Πολιτισμός

Η Ζάκυνθος τιμά τον ποιητή Ούγο Φώσκολο

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ο πνευματικός κόσμος της Ζακύνθου και δεκάδες συμπολίτες μας τιμούν την 192η επέτειο από το θάνατο του ποιητή Νικολάου Ούγου Φώσκολου στη μακρινή Αγγλία.

Το βράδυ της Κυριακής ολοκληρώθηκε η τρίτη διεθνής επιστημονική συνάντηση με θέμα “Ο Φώσκολος και οι Έλληνες” με ομιλητές τους πανεπιστημιακούς Γεράσιμο Ζώρα, Francesca Sensini, Μαριέττα Μινώτου και τον ιστορικό Ιωάννη Φίλανδρο.

O δύο πρώτοι ανέλυσαν σημαντικές πτυχές από τη δράση του ποιητή σε σχέση με το ανατολικό ζήτημα της εποχής και τους επαναστατημένους Έλληνες και οι δύο τελευταίοι παρουσίασαν στοιχεία από το αρχείο του ζεύγους Μινωτου και των προσπαθειών τους να αναδείξουν την ελληνική πλευρά του ποιητή κατά την διάρκεια του εορτασμού της μνήμης του το 1927.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλιππος Συνετός μίλησε για την πορεία της διαμόρφωσης της Οικίας του ποιητή σε επισκέψιμο ιστορικό τόπο και εκ μέρους του Δ.Σ. βράβευσε τους επτά πρώτους δωρητές του υπό σύσταση Μουσείου.

Πρόκειται για την κα Λένα Καρρέρ – Κριεζή, Μαρία Ρουσέα – Μπάρμπα, Νίκη Γούλιαρη του Ιωάννη, Διονύση Σέρρα το Ιωάννη, Νίκο Μητσάκη του Γεωργίου, Γενναίο Χρυσικόπουλο του Κων/νου και Δονύση Σκλήβα του Αγγέλου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *