Πολιτισμός

Δεκαήμερο εργαστήρι Θεάτρου μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα GENIUS LOCI

Με μια παράσταση βασισμένη στον μύθο της Μήδειας, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 19 Φλεβάρη στο Θέατρο του Σαρακινάδου και με ελεύθερη είσοδο, θα κορυφωθεί το δεκαήμερο εργαστήρι θεάτρου που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στη Ζάκυνθο και χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους.

Πρόκειται για ένα σημαντικό θεατρικό γεγονός που πραγματοποιείται από τις 10 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό διαμέρισμα Σκουληκάδου του Δημου Ζακύνθου με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Ερωτόκριτος, που μεταξύ άλλων παραχωρεί το χώρο για τη διεξαγωγή των δράσεων.

Πρόκειται για την λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου με συμμετοχή 30 Ιταλών, Ισπανών, Ρουμάνων και Ελλήνων καλλιτεχνών στο πλαίσιο του έργου GENIUS LOCI του προγράμματος CREATIVE EUROPE CULTURAL της Ε.Ε.

Η πραγματοποίηση του συγκεκριμένου εργαστηρίου αυτήν την περίοδο στη Ζάκυνθο έχει σχέση με την επιθυμία των συμμετεχόντων να έλθουν σε επαφή με τα δρώμενα του καρναβαλιού και ιδιαίτερα με το ξεχωριστό είδος του λαϊκού θεάτρου που έχει αναπτυχθεί στο νησί, τις Ομιλίες.

Περισσότερα στον -Ε- της Παρασκευής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *