Πολιτισμός

ΑΠΣ Ζάκυνθος: “Καμπάνα” και -6 βαθμοί από το πουθενά

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε χθες το μεσημέρι κατά την διάρκειας της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Μικρής Λίγκας τον ΑΠΣ Ζάκυνθος, σε ότι αφορά την επικύρωση των βαθμολογιών. Πρόκειται για ένα σημείο στο οποίο είχαμε αναφερθεί εκτενώς με συγκεκριμένο ρεπορτάζ τις τελευταίες ημέρες και είχαμε τονίσει ότι για να μπορέσει να έχει ισχύ και αξία, το οποιοδήποτε «σενάριο» ανόδου στη Β’ εθνική Κατηγορία, θα έπρεπε να έχει αίσιο τέλος για την ομάδα η υπόθεση της επικύρωσης.

Δηλαδή η τελευταία να μπορέσει να «κατοχυρώσει» οριστικά και αμετάκλητα την 7η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, έτσι ώστε να είναι η πρώτη επιλαχούσα σε περίπτωση που τεθεί ζήτημα ανόδου, για κάποιες από τις εν ενεργεία ομάδες της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας όπως η δική μας. Έτσι λοιπόν και σχεδόν από το «πουθενά», προέκυψε θέμα μηδενισμού και αφαίρεσης 6 (!!!) βαθμών από τους Κυανοκίτρινους, για οφειλές- εκκρεμότητες σε πρώην ποδοσφαιριστές της, που έχει προσφύγει στα αρμόδια όργανα για να εισπράξουν τα χρήματα τους, δια της δικαστικής οδού.

Πρόκειται για κάποια ανεξόφλητα υπόλοιπα στις περιπτώσεις των Μπελίτσα, Νεόφυτου και Σαμαρά, που φαίνεται ότι μέτρησαν στο «ζύγι» και επήλθε η συγκεκριμένη «καμπάνα», με την ταρίφα να πηγαίνει στο -2 για τον κάθε ποδοσφαιριστή. Βέβαια η περίπτωση αυτή δεν είναι ίδια με κάποιες ομάδες της football league, που επίσης τιμωρήθηκαν με αφαιρέσεις βαθμών αλλά ήταν αρκετές για να γίνει η «ζημιά». Εάν η παραπάνω απόφαση λοιπόν ισχύσει (αν και δεν έχει ακόμη τελεσιδικήσει), η ομάδα του νησιού μας χάνει την 7η θέση και τους 29 βαθμούς που έχει κατακτήσει εντός των γηπέδων και πέφτει στην 9η θέση έχοντας 23 βαθμούς, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι το «όνειρο» της Β’ Εθνικής σβήνει.

Όμως οι Κυανοκίτρινοι δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και αναμένεται να κινηθούν άμεσα (προφανώς θα ασκήσουν έφεση για να ανατρέψουν την αρχική απόφαση) για να ξαναπάρουν τους βαθμούς αυτούς πίσω, πιστεύοντας ότι τους δικαιούνται πέρα για πέρα. Μέσα στις ομάδες που έχουν πρόβλημα αφαίρεσης βαθμών, βρίσκεται και η έτερη επιλαχούσα (λόγω της 7ης θέσης που κατέκτησε στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου), που έφαγε μικρότερη μεν «καμπάνα» με -2 βαθμούς τιμωρίας αλλά που στην ουσία μπορεί να στοιχίσει και σε αυτή την 7η θέση… που πήρε με ιδρώτα και κόπο, εντός των γραμμών του γηπέδου.

 

Στέλιος Γούναρης (Πρόεδρος ΑΠΣ Ζάκυνθος)

Οι βαθμοί αυτοί μας ανήκουν και θα επιστραφούν πίσω!

Σε μια λακωνική δήλωση μέσα από την οποία γνωστοποιεί ότι δεν πρόκειται να καταθέσει έτσι εύκολα τα «όπλα» στο παραπάνω θέμα, προέβη στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του ΑΠΣ Ζάκυνθος Στέλιος Γούναρης. Συγκεκριμένη ανέφερε: «Οι βαθμοί αυτοί που αρχικά μας αφαιρέθηκαν από την διοργανώτρια αρχή, είναι δικοί μας και έχουν κατακτηθεί εντός αγωνιστικού χώρου, με κόπο και ιδρώτα από τους ποδοσφαιριστές και τον Προπονητή μας. Πρέπει να επιστραφούν πίσω και θα επιστραφούν. Δεν έχουμε καμία σχέση με τις υπόλοιπες υποθέσεις των ομάδων της Β’ Εθνικής, που τους αφαιρέθηκαν βαθμοί για άλλους λόγους. Τίποτα δεν αλλάζει. Οι στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι.» 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *