Ζάκυνθος

Στο μισό τα χρήματα για τα προνοιακά επιδόματα στη Ζάκυνθο

Εμφανή στα ταμεία του κράτους είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων που μείωσαν τον αριθμό των επιδοματούχων της Πρόνοιας σε πραγματικά μεγέθη, τα οποία και ανταποκρίνονται σε όσους έχουν ανάγκη τα χρήματα επειδή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

 

Έτσι τα στοιχεία που καταφέραμε να συγκεντρώσουμε δείχνουν ότι το τελευταίο δίμηνο (δηλαδή τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2012) δόθηκαν 411 χιλιάδες ευρώ στους επιδοματούχους του νησιού όλων των κατηγορών και όχι μόνο στους τυφλούς, ενώ κατά τον περασμένο χρόνο το αντίστοιχο ποσό έφτανε το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Βέβαια όλα αυτά κατέστη εφικτό να γίνουν πράξη μετά από πολύχρονη προσπάθεια για να επιβληθεί ο νόμος στα δημόσια οικονομικά και αφού πρώτα διασύρθηκε σε παγκόσμια κλίμακα το νησί μας στο οποίο πλέον προσάπτουν με ειρωνεία τον επιθετικό προσδιορισμό «νησί των τυφλών».

Αναλυτικά και προς γνώση της κοινής γνώμης δημοσιοποιούμε τα κάτωθι στοιχεία:

Στο νομό Ζακύνθου κατά τη φετινή χρονιά θα δοθούν συνολικά στους επιδοματούχους περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ ενώ το ποσό που δόθηκε το έτος 2010 ήταν 6 εκατομμύρια ευρώ και για την ακρίβεια 5.940.406, 33 €.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι από το 2009 η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του νομού Ζακύνθου είχε χτυπήσει στην κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο το καμπανάκι του κινδύνου μέσω εγγράφου που έστειλε και ενημέρωνε για την αύξηση των προνοιακών επιδομάτων.

Παρέχοντας συγκριτικά στοιχεία των περασμένων ετών ενημέρωσε το Υπουργείο Οικονομίας ότι παρατηρήθηκε αύξηση  δαπάνης των επιδομάτων μεταξύ των ετών 2004 και 2009 που έφθασε σε ποσοστό το 116%.  Ωστόσο το υπουργείο, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις, αγρόν ηγόρασε εκείνη την εποχή και οδηγηθήκαμε μετά από απανωτές καταγγελίες στη σημερινή κατάσταση όπου ακόμα γίνονται έλεγχοι μέχρι να φτάσουμε στον πραγματικό αριθμό των ανθρώπων που είναι ασθενείς και δικαιούνται επιδομάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *