Κοινωνία

Στις 25/2 η δίκη για την διεκδίκηση από το Δήμο προς την “Πειραιώς” ποσού 3,8 εκ. €

ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Γράφει η Μαριλένα Παπαδάτου

Από τη νομική σύμβουλο του Δήμου Σοφία Φωτοπούλου θα εκπροσωπηθεί ο Δήμος Ζακύνθου στην υπόθεση που δικάζεται σε λίγες ημέρες στο Εφετείο Αθηνών και αφορά την ταμειακή βεβαίωση που έστειλε ο Δήμος Ζακύνθου στην Τράπεζα το 2014 και αφορούσε οφειλή ύψους 3,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμος Ζακύνθου θα ζητήσει την αναβολή της εκδίκασης, προκειμένου πολύ σύντομα να επανέλθει με περισσότερα στοιχεία σε σχέση με αυτή την υπόθεση που πρωτόδικα έχασε, καθώς δικάστηκε ερήμην.

Το θέμα απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, κατά τη διάρκεια της οποίας η νομική σύμβουλος ενημέρωσε για το θέμα, θέτοντας παράλληλα εις γνώσιν των συμβούλων τους «κινδύνους» που υπάρχουν λόγω παρέλευσης της προθεσμία που είχε ο Δήμος στη διάθεση του για να υποβάλει τις προτάσεις του.

Θυμίζουμε πως η υπόθεση αφορά χειρισμούς που έγιναν το 2014, όταν – σύμφωνα με πληροφορίες – ο Δήμος συμπεριέλαβε το ποσό των 3,9 εκατομμυρίων ευρώ που προερχόταν από την Τράπεζα Πειραιώς στον προϋπολογισμό του, όχι ως «παθητικό» δηλαδή ως οφειλή, αλλά ως ποσό διεκδικούμενο καθώς αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί υπόθεση αμφισβητούμενη από την πλευρά του Δήμου, λόγω των πλαστογραφημένων αποφάσεων που χρησιμοποιήθηκαν για την σύναψη της δανειακής σύμβασης με την Τράπεζα.

Ακολούθως, όπως προβλέπεται και για όλα τα ποσά που διεκδικεί ο Δήμος από τρίτους, εστάλη τον Ιούλιο του 2014 στην συγκεκριμένη τράπεζα ταμειακή βεβαίωση με την οποία καλούνταν να φροντίσει για την άμεση καταβολή οφειλών προς το Δήμο, συνολικού ύψους 3.955.758 ευρώ.

Η Τράπεζα άσκησε ανακοπή και αίτηση αναστολής και έλαβε αμέσως προσωρινή διαταγή περί αναστολής εκτέλεσης της συγκεκριμένης απαίτησης.

Επιπλέον, κέρδισε τη δίκη στον πρώτο βαθμό (αριθμός απόφασης 1253/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) καθώς ο Δήμος δικάστηκε ερήμην. Συγκεκριμένα, παραστάθηκε δικηγόρος για αίτημα αναβολής, το αίτημα όμως απορρίφθηκε και η δίκη έγινε κανονικά στις 11.10.2016.

Ο Δήμος άσκησε στη συνέχεια έφεση, αλλά χωρίς να πάρει δικάσιμο, ενέργεια που τελικά έγινε από την Τράπεζα.

Η δίκη έχει οριστεί στις 25/2 στο Τριμελές Εφετείο της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *