Πολιτισμός

ΑΠΣ Ζάκυνθος: Επιστρέφονται οι έξι βαθμοί που είχαν αφαιρεθεί

Μια από τις σημαντικότερες «μάχες» του «πολέμου» για να παραμείνει «ζωντανό» το όνειρο της ανόδου στη Β’ Εθνική Κατηγορία, έδινε χθες το απόγευμα στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΑΕ, η μεγάλη ομάδα του νησιού μας. Η πρωτόδικη απόφαση της αφαίρεσης έξι βαθμών από το σωματείο και ουσιαστικά η μη κατοχύρωση της 7ης θέσης στην επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα, θα αποτελούσαν τη «χαριστική βολή» σε κάθε Κυανοκίτρινη επιδίωξη για τα επαγγελματικά «σαλόνια». Τελικά μέσα από μια πολύ δύσκολη και επίπονη διαδικασία στις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν, ο ΑΠΣ Ζάκυνθος κατάφερε να βγει νικητής, έχοντας δικαιωθεί πανηγυρικά από την αρμόδια επιτροπή… που αποκατέστησε πλήρως την αδικία. Οι βαθμοί επιστράφηκαν πίσω και η 7η θέση αναμένεται να κατοχυρωθεί από τους νησιώτες σε λίγες ημέρες, οριστικά και αμετάκλητα!

 

Απομένει η οριστική επικύρωση και το τελικό σχέδιο της ΕΠΑΕ, για να ανοίξει η “πόρτα” της ανόδου

Αυτό που απομένει πλέον, είναι η οριστική επικύρωση της βαθμολογίας και η τελική μορφή του καινούργιου πρωταθλήματος. Σε περίπτωση δηλαδή που διατηρηθούν οι δύο όμιλοι των 14 ομάδων, που προβλέπει το αρχικό σχέδιο και δεδομένων των προβλημάτων που υπάρχουν με την ΑΕΚ (που έπεσε οικειοθελώς στη Γ’ εθνική) τον Α.Ο Κέρκυρας (που συγχωνεύεται με την Κασσιόπη) αλλά και την Α.Ε Λάρισας (που δείχνει ότι βρίσκεται σε δεινή οικονομικά θέση), η βαριά «πόρτα» της ανόδου είναι πολύ πιθανό να ανοίξει για τη Ζακυνθινή ομάδα. Μέσα στις επόμενες ημέρες, θα γίνουν γνωστές οι προθέσεις της Μικρής Λίγκας, αλλά μια σημαντική «μάχη» στο όλο εγχείρημα έχει ήδη κερδηθεί!

 

Ο δρόμος της “απομόνωσης”… απέδωσε τελικά “καρπούς”

Τον δρόμο της «απομόνωσης» είχε ακολουθήσει εδώ και δύο εβδομάδες η νυν διοίκηση της ομάδας και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Στέλιος Γούναρης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο γνωστός παράγοντας, είχε εξαφανιστεί από προσώπου γης, έχοντας αφοσιωθεί πλήρως στην συγκεκριμένη υπόθεση. Η επιστροφή των έξι βαθμών και η κατοχύρωση της 7ης θέσης, αποτελούσε για εκείνον κυρίως ηθικό ζήτημα. Ότι και να γινόταν (ανέβαινε ή δεν ανέβαινε η ομάδα), θα έπρεπε να ρίξει και την τελευταία του «ζαριά», προκειμένου να πετύχει την πλήρη ανατροπή της όλης απόφασης, για να μην τελειώσει άδοξα το όνειρο της ανόδου.

 

Άσκησε έφεση στην πρωτόδικη απόφαση, παρέδωσε τα εξοφλητικά των ποδοσφαιριστών

Για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να ασκήσει έφεση εντός 48 ωρών (μετά την ανακοίνωση της πρωτόγνωρης απόφασης), με την οποία θα γυρνούσε «τούμπα» την όλη κατάσταση. Επιπλέον θα έπρεπε να είχε παρουσιάσει ενώπιον της επιτροπής τα εξοφλητικά των τριών ποδοσφαιριστών (Σαμαράς, Μπελίτσας, Νεόφυτος) οι οποίοι είχαν διεκδικήσει τα χρήματά τους, μέσω της δικαστικής οδού. Έτσι λοιπόν κατά την διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, τα χαρτιά αυτά με τις υπογραφές των τριών πρώην ποδοσφαιριστών δόθηκαν στην αρμόδια επιτροπή… με τη Ζακυνθινή πλευρά να υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση ήταν πέρα για πέρα άδικη. Η τιμωρία αυτή δεν μπορούσε να ευσταθεί, γιατί η ομάδα είχε δώσει κανονικά όλα της τα παιχνίδια (δίχως να μηδενιστεί σε κανένα από αυτά), έχοντας τελειώσει την αγωνιστική περίοδο με 29 βαθμούς.

 

Παμψηφεί δικαίωση…  από την επιτροπή

Εν συνεχεία η επιτροπή εξέδωσε την απόφαση της, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν συντριπτικά υπέρ της νησιώτικης ομάδας (παμψηφεί) για να μπει το νερό στο αυλάκι και να επιστραφούν πανηγυρικά οι έξι βαθμοί στον κάτοχο τους. Από την δική της πλευρά, η έτερη 7η του Νοτίου Ομίλου Προοδευτική δεν «κυνήγησε» καν την υπόθεση, πετώντας ουσιαστικά «λευκή πετσέτα», με αποτέλεσμα να απολέσει ουσιαστικά τα περσινά κεκτημένα της και πίσω της να καραδοκούν οι Πανηλειακός και Γλυφάδα (που έχουν τους ίδιους βαθμούς), που «γλυκοκοιτάζουν» και αυτοί με την σειρά τους την άνοδο, από τη «χαραμάδα».

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *