Πολιτισμός

ΑΓΕΖ: “Προχωρά” ο σχεδιασμός της νέας περιόδου!

Μπορεί να είναι ακόμη Ιούνιος αλλά των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο θυμόσοφος λαός μας. Η μεγάλη ομάδα μπάσκετ του νησιού μας, ετοιμάζεται σιγά-σιγά για την δεύτερη χρονιά της στα επαγγελματικά «σαλόνια», έχοντας βάλει μπροστά τον σχεδιασμό της νέας περιόδου. Όλα δείχνουν ότι το αγωνιστικό επίπεδο των Ερυθρόλευκων τη νέα χρονιά, θα είναι καλύτερο σε σχέση με την πρώτη απόπειρα, μιας και όλα δείχνουν ότι το μεγαλύτερος μέρος του περσινού ρόστερ θα παραμείνει έως έχει (το πολύ να υπάρξει μια αποχώρηση), ενώ θα υπάρχει και σημαντική ενίσχυση, η οποία ήδη ξεκίνησε με την προσθήκη του Κώστα Ακτύπη… που παίζει και σαν «μικρός» ενώ και η ποιότητα του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

 

Παραμένει ως έχει… το μεγαλύτερο μέρος του “κορμού”

Μάλιστα τα νέα είναι ευχάριστα σε ότι αφορά και άλλους παίχτες που αποτελούν το λεγόμενο «κορμό» της ομάδας και η παραμονή τους μοιάζει δεδομένη. Ο λόγος για τους Χρήστο Κοτσέτα, Ανέστη Τζινόπουλο, Διονύση Μπονίκο, Θανάση Νικολόπουλο, Γιώργο Ζάγκλα (από τους πρωτοκλασάτους) ενώ πρόσφορο είναι το «έδαφος» σε ότι αφορά καινούργια συνεργασία με τον Αντώνη Χρύση. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους Ζακυνθινούς παίχτες όλα δείχνουν παραμονή, ενώ υπό συζήτηση είναι και το θέμα του Τάσου Χαλβατζή που έχει κάποιες επαγγελματικές υποχρεώσεις στην Αθήνα και σκέφτεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όμως εάν τελικά συνεχίσει να αγωνίζεται, θα το κάνει μόνο για την ΑΓΕΖ. Τα ανοιχτά ζητήματα είναι πλέον αυτά του τεχνικού συμβούλου και των «μικρών» που θα αποκτηθούν, καθώς με τα νέα δεδομένη δύο εξ’ αυτών πρέπει να είναι κάτω των 22 και άλλοι δύο κάτω των 20 ετών…

 

Διάψευση από διοικητικούς κύκλους για το Γιάννη Ελευθεριάδη

 

Οριστικά στο “τιμόνι” ο Νίκος Θεοδόσης, αναζητείται και τεχνικός Σύμβουλος!

Ειλημμένη είναι η απόφαση της Ερυθρόλευκης διοίκησης να εμπιστευτεί για δεύτερη σερί χρονιά το Νίκο Θεοδόση σαν πρώτο Προπονητή της ομάδας. Η φιλοσοφία της ομάδας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ντόπιο στοιχείο (ακόμη περισσότερο όταν προέρχεται μέσα από τα σπλάχνα του σωματείου) και όπως φαίνεται ο 32χρονος έχει όλο το απαραίτητο «πακέτο» για να παραμείνει στη θέση του. Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι κοντά του θα βρίσκεται ένας πιο έμπειρος Προπονητής, που θα έχει το ρόλο του τεχνικού συμβούλου. Η διοίκηση ψάχνει να βρει αυτόν που αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο, καθώς επαφές υπάρχουν με κάποιους, παρότι βρισκόμαστε ακόμη σε φάση ζυμώσεων. Πάντως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον έμπειρο Πατρινό τεχνικό Γιάννη Ελευθεριάδη, με τα «σενάρια» που είδαν τελευταία το «φως» της δημοσιότητας, να διαψεύδονται από κύκλους της διοίκησης.

 

Συνεχές ψάξιμο για ποιοτικούς “μικρούς”

Μετά τον τεχνικό σύμβουλο με τον οποίο η διοίκηση επιθυμεί να πλαισιώσει το Νίκο Θεοδόση, προτεραιότητα για τους ιθύνοντες της Ένωσης, αποτελεί η απόκτηση (λογικά με τη μορφή δανεισμού) δύο καλών «μικρών»… σε ένα κομμάτι που «πονούσε» η ομάδα την περσινή περίοδο. Η μεγάλη δυσκολία που υπάρχει με τους Ζακυνθινούς παίχτες στην ηλικία των 18-20 ετών (λόγω σπουδών- Στρατού που πρέπει να εγκαταλείψουν το νησί), αναγκάζει την Ένωση να στραφεί σε λύσεις εκτός νησιού, κάτι που προϋποθέτει πολύ ψάξιμο και αρκετές επαφές με ομάδες όλων των Κατηγοριών (ακόμη και της Α1 όπως οι Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός). Με λίγα λόγια οι δύο παίχτες που αποκτηθούν και θα πλαισιώσουν τους Ακτύπη (παίζει τελευταία χρονιά ως μικρός)- Πλαρινό, θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά. Δηλαδή να έχουν την διάθεση να αγωνιστούν ως δανεικοί σε μια νησιώτικη ομάδα, να μην έχουν υποχρεώσεις με σχολές ΑΕΙ-ΤΕΙ σε κάποια άλλη πόλη της Ελλάδας και φυσικά να δώσουν την συγκατάθεση τους, τα σωματεία στα οποία ανήκουν!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *