Πολιτισμός

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Όλα στη φόρα στη Γενική Συνέλευση!

Κανένα σημείο επαφής… δεν φαίνεται πλέον να υπάρχει ανάμεσα στη νυν διοίκηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος και τη λεγόμενη «κίνηση των 15», έτσι όπως προκύπτει τουλάχιστον από το χθεσινό «Ελ Κλάσικο» του Ermis radio 91.8, εκεί όπου ακούστηκαν στον αέρα των ερτζιανών οι τηλεφωνικές παρεμβάσεις των Κώστα Κοντονή που παρενέβη πρώτος για να διευκρινίσει τους λόγους  της απόσυρσης του ενδιαφέροντος για τις τύχες της ομάδας από τα μέλη αυτής, για να ακολουθήσει ο Πρόεδρος της ομάδας Στέλιος Γούναρης, που θέλησε με την σειρά του να απαντήσει στο πρώην μέλος του Κυανοκίτρινου Δ.Σ. Έτσι λοιπόν οι εξελίξεις στο θέμα αυτό δείχνουν να «παγώνουν» μια και καλή (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μέχρι και τις 22 Ιουνίου, όταν και θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του σωματείου που αναμένεται «καυτή» από κάθε άποψη. Αναλυτικά το ρεζουμέ των δηλώσεων τους:

 

Κώστας Κοντονής (Μέλος της κίνησης των 15)

Επιθυμούμε… μια ομάδα- πρότυπο!

Πρώτος χρονικά τον «κύκλο» των παρεμβάσεων άνοιξε ο Κώστας Κοντονής, ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους που οδήγησαν την «κίνηση» να κάνει ένα βήμα πίσω και να αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Ο πρώην ταμίας των Κυανοκίτρινων αναφέρθηκε στο «φλέγον» ζήτημα των χρεών, τον τρόπο που εκείνος και οι συνεργάτες του θα ήθελαν να διοικήσουν την ομάδα (ώστε να είναι πρότυπο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε), ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια προσέγγιση στη νυν διοίκηση της ομάδας μέχρι και τη Γενική Συνέλευση, μιας και εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια που είχαν δοθεί, μέσω των δύο γραπτών επιστολών που έχουν αποσταλεί σε αυτήν. Συγκεκριμένα:

 

Η ομάδα βρισκόταν σε απαξίωση, η κίνηση μας είναι στο άκουσμα και μόνο πετυχημένη

«Πριν εμφανιστεί η κίνηση που κάνουμε εμείς, η ομάδα βρισκόταν σε απαξίωση. Σήμερα ασχολείται όλο το νησί σχεδόν. Αρά στο άκουσμα και μόνο… η κίνηση αυτή θεωρείται επιτυχημένη. Η κίνηση αυτή για να δουλέψει, χρειάζεται ένα πλάνο! Έπρεπε κάποιος να μας μιλήσει για τα χρέη. Ναι σαν Κώστας Κοντονής γνωρίζω κάποια πράγματα για τα οικονομικά, μιας και ήμασταν συνεργάτες με τον κ. Γούναρη. Όμως στην κίνηση αυτή δεν είμαι μόνος μου. Υπάρχουν δύο επίσημες επιστολές. Προφορικά ήταν να γίνει κάποιο ραντεβού και δεν εμφανίστηκε κανείς από την επίσημη διοίκηση. Πάμε από μέρα σε μέρα, παίζουμε το ποντίκι με τη γάτα.»

 

Περιμένουμε τα “επίσημα” και τα “ανεπίσημα” χρέη της ομάδας

«Τις εξελίξεις τις δρομολογεί η υπάρχουσα διοίκηση. Έχουμε αποσύρει από το ενδιαφέρον μας, αλλά η κίνηση δεν σταματά. Το κάναμε μέχρι να δούμε που θα φτάσει η διοίκηση. Περιμένουμε να μας πει ο κ. Γούναρης, ότι επίσημα χρωστάει τόσα η ομάδα και ανεπίσημα άλλα τόσα. Έχουμε καταλήξει κατά ένα μεγάλο ποσοστό, στο πόσο περίπου κυμαίνονται τα χρέη. Υπάρχουν κάποια επίσημα χρέη της ομάδας τα οποία είναι λογικό και επόμενο να τα αναλάβει η νέα διοίκηση. Με τα ανεπίσημα όμως τι μπορεί να γίνει; Είναι καθαρά ηθικό το θέμα.»

 

Δεν μας ενδιαφέρει μια ομάδα που θα τρέξει, με 15-20.000 ευρώ

«Από την διοίκηση πλέον δεν ζητάμε τίποτα. Απαντήσαμε προχθές ότι αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας. Πλέον τα πάντα θα κριθούν στη Γενική Συνέλευση. Εκεί θα υπάρξουν όλες οι εξελίξεις. Εμείς θα είμαστε εκεί… παρόντες! Εγώ μίλησα για μια ομάδα-πρότυπο. Δεν με ενδιαφέρει ούτε εμένα ούτε τους υπόλοιπους, μια ομάδα που θα τρέξει με 15-20.000 ευρώ όπως ανέφερε προηγουμένως ο κ. Γούναρης.»

 

Εκ διαμέτρου αντίθετη η φιλοσοφία μας με την διοίκηση

«Οι φιλοσοφίες μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Στο δικό μας το μυαλό η ομάδα θα είναι η «ομπρέλα» του νησιού με συνεργασίες με ομάδες του τοπικού κ.ο.κ. Η απόφαση μας είναι παμψηφεί να αποσύρουμε το ενδιαφέρον μας. Τι νόημα έχει να συναντηθούμε οι δύο μας με τον κ. Γούναρη; Όλη η ιστορία δεν έχει να κάνει με εμένα και τον εκείνον αλλά με την κίνηση των 15 και την διοίκηση του ΑΠΣ Ζάκυνθος.»

 

Δεν θα βγάζαμε ποτέ… “φέιγ βολάν” τα χρέη της ομάδας

«Δεν είπαμε ποτέ στον Πρόεδρο ότι θα βγάλουμε φέιγ βολάν τα χρέη της ομάδας. Αυτή ίσως να είναι τακτική κάποιων άλλων, όχι δικιά μας! Έχουμε προσανατολιστεί κάπου αλλού σαν κίνηση πλέον. Δεν προβλέπεται κάποιο ραντεβού με την διοίκηση, εκτός και αν θέλουν εκείνοι να απευθυνθούν εγγράφως στην κίνηση. Δεν λειτουργούμε πλέον με επαφές. Έτσι γίνεται τόσα χρόνια και πηγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων όλες οι πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί για την ομάδα. Θέλουμε εγγράφως να κάνουμε ότι είναι να κάνουμε. Θα τα πούμε όλα στη Γενική Συνέλευση.».  

 

Στέλιος Γούναρης (Πρόεδρος ΤΑΠ ΑΠΣ Ζάκυνθος)

 

“Ραντεβού” στη Γενική Συνέλευση!

Μετά την πρώτη χρονικά τοποθέτηση του κ. Κοντονή, ακολούθησε η τηλεφωνική παρέμβαση του Προέδρου Στέλιου Γούναρη… που φάνηκε ενοχλημένος από τα όσα ακούστηκαν στον «αέρα» για το ότι ο ίδιος απέφυγε να έρθει σε επαφή με τα μέλη της κίνησης. Ο έμπειρος παράγοντας αναφέρθηκε στις καθημερινές υποχρεώσεις της ομάδας που «τρέχουν», έδωσε πολλές πιθανότητες για άνοδο της ομάδας στη Β’ εθνική ενώ τόνισε ότι με κάποιο μικρό αρχικό κεφάλαιο… ο ΑΠΣ Ζάκυνθος μπορεί να «τρέξει» τις υποχρεώσεις του μέσα στη νέα περίοδο. Τέλος και εκείνος από την πλευρά του στάθηκε στη Γενική Συνέλευση στις 22 Ιουνίου, λέγοντας ΄χαρακτηριστικά ότι εκεί θα βγουν όλα στη φόρα! Αναλυτικά:

 

Κανείς δεν ζήτησε να με συναντήσει από την κίνηση, παρότι μένουμε στο ίδιο νησί

«Κανείς από τη νέα κίνηση δεν ήρθε να μου πει ότι θέλει να με συναντήσει. Μόνο ο κ. Κορωνιός με πήρε τηλέφωνο και ζήτησε να με δει και με είδε. Αντί να συναντηθούμε από κοντά, μου ήρθε μια επιστολή κούριερ με αποστολέα τον ίδιο. Τόσο δύσκολο είναι να συναντηθούμε από κοντά; Στη Ζάκυνθο μένω και εγώ, στη Ζάκυνθο μένουν και τα μέλη της κίνησης.»

 

Δε μπορούν να μου ζητούν τα οικονομικά στοιχεία από ραδιόφωνο και εφημερίδες

«Υπάρχουν κάποια χαρτιά στο μαγαζί του κ. Κοντονή τα οποία δεν μου τα έχει παραδώσει και δεν μπορώ να εμφανίσω ακόμη τον ακριβή αριθμό των χρεών. Δεν μπορούν να μου ζητούν τα οικονομικά της ομάδας, μέσω ραδιοφώνου, εφημερίδας και φέιγ βολάν. Δεν μου ζήτησε κανείς ραντεβού. Οπωσδήποτε θα πάω στο οποιοδήποτε ραντεβού μου ζητηθεί. Όμως όπως και εγώ θα  απολογηθώ για τα οικονομικά της ομάδας που εκπροσωπώ, έτσι και αυτοί θα κληθούν να μου πουν τι σκέφτονται να κάνουν εάν αναλάβουν την ομάδα. Αυτό είναι το σωστό.»

 

Έχουμε ένα σωρό καθημερινές υποχρεώσεις

«Σε ότι αφορά την περιβόητη καθυστέρηση που λένε όλοι, η ομάδα δεν έχει κανένα επιτελείο λογιστών, πέρα από δύο άτομα που τρέχουν γι’ αυτή. Έχουμε ένα σωρό υποχρεώσεις που τρέχουν καθημερινά. Αυτές τις μέρες βάλαμε χρήματα στον δικηγόρο μας κ. Γρηγορίου για την υπόθεση της ανόδου στη Β’ εθνική και όλα τα υπόλοιπα. Βάζω σε παίχτες χρήματα, για να μην κάνει κάποιος προσφυγή. Οι υποχρεώσεις τρέχουν. Η νέα κίνηση μπορεί να έχει πάρα πολύ ωραίες ιδέες. Όμως αυτά τα πράγματα δεν γίνονται μέσα από το ραδιόφωνο.»

 

Είμαστε… κατά 70% στη Β’ Εθνική!

Είμαστε κατά 70% στη Β’ Εθνική. Δεν μπορεί ο κόσμος να αποπροσανατολίζεται με άλλα πράγματα. Κάνω τον αγώνα μου γιατί θέλω σαν Πρόεδρος να πάμε στη Β’ εθνική. Υπάρχουν πολλοί που από την ώρα που εμφανίστηκε η νέα τάξη πραγμάτων, με έχουν πάρει τηλέφωνο και μου έχουν πει… βάλε μου τόσα και τόσα ευρώ. Νομίζουν ότι αυτοί που ήρθαν διαθέτουν ένα καράβι λεφτά. Εγώ θα δώσω όλα τα οικονομικά στοιχεία που θα έρθει να πάρει την ομάδα. Η διοίκηση αυτή πρέπει να είναι υπεύθυνη.»

 

Με 15-20.000 η νέα διοίκηση μπορεί να ξεκινήσει και να “τρέξει” την ομάδα

«Πρέπει ένα Χ ποσό για να ξεκινήσει η ομάδα. Με 15-20.000 η νέα διοίκηση μπορεί να ξεκινήσει την ομάδα. Η ΑΕΚ πήγε στη Γ’ εθνική, η Λάρισα κοντεύει να διαλυθεί με ένα υπερσύγχρονο γήπεδο στην κατοχή της. Μη νομίζουμε ότι εδώ στη Ζάκυνθο είμαστε κάποια εξαίρεση. Πάντως βλέπω συννεφάκια στην όλη υπόθεση. Στη Γενική Συνέλευση θα βγουν όλα στη φόρα. Ραντεβού εκεί!»

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *