Πολιτισμός

ΑΠΣ Ζάκυνθος: ΣΗΚΩΝΟΥΝ “ΜΑΝΙΚΙΑ”

Οι πανηγυρισμοί για την άνοδο της μεγάλης ομάδας του νησιού μας στη Β’ Εθνική, έχουν αρχίσει σιγά-σιγά να κοπάζουν… με την επόμενη ημέρα και την καλύτερη δυνατή οργάνωση για την συμμετοχή στη Β’ Εθνική να αποτελούν το πρώτο και κύριο ζητούμενο. Πρόκειται για μια τελείως διαφορετική πραγματικότητα σε σχέση με αυτή που ζούμε το σωματείο την τελευταία πενταετία και όλες οι κινήσεις πλέον, θα πρέπει να γίνουν με προσοχή, σοβαρότητα και σύνεση. Αυτά που χρειάζονται να γίνουν είναι πολλά, με πρώτο και κύριο την στελέχωση τόσο της Πρώτης ομάδας που θα αγωνιστεί στο αμιγώς επαγγελματικό πρωτάθλημα, όσο και αυτής που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών.

Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνει σύσταση Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (ΠΑΕ) και να ξεκινήσει η διαδικασία μετοχοποίησης, για να μαζευτεί το απαραίτητο κεφάλαιο, που έχει θεσπίσει σαν βασική προϋπόθεση η ΕΠΑΕ. Η διοίκηση λοιπόν και συγκεκριμένα ο Στέλιος Γούναρης, έχουν σηκώσει «μανίκια» έτοιμοι να ξεκινήσουν την σκληρή δουλειά. Το δύσκολο «παζλ» της δημιουργίας, ενός καθ’ όλα ανταγωνιστικού συνόλου που θα δώσει με αξιώσεις και θα κερδίσει τη «μάχη» της παραμονής, έχουν μπροστά τους τα μέλη της τωρινής διοίκησης. Εκτός όμως της Πρώτης ομάδας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, υπάρχει και η αντίστοιχη της Κ-17… που είναι κάτι τελείως ξεχωριστό και πρωτόγνωρο για τον Σύλλογο. Μάλιστα στο εγχείρημα αυτό θα δοθεί ιδιαίτερη «βάση», εφόσον θα υπάρξει η δυνατότητα να δημιουργηθεί μια αμιγώς «Ζακυνθινή» ομάδα, που θα απαρτίζεται από ταλαντούχα και διψασμένα για διάκριση παιδιά, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε ένα ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο.

 

“Βροχή” οι προτάσεις των μάνατζερ για το θέμα του Προπονητή

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, στην πρώτη ομάδα τον κύριο λόγο για τον σχεδιασμό της θα έχει ο νέος Προπονητής που θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι προτάσεις πέφτουν «βροχή» καθημερινά από τους διάφορους μάνατζερ με το τηλέφωνο του Στέλιου Γούναρη να χτυπά ασταμάτητα τις τελευταίες ημέρες. Ο έμπειρος παράγοντας, εξετάζει κάθε περίπτωση προσεκτικά, θέλοντας να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή επιλογή. Από την στιγμή που θα έρθει στο νησί ο νέος τεχνικός ηγέτης της ομάδας, θα γίνουν οι πρώτες μεταγραφές και θα αρχίσει η συμπλήρωση του ρόστερ. Το σχέδιο προβλέπει και ντόπιο στοιχείο, με προτάσεις σε γνωστούς Ζακυνθινούς ποδοσφαιριστές που θα έχουν συγκεκριμένη διαδρομή πίσω τους, όπως και έμπειρους παίχτες εκτός Ζακύνθου (μεταξύ αυτών και κάποιοι ξένοι) που θα «έχουν» την Κατηγορία και θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Τέλος έχουν γίνει και οι επαφές για να κλείσει Προπονητικό κέντρο εκτός νησιού, στο οποίο θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του ΑΠΣ Ζάκυνθος για τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί ο χώρος και το μόνο που απομένει είναι να «κλείσει» και τυπικά το θέμα.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *