Ζάκυνθος

Παράνομες μεθοδεύσεις κατήγγειλε ο Στ. Κοντονής σε προσλήψεις ανέργων

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο Βουλευτής Σταύρος Κοντονής με την οποία ζητά από τον Υπουργό Εργασίας απάντηση στο θέμα προσλήψεων ανέργων που έγιναν με πρόγραμμα απασχόλησης χωρίς να τηρηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής αναφέρει τα ακόλουθα:

 Με την από 9-10-2012 ( αρ.πρωτ. 2710/2012) ερώτησή του προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, ο βουλευτής Ζακύνθου Σταύρος Κοντονής κατήγγειλε τις παρανομίες και παρατυπίες που πραγματοποιήθηκαν κατά την διεξαγωγή διαγωνισμού πρόσληψης ανέργων σε 120 θέσεις απασχόλησης  ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου  από την «Ομάδα Εθελοντών Έκτακτης Ανάγκης Ζακύνθου» στα πλαίσια του Ε.Σ.Π.Α. και με ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Συγκεκριμένα, με Ανακοίνωσή της (ΚΟΧ95601/1/2012) η Ομάδα Εθελοντών ανακοίνωσε τις θέσεις και τα σχετικά προσόντα κατάληψής τους και κάλεσε τους ενδιαφερόμενους  να καταθέσουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Τελικά, προσελήφθησαν 119 άτομα.

   Όμως, ο όλος διαγωνισμός διεξήχθη με αδιαφάνεια και με παράνομες μεθοδεύσεις. Όπως ανέφερε ο βουλευτής, η ανακοίνωση δεν είχε ημερομηνία και δεν διανεμήθηκε δημόσια ούτε αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο αλλά μοιράσθηκε επιλεκτικά, τα δικαιολογητικά άρχισαν να υποβάλλονται πριν από την ανακοίνωση, τα αποτελέσματα δόθηκαν και αυτά επιλεκτικά σε γνωστούς και μόνο, η μοριοδότηση δεν έγινε νόμιμα αλλά ορισμένοι έλαβαν περισσότερα μόρια από όσα δικαιούνταν, δεν αναφέρονταν στους πίνακες κατάταξης τα υπολογισθέντα  μόρια και τέλος δεν υπήρχε υπεύθυνος για την ενημέρωση του κοινού και για την πληροφόρηση επί του δικαιώματος ενστάσεως. Από όλα αυτά προκύπτει σαφώς η πρόθεση πρόσληψης «ημετέρων» και μόνο και η προσβολή των δικαιωμάτων των ανέργων για μια ίση και αμερόληπτη κρίση κατά τον διαγωνισμό αυτόν ή και άλλους. Συνεχίζονται, έτσι, η χρόνια αδιαφάνεια και οι μέθοδοι του ρουσφετολογικού κράτους. 

   Ο βουλευτής Ζακύνθου ερώτησε τον Υπουργό τι μέτρα θα λάβει για να μην επαναληφθούν παράνομες και αδιαφανείς διαδικασίες όσον αφορά τα προγράμματα απασχόλησης ανέργων στην Ζάκυνθο. Επίσης, τι προτίθεται να πράξει για την αποτελεσματική παρακολούθηση και εποπτεία των σχετικών διαγωνισμών από πλευράς νομιμότητας. Τέλος, ζήτησε να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι, να ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και να προχωρήσουν στα δέοντα όσον αφορά την αναζήτηση ποινικών ευθυνών και την δίωξη των υπευθύνων των παρανομιών.      

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *