Πολιτισμός

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Ο Βατανιακός… ανοίγει τον “δρόμο” της ανόδου!

Μπορεί επισήμως να μην βγήκε κάποια μεγάλη είδηση (κάτι που αναμενόταν άλλωστε) από τη χθεσινή συνεδρίαση της Μικρής Λίγκας, όμως μέσα από τα διάφορα «πηγαδάκια» προέκυψαν κάποια πράγματα, που ενδέχεται να τα δούμε μπροστά μας στην συνέχεια και τα οποία θα σηματοδοτήσουν σημαντικές εξελίξεις.  Συγκεκριμένα ομάδα «κλειδί» με το οποίο μπορεί να ανοίξει η «πόρτα» της Β’ εθνικής για τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, είναι ο Βατανιακός.

Οι Κατερινιώτες περιμένουν στο ακουστικό τους, σε ότι την έφεση που έχουν καταθέσει για το εάν θα παίξουν αγώνα μπαράζ με τον έκτο του Νοτίου Ομίλου (Α.Ο Χανιά) αλλά μετά τον διπλό υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Γ’ εθνική κατηγορία, έχει περισσέψει μια ακόμη θέση στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία, η οποία πρέπει πάση θυσία να καλυφθεί. Οπότε πάμε σε ένα από τα δύο «σενάρια» για τα οποία κάναμε λόγο στο χθεσινό μας φύλλο και το οποίο μιλάει για απευθείας άνοδο τόσο των δύο έβδομων ομάδων Βορρά- Νότου (ΑΠΣ Ζάκυνθος και Προοδευτική).

Το «σενάριο» αυτό δυναμώνει εάν αναλογιστούμε ότι κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο ίδιος ο Βασίλης Γκαγκάτσης (Πρώην Πρόεδρος ΕΠΟ και νομικός σύμβουλος του Βατανιακού), δήλωνε βέβαιος σε συζητήσεις με τον Πρόεδρο της ομάδας Μάκη Ποτουρίδη, ότι η ομάδα της Κατερίνης θα βρίσκεται του χρόνου στη Β’ εθνική Κατηγορία, κάτι που «βολεύει» σε κάθε περίπτωση τους Κυανοκίτρινους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουν μπαράζ ανόδου ο Βατανιακός με την Προοδευτική. Η προοπτική αυτή αφήνει πολλά «παράθυρα» ανοιχτά για την συνέχεια. Χωρίς να υπάρχει κάτι οριστικό ή ανακοινώσιμο, τα μέχρι τώρα «σημάδια» δείχνουν να είναι θετικά. Παρόλα αυτά η «βαλίτσα» θα τραβήξει μακριά, μιας και υπάρχει πολύ παρασκήνιο. Είναι μεγάλα τα χρέη πολλών ομάδων της Β’ εθνικής όπως η Νίκη Βόλου και η Λάρισα (άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ) ενώ υπάρχουν και άλλες ΠΑΕ που μπορεί να πάρουν αδειοδότηση αλλά δεν θα έχουν το δικαίωμα μεταγραφών εάν δεν αποπληρώσουν τα χρέη τους.

 

Δεν περνάει το αίτημα κάποιων ομάδων, για ενιαίο όμιλο

 Μεγάλο είναι το παρασκήνιο που παίζεται στα γραφεία της Μικρής Λίγκας, σχετικά με το πως θα είναι του χρόνου η Β’ εθνική κατηγορία. Συγκεκριμένα κάποιες ομάδες δεν επιθυμούν την δημιουργία δύο ομίλων, γιατί όπως υποστηρίζουν θα χαθεί η «αίγλη» της Κατηγορίας, έχοντας έτσι ξεκινήσει την δική τους «εκστρατεία» για να παραμείνει ως έχει η football league. Εάν όμως πάμε στο μοντέλο των 28 ομάδων και των δύο ομίλων (Βόρειος και Νότιος όμιλος με 14 ομάδες ο καθένας), τότε θα χρειαστεί να μαζευτεί αυτός ο αριθμός για να στελεχωθεί επαρκώς το νέο πρωτάθλημα.

Κάτι τέτοιο όμως είναι απίθανο να συμβεί, γιατί η ΕΠΟ έχει αποφασίσει με διάταγμα στη βουλή να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση και η κατηγορία να κινηθεί σε δύο ομίλους από τη νέα περίοδο. Η «γραμμή» του ΑΠΣ Ζάκυνθος ταυτίζεται απόλυτα με την συγκεκριμένη κατεύθυνση, καθώς όσο περισσότερες είναι οι ομάδες στη νέα επαγγελματική κατηγορία, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες συμμετοχής της ομάδας μας σε αυτή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *