Πολιτισμός

Ηλίας Τσιριγώτης: Ας έρθουν κοντά στην ομάδα, αυτοί που κάνουν κριτική!

Με το νέο αρχηγό του ΑΠΣ Ζάκυνθος Ηλία Τσιριγώτη, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε ζωντανά στο ραδιόφωνο του Ερμή και την καθημερινή αθλητική εκπομπή «Ελ Κλάσικο».

Ο έμπειρος Ζακυνθινός μέσος απάντησε σε πολλά και δύσκολα ερωτήματά μας, για τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς στην πολύπαθη μεγάλη ομάδα του νησιού μας. Διαβάστε τι λέει για τους δύο Προπονητές που οδήγησαν στα μπαράζ τη φετινή ομάδα, τα νέα παιδιά του ΑΠΣ και τις ευκαιρίες που θα έπρεπε να πάρουν όπως και για την επιτροπή σωτηρίας, τους Νεόφυτο και Σαμαρά, την στήριξη των Απέναντι στην ομάδα αλλά και τον διευθύνοντα σύμβουλο Στέλιο Γούναρη.

 

Αναλυτικά:

[quote style=”2″]Τα δύο άκρα αντίθετα οι Μαγκαφίνης και Γέβτοβιτς[/quote]

«Το Δημήτρη Μαγκαφίνη τον έζησα και στον Πόρο και εδώ. Πιστεύω ότι τον χαρακτηρίζει το νεύρο και η ένταση. Πάντως είναι ένας Προπονητής ο οποίος ξέρει να ανεβάζει τον ποδοσφαιριστή, δίνοντας του θετική ενέργεια. Ο Ζόραν Γέβτοβιτς από τη δική του μεριά είναι τελείως διαφορετικός σαν άνθρωπος. Είναι πολύ ήρεμος και την ηρεμία του αυτή, τη μεταδίδει μέσα στα αποδυτήρια.»

 

[quote style=”2″]Αξίζουν ευκαιρίες τα νέα παιδιά…[/quote]

«Νομίζω τα περισσότερα από τα νεαρά ζακυνθινά παιδιά, άξιζαν όπως αποδείχτηκε να πάρουν τις ευκαιρίες τους. Στα τελευταία παιχνίδια βοήθησαν αγωνιστικά την ομάδα, αλλά σίγουρα έπαιξαν και χωρίς την πίεση του αποτελέσματος. Θα ήθελα να τους δοθούν ευκαιρίες και σε πιο δύσκολα παιχνίδια και να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε συνθήκες πίεσης. Πάντως ο Προπονητής είναι εκείνος που αποφασίζει, έχοντας τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο, καθώς γνώμονας για εκείνον είναι το συμφέρον της ομάδας και μόνο. Θέλω να διευκρινίσω ότι όλοι οι Ζακυνθινοί αγαπάμε αυτή την ομάδα και είμαστε υπηρέτες της.»

 

[quote style=”2″]Τιμή μου να φοράω το περιβραχιόνιο του αρχηγού[/quote]

«Όταν βρίσκομαι στον αγωνιστικό χώρο κλείνω τα αυτιά μου και δεν ακούω κανέναν. Όταν είμαι στον πάγκο ή στην εξέδρα και ακούω ορισμένα απαράδεκτα πράγματα για τους συμπαίκτες μου, τρελαίνομαι και τότε μπορώ να γίνω επικίνδυνος. Ο ΑΠΣ ήταν, είναι και θα είναι η πρώτη και μεγαλύτερη ομάδα του νησιού. Για το λόγο αυτό, είναι τεράστια τιμή για μένα προσωπικά να φορώ το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Νιώθω ότι εκπροσωπώ το νησί μου, το οποίο διαφημίζεται από άκρη σε άκρη σε όλο το Πανελλήνιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι συντοπίτες μας επιθυμούν η ομάδα να πέσει κατηγορία. Ας τη ρίξουμε λοιπόν στο Περιφερειακό ή το τοπικό, να δούμε τι θα καταλάβουμε και τι θα αλλάξει.»

 

[quote style=”2″]Δεν θα αποκαλούσα ποτέ “Προδότες” τους Νεόφυτο και Σαμαρά[/quote]

«Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα σε ότι αφορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Το οικονομικό ήταν και πάλι η μεγάλη πληγή της ομάδας. Κανείς από τους απέξω δεν μπορεί να καταλάβει τι έχουμε τραβήξει τη φετινή χρονιά. Όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει λεφτά να πιει ούτε τον καφέ του, μπορείτε να καταλάβετε τι συμβαίνει. Για τα δύο παιδιά που έφυγαν (Σαμαράς και Νεόφυτος) σίγουρα δεν ήταν καλό για την ομάδα, το ότι έφυγαν χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Όμως από την άλλη τους καταλαβαίνω, γιατί είχαν τα δικά τους προβλήματα που ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει. Δεν πρόκειται να τους αποκαλέσω Προδότες ή οτιδήποτε άλλο… Είναι βαρύ. Όταν βρισκόμουν στον Πόρο και δεν είχαν να μου δώσουν χρήματα, έφυγα από εκεί και γύρισα στη Ζάκυνθο. Τι να έκανα;»

 

[quote style=”2″]Νιώθω οργή… για την επιτροπή σωτηρίας![/quote]

«Νιώθω οργή για την επιτροπή σωτηρίας και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την υπόθεση της αποχής. Η γενική συνέλευση όρισε την συγκεκριμένη επιτροπή για να δώσει λύσεις στην ομάδα, αλλά αντί αυτών… ακούσαμε και πάλι λόγια αλλά από πράξεις τίποτα. Είχαν έρθει σε κάποια προπόνηση και μας είχαν πει ότι σε 2-3 ημέρες θα είχαν βρει κάποια χρήματα και θα μας τα έδιναν. Μάλιστα ο κ. Θεοφιλόπουλος είχα καλέσει εμένα, τον Σάκη Γεωργίου και τον Παναγιώτη Κυπαρίσση σε γνωστή καφετέρια και μας είπε κάποια πράγματα, τα οποία δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Εάν λέω ψέματα τον καλώ να βγει και να με διαψεύσει. Εγώ και οι Λιβέρης, Κωστάκης έχουμε κατηγορηθεί ότι υποκινήσαμε την αποχή των υπολοίπων συμπαικτών μας. Αυτό δεν ισχύει σε καμιά περίπτωση. Ο καθένας ήταν ελεύθερος να πάρει την απόφαση που ήθελε για τον εαυτό του. Κανείς δεν υποκίνησε κανέναν…»

 

[quote style=”2″]Να ξεκαθαρίσει ποιους εννοεί ο κ. Γούναρης[/quote]

«Για την πρόσφατη δήλωση του κυρίου Γούναρη, έχω την αίσθηση ότι «φωτογραφίζονται» μέσα από αυτή όλοι οι Ζακυνθινοί ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν φέτος στην ομάδα. Αυτή είναι η αίσθηση μου, αλλά ελπίζω ότι σύντομα θα προχωρήσει σε κάποια διευκρίνιση για να ξεκαθαρίσει τα πράγματα… Πάντως η ομάδα έγραψε ιστορία και θα μπορούσε να κάνει ακόμη μεγαλύτερη, εάν είχαν αποφευχθεί κάποια λάθη στην αρχή των πλέϊ οφ. Τόσο αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά.»

 

[quote style=”2″]Να στηρίζουν μόνο την ομάδα οι Απέναντι[/quote]

«Οι Απέναντι είναι πάντα δίπλα μας και είναι η μοναδική ενθαρρυντική φωνή, που ακούω στα αυτιά μου την ώρα που αγωνίζομαι. Ακόμη και 3-0 να χάνουμε στην έδρα μας, είναι σίγουρο ότι θα μας στηρίξουν και θα είναι δίπλα μας. Όμως το μόνο πράγμα που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, είναι το πώς θα βοηθήσουν την ομάδα. Δεν χρειάζονται άλλα πράγματα που δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα, όπως ήταν το πρόσφατο πανό. Μακριά από τον ΑΠΣ Ζάκυνθος όλα αυτά…»

 

[quote style=”2″]Έχει χαθεί η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ Γούναρη και ποδοσφαιριστών[/quote]

«Λένε όλοι για τον κ. Γούναρη… Ότι για ότι κακό συμβαίνει φταίει αποκλειστικά εκείνος. Έχει κάνει πολλά λάθη, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι αγαπάει την ομάδα και θέλει το καλό της. Αυτοί που τον κατηγορούν, ας έρθουν να δώσουν ένα χέρι βοηθείας και ας αφήσουν την κριτική στην άκρη. Που είναι όλοι αυτοί εξαφανισμένοι όλο αυτό τον καιρό;  Ο Γούναρης πρέπει να βρίσκεται στην ομάδα αλλά μάλλον σε κάποια άλλη θέση. Δεν μπορώ να πω εγώ για το που ακριβώς πρέπει να βρίσκεται και που θα είναι περισσότερο χρήσιμος αλλά δεν πρέπει να είναι εκείνος που θα κάνει τις οικονομικές συμφωνίες με τους ποδοσφαιριστές. Δεν κάνει ποτέ πίσω σε κάποια πράγματα και ας του λέει κάποιος μια σωστή άποψη. Οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, έχουν περάσει από χίλια μύρια κύματα. Έχει χαθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που υπήρχε στην αρχή. Πρέπει να αλλάξει κάτι και να γίνει μια καινούργια αρχή στην ομάδα. Θα πρέπει αυτά που υπόσχονται στους ποδοσφαιριστές την ώρα που γίνονται οι συμφωνίες μαζί τους, να υλοποιούνται.»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *