Πολιτισμός

Νίκος Ντόβρος: Έδεσε εξαρχής… η “χημεία” μου με τον Αστέρα

Για τη νέα «σελίδα» που ανοίγει στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Μαχαιράδου μίλησε στο ραδιόφωνο του Ερμή και την καθημερινή αθλητική εκπομπή «Ελ Κλάσικο», ο νέος Προπονητής των Κυανοκίτρινων Νίκος Ντόβρος. Ο 39χρονος Χαλκιδαίος, αναφέρθηκε εκτενώς στην σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού που θα πρέπει να διέπει τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές και τον ίδιο, την τιμή που του έκαναν οι δύο απερχόμενοι παίχτες-προπονητές Νίκος Γούλιαρης και Χρήστος Καλαμαράς να τον προτείνουν στη διοίκηση, αλλά και την πολύ καλή «χημεία» του με τον Σύλλογο, παρότι ανήκει σε αυτόν μόλις έξι μήνες. Αναλυτικά:

 

Να χαράξουμε τη “διαδρομή” μας… μέχρι την επιτυχία

«Βρίσκομαι στην ομάδα μόλις ένα εξάμηνο, αλλά από την αρχή αισθάνθηκα πολύ καλά στον Αστέρα και η «χημεία» μας έδεσε εξαιρετικά με τα υπόλοιπα παιδιά και τη διοίκηση. Ήθελα πολύ να ασχοληθώ με την Προπονητική, ήταν κάτι που το σκεφτόμουν όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό και να που η σκέψη μου αυτή έγινε πραγματικότητα. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τους δύο απερχόμενους προπονητές Νίκο Γούλιαρη και Χρήστο Καλαμαρά, οι οποίοι πρότειναν εμένα για το «τιμόνι» της ομάδας, παρότι βρίσκομαι λίγο χρονικό διάστημα σε αυτή. Η πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μου είναι μεγάλη και το γεγονός ότι θα ξεκινήσω την σταδιοδρομία μου στους πάγκους, από μια τόσο σημαντική ομάδα όπως ο Αστέρας Μαχαιράδου με γεμίζει χαρά αλλά και ευθύνη παράλληλα. Η φανέλα της ομάδας είναι «βαριά» και η ιστορία της εξίσου σημαντική. Θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ όσο καλύτερα γίνεται στις προσδοκίες και να χαράξουμε τη δική μας διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στην επιτυχία.»

 

Σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού ανάμεσα σε όλους

«Τη νέα χρονιά θα βοηθήσω περισσότερο από τον πάγκο, παρά από το γήπεδο. Όταν χρειαστεί να αγωνιστώ σε κάποια παιχνίδια θα το κάνω, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι ο ρόλος του Προπονητή. Το πρώτο και κύριο πράγμα που επιβάλλεται να κάνουμε για να πετύχουμε, είναι να «χτίσουμε» μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Να εμπιστεύεται και να σέβεται ο ένας τον άλλο και στα καλά και τα κακά. Για να πετύχουμε πρέπει οπωσδήποτε και να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε, τόσο στις προπονήσεις όσο και στους αγώνες.  Ξέρω πολύ καλά ότι τα «αποδυτήρια» του Αστέρα είναι δύσκολα και ότι ο Προπονητής θα χρειαστεί να έχει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, για να κρατήσει τις απαραίτητες ισορροπίες. Να είναι κοντά στους υπόλοιπους παίχτες, να έχει μια ευελιξία ακόμη και όταν οι αποφάσεις τους δεν τυγχάνουν της πλήρους αποδοχής από το σύνολο της ομάδας. Υπάρχουν πολλοί μέθοδοι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας τεχνικός. Άλλος είναι πιο δημοκρατικός, άλλος περισσότερος αυστηρός κ.ο.κ. Θα προσπαθήσω να προσεγγίσω όλα τα παιδιά της ομάδας, με το δέοντα σεβασμό και κύρια επιδίωξη μου είναι να μην αδικηθεί κανένας.»

 

Δεν πρέπει να γίνει “αυτοσκοπός” η κατάκτηση του τίτλου

«Στις περισσότερες ομάδες που έχω αγωνιστεί, κάναμε πρωταθλητισμό. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Αστέρα Μαχαιράδου, ο οποίος κρατά πάντα έχει ψηλά τον «πήχη» και αγωνίζεται για να πρωταγωνιστεί. Δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός μας η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά το πως θα χαράξουμε μια διαδρομή μέχρι να φτάσουμε στην επιτυχία. Σίγουρα στόχος μας είναι να διατηρηθούμε ψηλά και να είμαστε ανταγωνιστικοί, όπως γίνεται άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια. Σε ότι αφορά το μεταγραφικό τομέα, δεν μπορώ ακόμη να πω κάτι περισσότερο… πέραν του ότι έχει γίνει κάποια συζήτηση από την πλευρά μου με ορισμένους ποδοσφαιριστές, με τους οποίους θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τον ήδη υπάρχοντα «κορμό» μας. Ίσως με κάποιους από αυτούς να υπήρξαμε συμπαίκτες και παλιότερα στο Τσιλιβή (γέλια). Υπάρχει ένα πολύ καλό υλικό, με παιδιά κυρίως από το χωριό το οποίο θα διατηρηθεί και τη νέα περίοδο και μέσα σε αυτόν θα προστεθούν και κάποιοι πολύ καλοί ποδοσφαιριστές.»

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *