύμφωνα με  το Καταστατικό. Κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης  εγκρίθηκε ομόφωνα από τα μέλη ο απολογισμός του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, ο οικονομικός απολογισμός και απαλλάχθηκε από κάθε ευθύνη το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.
Στη συνέχεια διενεργήθησαν αρχαιρεσίες και εξελέγησαν νέα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, για το Διοικητικό συμβούλιο καθώς και νέα μέλη, τακτικά και αναπληρωματικά, για την Εξελεγκτική επιτροπή.
Βάσει των σταυρών προτίμησης η Εφορευτική Επιτροπή ανακήρυξε τα εξής τακτικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
1.    Νίκος Λαλώτης
2.    Φίλιππος Συνετός
3.    Δημήτρης Αρβανιτάκης
4.    Πιερρίνα Κοριατοπούλου-Αγγέλη
5.    Διονύσης Ζήβας
6.    Διονύσης Μουσμούτης
7.    Αλεξάνδρα Μελίτα
Επιλαχόντες ανακυρήχθηκαν οι: Στέλιος Τζερμπίνος, Διονύσιος Μελίτας,  Διονύσιος Φλεμοτόμος και Μαρίνος Σούλης.
Η Εφορευτική Επιτροπή ανακήρυξε ακόμα τα εξής μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής βάσει των σταυρών προτίμησης:
1.    Αδαμαντία Μαλεβίτη
2.    Μαρίνος Σούλης
3.    Αλεξάνδρα Μελίτα, Διονύσιο Μελίτα, Χαρίκλεια Μινώτου, Διονύση Φλεμοτόμο, Βασίλη Πρασσά και Γιάγκο Βουτσινά. Επί των ισοψηφισάντων μελών ακολούθησε κλήρωση, όπου κληρώθηκε η Χαρίκλεια Μινώτου.
Στη συνέχεια συγκλήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και μετά από ομόφωνη πρόταση των παρισταμένων αναδείχθηκαν:
1.    Νίκος Λαλώτης, Πρόεδρος
2.    Φίλιππος Συνετός, Ταμίας
3.    Δημήτρης Αρβανιτάκης,  Εφορος Μουσείου
4.    Πιερρίνα Κοριατοπούλου-Αγγέλη, Ειδική Γραμματέας
5.    Διονύσης Ζήβας, Αντιπρόεδρος
6.    Διονύσης Μουσμούτης, Εφορος Βιβλιοθήκης
7.    Αλεξάνδρα Μελίτα, Γραμματέας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *