Πολιτισμός

ΑΠΣ Ζάκυνθος: ΤΟ “ΣΗΡΙΑΛ” ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Λίγες ακόμη ημέρες υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι φίλοι του ΑΠΣ Ζάκυνθος, σε ότι αφορά το «σήριαλ» του φετινού καλοκαιριού, το οποίο δεν είναι άλλο από την υπόθεση «άνοδος» στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Όλα αυτά γιατί, δεν πάρθηκε ακόμη η οριστική απόφαση για το ποια θα είναι η μορφή του καινούργιου πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ (ένας ή δύο όμιλοι και πόσες ομάδες οριστικά θα συμμετέχουν σε αυτήν). Βέβαια τα πρώτα μηνύματα, τόσο για τους Κυανοκίτρινους, όσο και τις εν ενεργεία ομάδες της Γ’ Εθνικής που θέλουν να παίξουν του χρόνου στα επαγγελματικά «σαλόνια», δεν ήταν και τόσο θετικά, κάθε άλλο.

Όταν τέθηκε θέμα ψηφοφορίας στα 25 σωματεία που δήλωσαν αρχικά συμμετοχή, 23 εξ’ αυτών ψήφισαν «όχι» και μόλις δύο είπαν τελικά το «ναι». Το καινούργιο σχέδιο της Μικρής Λίγκας προβλέπει πλέον… την ύπαρξη δύο ομίλων, με τον Νότιο να έχει 12 και τον Βόρειο 13, αν τελικά ο Πανσερραϊκός δώσει κανονικά το παρών, κάτι που μοιάζει απίθανο την δεδομένη στιγμή. Φαίνεται λοιπόν, πως η προοπτική για έναν όμιλο απομακρύνεται οριστικά, αν και κάτι τέτοιο θα ισχύσει μόνο εφόσον τελικά προκύψουν προβλήματα, υπάρξουν αποχωρήσεις και συνολικά οι ομάδες στη δεύτερη κατηγορία που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα θα είναι από 21 και κάτω.

 

Πάνε το θέμα στην ΕΠΟ, οι 4 ομάδες της Γ’ Εθνικής

Όμως οι 4 ομάδες που ζήτησαν την άνοδο τους από το «παράθυρο» δεν είπαν ακόμη την τελευταία τους «λέξη», επιχειρώντας να «προσβάλλουν» την παραπάνω απόφαση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που καλείται εκείνη να αποφασίσει πλέον εάν θα συμπληρώσει με ομάδες από την παρακάτω κατηγορία, τις κενές θέσεις που προέκυψαν μετά τη μη συμμετοχή των ΑΕΚ, Α.Ε Λάρισας και την «συγχώνευση» του Α,Ο Κέρκυρας με την Α.Ε Κασσιόπης. Συγκεκριμένα οι Βατανιακός, ΑΠΣ Ζάκυνθος από το Βόρειο όμιλο και Πανηλειακός, Α.Ο Γλυφάδας από το Νότιο, θα προσφύγουν στα αρμόδια «όργανα» και θα ζητήσουν από εκεί την δικαίωση τους αλλά και την αποκατάσταση της νομιμότητας. Θυμίζουμε ότι η αρχική προκήρυξη προέβλεπε δύο ομίλους των 14 ομάδων, ήτοι 28 συμμετέχουσες ομάδες… κάτι που σε καμία περίπτωση δεν τηρείται από την υπάρχουσα διοικητική Αρχή, που έχει κάνει στροφή 180 «μοιρών» πάνω στο θέμα.

«Πονοκέφαλο» για τις ομάδες αυτές, αποτελεί και η εχθρική στάση των υπολοίπων που δεν τις θέλουν στα «πόδια» για ευνόητους –οικονομικούς- λόγους. Η επίσημη ανακοίνωση πάντως από τη Λίγκα αναφέρει: «Κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (την Παρασκευή), το Δ.Σ. της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διεξαχθεί το πρωτάθλημα σε δύο (2) ομίλους με τις 25 ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή, σε περίπτωση δε που εντέλει ο αριθμός των ομάδων δεν καταστεί εφικτό να ξεπεράσει τις 22, τότε το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε έναν όμιλο».

 

Η ελπίδα… πεθαίνει τελευταία, για τους Κυανοκίτρινους

Αρκετές είναι οι δυσκολίες που παρουσιάζει το εγχείρημα της ανόδου στη Β’ Εθνική Κατηγορία για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος. Τόσο η άρνηση των περισσότερων ομάδων να δεχτούν την συμπλήρωση της Κατηγορίας με επιπλέον ομάδες αλλά και η αλλαγή «πλεύσης» από την ΕΠΑΕ στο θέμα αυτό, δεν δημιουργούν τις «γόνιμες» συνθήκες για το «θαύμα». Όμως τόσο από τους Κυανοκίτρινους, όσο και από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, η προσπάθεια δεν εγκαταλείπεται. Κάθε άλλο! Θα ασκηθεί μεγάλη πίεση στην ΕΠΟ, για να αλλάξει η αρχική απόφαση… με την πολιτική των 4 ομάδων να βασίζεται στο προφανές. Την τήρηση των αρχικών δεσμεύσεων της ΕΠΑΕ για δύο ομίλους των 14! Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία για τη μεγάλη ομάδα του νησιού μας, κάτι που συνέβη και στην πρόσφατη περίπτωση της αρχικής αφαίρεσης 6 βαθμών, που στην συνέχεια επιστράφηκαν στον κάτοχο τους.

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *