Πολιτισμός

Δήλωση βόμβα του Υφηπουργού αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη

[pullquote align=”left”]Άνοιγει ο δρόμος στον ΑΠΣ για τη Β’ Εθνική κατηγορία[/pullquote]

Σε δήλωση «βόμβα» σε ότι αφορά το μέλλον των επαγγελματικών κατηγοριών, προχώρησε σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης… ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα δημιουργίας μιας πολύ δυνατής Β’ εθνικής κατηγορίας και την μετατροπή της μέχρι τώρα επαγγελματικής Γ’ εθνικής σε ερασιτεχνική.

Κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πολλά σε ότι αφορά και την ανοιχτή εκκρεμότητα που υπάρχει με τον ΑΠΣ Ζάκυνθος και τις ελπίδες που διατηρεί «ζωντανές» για να προβιβαστεί απ’ το «παράθυρο» στα επαγγελματικά «σαλόνια». Μάλιστα στην υπόθεση αυτή μπλέκονται και τα ονόματα των Ολυμπιακού Βόλου, Ηρακλή και Καβάλας… που καλά ενημερωμένες «πηγές» τους θέλουν να βρίσκονται μια «ανάσα» από την επιστροφή τους στη footballleague, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν δύο όμιλοι των 12 ή 14 ομάδων, με πρώτες επιλαχούσες τις ομάδες που πήραν μέρος στα πρόσφατα μπαράζ ανόδου.

 

Να γίνει ερασιτεχνική η footballleague 2!

Συγκεκριμένα ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε: «Για μένα πρέπει να είναι δύο οι επαγγελματικές κατηγορίες Α’ και Β’ και όλα τα άλλα να είναι ερασιτεχνικά. Δεν μπορεί να υπάρχει Γ’ Εθνική και να σηκώνει βάρος με επαγγελματίες παίκτες, με προπονητές κτλ. Θα πρέπει να βρουν ένα τρόπο και να λύσουν το πρόβλημα. Είναι πάρα πολλές οι τρεις επαγγελματικές κατηγορίες και μια χώρα όπως είμαστε εμείς, 10-11 εκατομμυρίων κατοίκων δεν αντέχει. Η Β’ Εθνική χρειάζεται να είναι δυνατή γιατί οι νέοι παίκτες παίζουν στη Β’ Εθνική και τα αστέρια μετά να έρχονται στη Σούπερ λίγκα».

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *