Πολιτισμός

Εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου

Για 16η συνεχή χρονιά το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο, συνεχίζει να θυμάται μεγάλες Ιστορικές σελίδες που έχουν καταγραφεί ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ζακύνθου, την ΠΕΔΙΝ και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

Σάββατο λοιπόν 28/09/2019 θα τιμήσουμε και θα γιορτάσουμε τη Ναυμαχία του Κεντρικού Ιονίου, αυτή της Ναυπάκτου, με κίνητρο τη ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, τη ΝΙΚΗ και την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ των Νικητών Ζακυνθινών, αλλά και των υπολοίπων Επτανησίων και Κρητών.

Αν δεν ήταν τα Επτάνησα το νικηφόρο αποτέλεσμα θα ήταν αμφίβολο.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το πρωί του Σαββάτου στις 10 με προσκύνημα στον Πολιούχο μας Άγιο Διονύσιο. Ακολουθεί πανηγυρική παρέλαση Φιλαρμονικών Αλυκών, Αρτεμισίων, Λευκάδας και Ιθάκης όπου μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κέρκυρας, Λευκάδας και Κρητών-Ζακύνθου θα διασχίσουν την Αλεξάνδρου Ρώμα με κατεύθυνση στη Στήλη Ναυμάχων (πλ. Σολωμού) για κατάθεση στεφάνων.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 7:30 σας περιμένουμε στο Μώλο του Αγίου Νικολάου όπου θα γίνει έναρξη της μουσικής μας βραδιάς με θαλάσσιο δρώμενο.

Πλωτά από τον Πλάνο και Τσιλιβή (ευγενική συμμετοχή των ιδιοκτητών σκαφών) θα καταπλεύσουν στη θαλάσσια περιοχή με φρέσκιες εκπλήξεις, σ’ ένα σκηνικό που θα μας καταπλήξει.

Το δρώμενο στηρίζεται και από όλα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Πλάνου, τους οποίους ευχαριστούμε.

Στις 8:30 θα ξεκινήσει η μουσική μας βραδιά με Κερκυραϊκό τρατάρισμα στο Πνευματικό Κέντρο.

Σοπράνο, Φιλαρμονικές και Χορευτικά, θα μας παρασύρουν σε μια άλλη ατμόσφαιρα.

Ας δώσουμε λοιπόν κι εμείς το δικό μας ραντεβού με την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Για το «ΜΙΛΑΝΕΙΟ» Ναυτικό Μουσείο.
Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *