Ζάκυνθος

Στο στάδιο της Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης ο δρόμος διαφυγής στο Ναυάγιο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων για τη διάνοιξη του νέου δρόμου διαφυγής στο πλάτωμα του Ναυαγίου και καθώς μετράμε αντίστροφα για την έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου, το ενδιαφέρον για το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της παρέμβασης αυτής αυξάνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θ. Κάρδαρης: Η μεταβατική λύση στο Λίβα σχεδιάστηκε για 2,5 χρόνια και λειτουργεί 5 | ErmisNews.gr

Κίνδυνος για τα έργα ύδρευσης στο ΕΣΠΑ;;; | ErmisNews.gr

Γ. Μοθωναίος: Σε προτεραιότητα η οριοθέτηση της παραλίας στο Ναυάγιο | ErmisNews.gr

Αυτό που έχει ήδη ξεκαθαριστεί και από την Περιφερειάρχη ΡόδηΚράτσαΤσαγκαροπούλου είναι πως το έργο δεν μπορεί να έχει  ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της φετινής σεζόν και στόχος είναι ο δρόμος να είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Προς το παρόν προχωρούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή της παρέμβασης σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις που θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν γίνει η δημοπράτηση.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν γνωστές πληροφορίες που αφορούν ενστάσεις από την πλευρά του Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου, η οποία καλείται να γνωμοδοτήσει για την μελέτη του έργου. Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε- η ΕΦΑ Ζακύνθου στην εισήγηση της θέτει περιορισμούς για το έργο, σημειώνοντας πως ένα μεγάλο μέρος της παρέμβασης αφορά υπό οριοθέτηση περιοχή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Η εισήγηση αυτή ωστόσο φαίνεται να έχει γνωμοδοτικό και όχι δεσμευτικό χαρακτήρα.  Καθυστερήσεις σημειώνονται και στην έγκριση από το ΕΘΠΖ, που επίσης απαιτείται καθώς πρόκειται για περιοχή Natura.

Θυμίζουμε πως το πολυσυζητημένο έργο αφορά α) δασικό δρόμο Α΄ κατηγορίας συνολικού μήκους 1.633μ ο οποίος θα καταλήγει σε υφιστάμενο επαρχιακό δρόμο και β) δρόμο διασύνδεσης Γ΄ κατηγορίας 75μ με σκοπό την αναστροφή των μικρών ΙΧ οχημάτων. Επίσης, θα τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας σε ορισμένες θέσεις και θα γίνει κατακόρυφη σήμανση της οδού.γ) την υλοποίηση μελέτης συνολικού προϋπολογισμού 106.429,97 ευρώ (με ΦΠΑ) και αφορά την βλαστική αποκατάσταση των διαταραγμένων δασικών επιφανειών που θα προκύψουν από την διάνοιξη δασικών δρόμων στην θέση «Ναυάγιο».

Η προεκτιμημένη δαπάνη για την υλοποίηση του έργου που ανέρχεται στο ύψος των 870.652,37 ευρώ έχει ήδη εξασφαλιστεί εξολοκλήρου με μέριμνα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Π.Ε. Ζακύνθου).

Ακολουθήστε τo ermisnews.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από τη Ζάκυνθο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *