Πολιτισμός

Βανδαλισμοί ή ατύχημα στον Eθνικό κήπο;

Ογδόντα εννέα χρόνια μετά τα αποκαλυπτήριά του, τα οποία μάλιστα είχαν γίνει από τον Κωστή Παλαμά, μπροστά σε πλήθος κόσμου, οι φύλακες και οι κηπουροί αντίκρισαν πριν λίγες ημέρες το γλυπτό του Διονυσίου στον Εθνιό κήπο κατεστραμμένο.
Η προτομή είχε βίαια γκρεμιστεί και το κεφάλι του αποκολλημένο βρισκόταν μερικά πιο κάτω. Το βρήκαν, οι εργαζόμενοι στον εθνικό κήπο και το μετέφεραν στο γραφείο της διοίκησης, μέχρι να επιληφθεί ο αρμόδιος για τη συγκόλλησή του.
Αρχικά η φθορά αυτή αποδόθηκε σε βανδαλισμούς, ωστόσο νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για ζημιά που προκλήθηκε από ένα δέντρο που έπεσε πάνω στο άγαλμα.
Όποια και αν είναι η αιτία το αποτέλεσμα είναι ίδιο και αποτυπώνει την έλλειψη φροντίδας στους δημόσιους χώρους, οι οποίοι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, ειδικά στην αχανή και πυκνοδομημένη Αθήνα.

Επί τη ευκαιρία της επισκευής του αγάλματος πάντως, καλό θα ήταν ο επανεκλεγείς Δήμαρχος κ. Καμίνης, να επανεξετάσει σοβαρά το αίτημα για τοποθέτηση ενός αγάλματος του Εθνικού μας ποιητή σε ένα σημείο αναφοράς στην Πόλη της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *