Πολιτισμός

Διεθνής προβολή του νησιού μας μέσα από το ντοκιμαντέρ

Στο νησί μας ήρθαν την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο παραγωγός και ο σκηνοθέτης της ταινίας – ντοκιμαντέρ «Beautiful life», για να ενημερώσουν την κοινή γνώμη αναφορικά με το περιεχόμενο τη δουλειάς τους η οποία βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα και δη στη διάσωση των Εβραίων της Ζακύνθου από τους ναζί την περίοδο του Β’ παγκοσμίου πολέμου.
Η ταινία θα γυριστεί τόσο στο νησί μας όσο και σε άλλες περιοχές και έχει γίνει ενημέρωση στο Δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα για να προσφέρουν όποια βοήθεια χρειαστεί.
Στη Ζάκυνθο βρίσκονται ο παραγωγός Greg. Pappas (που είναι Πρόεδρος του Greek American Foun-dation), ο σκηνοθέτης κ. Παπαδουλάκης και ο Haim Konstantini που είναι εβραϊκής καταγωγής και από τους επιζώντες εκείνης της  εποχής.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους  παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης την ίδια μέρα Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ στο ξενοδοχείο «ΦΟΙΝΙΞ» στην πλατεία Σολωμού.
Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος επισημαίνει την προβολή του νησιού μας από τα γυρίσματα της ταινίας και κάνει γνωστά τα ακόλουθα:
«Τα γυρίσματα αυτά, καθώς επίσης και το θέμα του ντοκιμαντέρ και της ταινίας είναι σημαντικά για το νησί μας, μιας και θα γίνει αναφορά στην γενναιότητα των Ζακυνθινών απέναντι στην Εβραϊκή κοινότητα κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Συγκεκριμένα η ταινία θα αναφέρεται στον τότε  Μητροπολίτη Χρυσόστομο και στον τότε Δήμαρχο Λουκά Καρρέρ.
Το ντοκιμαντέρ το οποίο θα συμπεριλαμβάνει συνεντεύξεις ανθρώπων που έζησαν την εποχή εκείνη, θα κάνει το γύρο του κόσμου, συνεπώς η προβολή για το νησί μας θα είναι μεγάλη.
Αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι Hollywood, Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες και παραγωγοί καθώς και η Εβραϊκή κοινότητα συμπράττουν τόσο για το άρτιο και ποιοτικό αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής, καθώς και τη διεθνή προώθησή της».
Αγγελική Ξενόφου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *