Πολιτισμός

Νίκος Θεοδωρίτσης: “Δεχόμαστε πόλεμο λάσπης σαν ΑΓΕΖ, την τελευταία τριετία”

  Ανοιχτή επιστολή μέσα από την οποία ασκεί οξεία κριτική στον τεχνικό και ιδρυτή του Fior di Levante Γιάννη Στάθη, απέστειλε ο γνωστός παράγοντας της ΑΓΕΖ.

Ανοιχτή επιστολή που θα συζητηθεί, απέστειλε χθες το απόγευμα στην καθημερινή εφημερίδα  «ΕΡΜΗΣ» ο Ταμίας της ΑΓΕΖ Νίκος Θεοδωρίτσης. Στο «στόχαστρο» του ο τεχνικός και ιδρυτής του νεοσύστατου Fior di Levante Γιάννης Στάθης, στον οποίο ασκεί οξεία κριτική, τόσο για την περίοδο που ο τελευταίος καθόταν στον ερυθρόλευκο πάγκο όσο και για το διάστημα που βρίσκεται μακριά από αυτόν. Αναλυτικά το περιεχόμενο της:

 «Κύριοι παρακολουθώντας την ειδησιογραφία των ημερών και επειδή έχω μάθει να περπατάω με ψηλά το κεφάλι, θα ήθελα να σας κάνω κοινωνούς στα μπασκετικά δρώμενα της τελευταίας περιόδου. Τα τελευταία 3 χρόνια δεχόμαστε στην ΑΓΕΖ ένα «πόλεμο» λάσπης και συκοφαντίας (συνέχεια ακούγονταν οι μισές αλήθειες). Δεν απαντήσαμε ποτέ αλλά όλα έχουν ένα όριο και κάποια στιγμή το ποτήρι ξεχειλίζει.

    Κατ’ αρχάς ο κος Στάθης συνεχώς επικαλείται τα Ζακυνθινόπουλα ότι πρέπει να παίξουν, το σέβομαι. Ο κύριος Στάθης ήταν προπονητής στο Σωματείο της αγωνιστικές περιόδους 2009-2010, 2010-2011 και  2011-2012. Γιατί τότε δεν έκανε αυτό το κάλεσμα που κάνει σήμερα αλλά αντιθέτως έδιωχνε κιόλας αθλητές που θεωρούσε ότι δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν στον στόχο της ανόδου; Για παράδειγμα Τ. Δρογγίτης, Αν. Κλαυδιανός και άλλοι (πράγμα που το γνωρίζουν οι σημερινοί άμεσοι συνεργάτες του διότι το βίωσαν) και μάλιστα την τελευταία χρονιά που ανεβήκαμε και κατηγορία έφερε 3 μεταγραφές; Τότε οι Ζακυνθινοί ήταν ανεπαρκείς; Σας θυμίζω ότι την ομάδα την είχε εν’ λευκώ.

    Διακηρύσσει παντού ότι ο χορηγός του «έδωσε εντολή» να κατεβάσει ομάδα και να την φτάσει στην Α1 Εθνική!!! Αν και δεν ξέρω πόσο αλήθεια είναι, με τα Ζακυνθινόπουλα τι θα κάνει; Τον ερωτώ με αυτούς θα συνεχίσει; Διότι στην δική μας περίπτωση επαναλαμβάνω ότι έφερε μεταγραφές.

    Εάν η μια ομάδα ανέβει σε Εθνικές κατηγορίες δεν είναι αυτονόητο ότι θέλει και αντίστοιχους παίκτες; Όπως ένα πλοίο που θα ταξιδεύει Ζάκυνθο – Ιταλία δεν είναι λογικό ότι δεν μπορεί να είναι η βάρκα του «Γατσούλια», όταν λοιπόν ο σύλλογος έπαιζε στα τοπικά πρωταθλήματα με τους Ζακυνθινούς μας κατηγορούσαν ότι δεν την αφήνουμε να πετάξει ψηλά και η Ζάκυνθος το αξίζει. Τώρα ρωτάνε γιατί δεν παίζουν τα Ζακυνθινόπουλα…

    Ο κύριος Στάθης από την αγωνιστική περίοδο 2012-2013, φρόντισε να «δηλητηριάσει» την σχέση του σωματείου με τον μεγαλύτερο χορηγό που είχε ποτέ ο Ζακυνθινός αθλητισμός. Τον άνθρωπο εκείνο που συνέβαλε αποφασιστικά στην άνοδο της ομάδας. Αλήθεια τότε δεν σκεφτόταν τα Ζακυνθινόπουλα;;; Το σωματείο δεν είναι μόνο η ανδρική ομάδα. Έχει 200 αθλητές μπάσκετ και 100 αθλητές στίβου και κατάφερε ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ σωματείο της Ζακύνθου, να μην θέλει να το βλέπει αυτός που επένδυσε οικονομικά πιο πολύ από όλους.

    Ο Κύριος Στάθης το καλοκαίρι που μας πέρασε πλησίασε όλους τους αθλητές που είχε το σωματείο και τους προπονητές και τους «πιπίλιζε» το μυαλό να μας εγκαταλείψουν και φυσικά σε κάποιους έπιασαν «τόπο» οι κουβέντες του. Το σημαντικό όμως είναι ότι οι εν’ λόγω αθλητές απαιτούσαν αμοιβή από την ΑΓΕΖ όταν με τον κύριο Στάθη θα παίξουν δωρεάν. Το πρόβλημα δεν είναι μεγάλο διότι επί της ουσίας μόνο ο Μπονίκος είναι ένας Ζακυνθινός αθλητής που μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στις εθνικές κατηγορίες και αυτό είναι μια ομολογία όλων των προπονητών που τον είχαν αθλητή (και όχι δική μου) και από τα άτομα που τον ακολούθησαν. Ήταν ο μόνος ο οποίος δικαιούται να ομιλεί, διότι πέρα από την εγνωσμένη μπασκετική του αξία, είναι ο μόνος που δεν απαίτησε αμοιβή και  φρόντισε να βοηθήσει οικονομικά το σωματείο σε χαλεπότερους καιρούς. Να σημειώσω εδώ ότι στα τριάντα χρόνια που ασχολούμαι με την ΑΓΕΖ, ένα πατέρα άκουσα να λέει σε σωματείο που ενδιαφερόταν για παίκτη μας «μιλήστε πρώτα με την ΑΓΕΖ, διότι αυτή έμαθαν μπάσκετ στο υιό μου και τα άλλα θα τα βρούμε» και αυτός ήταν ο πατέρας Μπονίκος. Κύριος πραγματικά… που η ΑΓΕΖ του χρωστάει, όταν ΟΛΟΙ οι άλλοι θεωρούν ότι δεν «χρωστάνε» τίποτα, ούτε στο σωματείο ούτε στους προπονητές μας.

    Ο κύριος Στάθης βλέπει τώρα υπόγειες διαπλοκές, προφανώς διότι είναι η προσφιλής του μέθοδος (η διαπλοκή) καθότι είναι εξαδάκτυλος και το έκτο του δάκτυλο είναι το κινητό του τηλέφωνο. Στο οποίο τηλεφωνεί συνεχώς και στέλνει γραπτά μηνύματα και είναι ικανός να βάλει να τσακωθούν 2 «λεγεώνες» ανθρώπων και χωρίς να ξέρουν και το γιατί. Άλλωστε αυτός ήταν και ο βασικότερος λόγος που διακόψαμε την συνεργασία μας, αφού οι καθημερινές παρεξηγήσεις μεταξύ των παικτών ήταν το «βούτυρο στο ψωμί του» με τα γνωστά του «γραπτά μηνύματα». Αυτά τα ξέρουν οι άμεσοι συνεργάτες του. Ο υπογράφων ήταν πρόεδρος του σωματείου από 2000-2004 και ο κος Μάργαρης είναι πρόεδρος από το 2004 έως και σήμερα. Επομένως γνωρίζω τι έχει πάρει και τι έχει δώσει ο καθένας.

    Όσον αφορά το σημερινό δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, θέλω να γνωρίζετε τα εξής: Ο κος Στάθης πλήρωσε για να αποκτήσει «την διαχείριση» και όχι όλο τον σύλλογο ΙΤΙΕΣ (όπως επικαλείται πάλι του έδωσε «εντολή ο χορηγός του»)  που είναι ένα πολιτιστικό σωματείο που διαθέτει και αθλητικές δραστηριότητες. Ζήτησε να μεταφέρει την αγωνιστική έδρα ενός αγωνιστικού τμήματος μέσω της νόμιμης οδού που είναι το Πρωτοδικείο. Κάθε καταστατικό αθλητικού σωματείου επικυρώνεται στην συνέχεια από την ΓΓΑ και μάλιστα ΕΓΓΡΑΦΩΣ αν είναι νόμιμο. Ποια είναι λοιπόν τα συμφέροντα που τον επιβουλεύονται; Θέλει να μας πει ότι η ΓΓΑ είπε ότι είναι όλα εντάξει και η ΕΣΚΑΗ έκανε τα δικά της; Πιστεύει κανείς ότι ένας άνθρωπος έξυπνος όπως αυτός και δραστήριος, θα άφηνε το θέμα στην τύχη του και δεν θα ερευνούσε την άρνηση που εισέπραξε εκ μέρους της ΕΣΚΑΗ;;; Επειδή λοιπόν πρέπει να πει τώρα σε όλους αυτούς που εισέπραττε χρήματα (χορηγίες, διαρκείας , κ.λ.π) και σε όλους αυτούς που ξεσήκωσε εναντίον την ΑΓΕΖ (παίκτες και απλούς πολίτες), ότι δεν φταίει, τι έκανε;;; Την πάγια τακτική του «διαίρει και βασίλευε» – «δεν φταίω εγώ , φταίνε κάποιοι κακοί, στοχοποίηστε τους».

    Ο κος Στάθης ανακοινώνει  νέα ομάδα στην Γ’ κατηγορία!!!! Έχει ενημερώσει τους αθλητές του ότι δεν μπορεί να μεταφέρει δελτία των ΙΤΙΩΝ και δεν μπορεί να κάνει δελτίο σε αθλητές που ήταν μέχρι πρότινος εν ενεργεία;;;  Υποθέτω πώς ΟΧΙ. Πάλι οι «δαίμονες» θα φταίνε.

 

    Ο κος Στάθης γνωρίζει ότι οι αθλητικές υποδομές στο νησί είναι ανύπαρκτες. Ένα σχολείο φιλοξενεί το μπάσκετ και το βόλεϊ του νησιού μας. Εκτίμησε λοιπόν ότι αντί από την θέση του αιρετού αντιδημάρχου να φροντίσει να λύσει προβλήματα χώρων άθλησης για την νεολαία του νησιού είναι προτιμότερο να «φορτώσει» και άλλο ένα κορεσμένο αθλητικό χώρο!!! Συγχαρητήρια. Οι προσωπικές του φιλοδοξίες προηγούνται. Άλλωστε πρέπει κάπου να τον αποθεώνει το κοινό του, γιατί αν ενδιαφερόταν για τα Ζακυνθινόπουλα και το Μπάσκετ θα έπρεπε να πάει να παίξει όπου και αν του ορίσει η Ομοσπονδία. Γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά ότι οι ψαλιδισμένοι προϋπολογισμοί των ομοσπονδιών λειτουργούν αρνητικά για τα νησιωτικά σωματεία.

    Ο κος Στάθης μάλλον δεν θα θυμάται ότι όλο το καλοκαίρι αναρτούσε ρήσεις του Κομφούκιου και λοιπές ειρωνικές εξυπνάδες. Του απήντησε κανείς; Τον ενόχλησε κανείς ; Τι τον κάνει να πιστεύει ότι ασχολούμαστε μαζί του; Του αρνηθήκαμε τις μεταγραφές αθλητών μας;;; Όποιους μας ζήτησε τους αποδεσμεύσαμε. Τι έπρεπε να κάνουμε; Να αναλάβουμε προπονητικά και διαχειριστικά την ομάδα που αυτός ήθελε να στήσει με το ζόρι;;;

    Ο Κος Στάθης με δηλώσεις του στον γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο δήλωνε: «η ΑΓΕΖ κάνει αξιόλογη δουλειά στις ακαδημίες και δεν υπάρχει κενό. Εμείς ήρθαμε να καλύψουμε ένα κενό που είναι οι Ζακυνθινοί αθλητές μεγαλύτερης ηλικίας», τώρα ανακοινώνει ακαδημίες. Βλέπετε καμία συνέπεια σε αυτά που δηλώνει και την άλλη μέρα οι πράξεις του το αναιρούν;;; Και μάλιστα αδιαφορώντας για όλα τα πρωτογενή έξοδα που έχει ένα αθλητικό τμήμα και κατ’ επέκταση όλα τα αθλητικά σωματεία την περιοχής που αρχικά θα δραστηριοποιηθεί. Διότι τι τον νοιάζει αυτός κοιτάει το γινάτι του.

    Ο κος Στάθης είναι και έξυπνος και ικανός. Μπορεί να κάνει τα πάντα απ’ ότι φαίνεται δεν χρειάζεται ΔΑΙΜΟΝΕΣ για να δικαιολογήσει πράγματα που υπάρχουν έγγραφα και αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν υπόγειες σκευωρίες. Κανονικά έπρεπε να έχει συστρατευτεί με την ΑΓΕΖ. Αλλά απ’ ότι φαίνεται μοναδικός του στόχος είναι πώς θα διαλύσει την ΑΓΕΖ. Ας το σκεφτούν λοιπόν αυτοί που του συμπαραστέκονται ποια είναι η αλήθεια, ποιο το ψέμα και ποια η μισοαλήθεια.

    Μας κατηγόρησαν ότι λειτουργούμε σαν «οικογένεια». Εγώ δεν βλέπω κάτι μεμπτό σε αυτό. Αντιθέτως η οικογένεια αυτή σε 30 χρόνια έβγαλε τόσους αθλητές και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Αυτή η «οικογένεια» και εγώ προσωπικά του συμπαρασταθήκαμε του κου Στάθη στα προσωπικά του προβλήματα και απαιτώ να αναλογιστεί τι ακριβώς προσπαθεί να αποδείξει και να φερθεί ανάλογα. Η πολυδιάσπαση είναι στο DNA του έλληνα και μας έχει φέρει πολλά δεινά. Ο τόπος μας όμως είναι μικρός και η διχόνοια καλό δεν κάνει, ας κάνει λοιπόν ότι του λέει το φιλότιμο του. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι είναι στρατιωτικός και έχει ένα λόγο παραπάνω να είναι ορθολογιστής και ειλικρινής.

Κλείνοντας θέλω να σας βεβαιώσω ότι η όλη κατάσταση με στεναχωρεί απίστευτα, διότι ο τόπος είναι μικρός και το άθλημα έχει συγκεκριμένους φίλους. Δεν υπήρχε λόγος να τους διχάσουμε ούτε χρωστάω να απολογούμαι καθημερινά για το καθετί. Παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις αλλά δεν τις επηρεάζω. Εδώ δεν μπόρεσα να επηρεάσω αυτούς που τους είχα κοντά μου από τα 7 τους χρόνια. Έμαθαν μπάσκετ, υπήρξαν αμειβόμενοι, δεν τους πρόσβαλα ποτέ ούτε εγώ, ούτε κανένα μέλος της διοίκησης μας (αντιθέτως ο ίδιος τους έχει πολλές φορές απευθυνθεί απαξιωτικότατα, μπροστά σε παίκτες κ.λ.π) και σήμερα είναι απέναντι μου. Πώς μπορώ να πείσω τους άγνωστους;;; Διότι δυστυχώς πάνω απ’ όλα ορισμένοι βάζουν το νιτερέσο.

Ο καθένας έχει την διαδρομή του ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, στην ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ και στα ΧΟΜΠΥ του.  Ας τα κρίνει λοιπόν η ιστορία, διότι η κοινωνία έχει αργά αντανακλαστικά και ειδικά οι Ζακυνθινοί τα διακωμωδούν με ποιήματα και αρέκιες , αλλά δεν μπαίνουν στην καθημερινή αντιπαράθεση».

Φιλικά Νίκος Θεοδωρίτσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *