Πολιτισμός

Με εκδήλωση αφιερωμένη στην ιστορία του ανοίγει απόψε η οικία Φώσκολου

Για μία ακόμα φορά η Οικία του ποιητή Νικολάου Ούγου Φώσκολου ανοίγει για το ζακυνθινό κοινό με την εκδήλωση που οργανώνει το ομώνυμο σωματείο το Σάββατο το βράδυ στις 8.

Η φιλόλογος Γεωργία Κόκλα – Παπαδάτου, επί σειρά ετών Διευθύντρια της Ιστορικής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ζακύνθου, θα παρουσιάσει την ιστορία του σπιτιού που γεννήθηκε ο ποιητής, μέσα από σπάνιες εικόνες και ντοκουμέντα και με πληροφορίες που συνέλεξε μετά από πολύχρονη έρευνα σε ιδιωτικά και δημόσια αρχεία.

Θα πρόκειται για την πρώτη αναλυτική περιγραφή της ιστορικής διαδρομής της Οικίας Φωσκόλου, από την εποχή που αγόρασε το σπίτι ο Δήμος Ζακύνθου και εγκατέστησε την αποκαλούμενη Φωσκολιανή βιβλιοθήκη, στο τέλος του 19ου αιώνα, έως τις μέρες μας.

Στα σχέδια του σωματείου είναι η δημιουργία σειράς εκδηλώσεων στην διάρκεια του έτους, τόσο εντός της οικία όσο και στον παράπλευρο πεζόδρομο, ο εμπλουτισμός των εκθεμάτων με υλικό από διάφορα αρχεία της Ελλάδας και της Ιταλίας και η λειτουργία της Οικίας ως επισκέψιμου ιστορικού χώρου για το κοινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *