Ζάκυνθος

Μέτρα στο Ναυάγιο πριν θρηνήσουμε θύματα

Έγγραφο σε όλες τις αρμόδιες αρχές έστειλε ο Πρόεδρος των Βολιμών Γιάννης Θεοδόσης Κοντός με σκοπό τη λήψη μέτρων στην περιοχή του Ναυαγίου πριν χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Ο Πρόεδρος έστειλε το έγγραφο στις 25 Μαΐου στον Εισαγγελέα, την Αστυνομία, τη Μητρόπολη, το Δήμαρχο και τις Τεχνικές Υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου. Με αυτό επισημαίνει τους κινδύνους που κρύβονται από τότε που κάποιοι έκοψαν την εξέδρα πάνω από το Ναυάγιο καθώς οι τουρίστες σκύβουν για να δουν το θέματα και δεν υπάρχει πουθενά προστατευτικό για το γκρεμό.

Το έγγραφο αναφέρει τα εξής:

Σας κάνω γνωστό, σας επισημαίνω και σας παρακαλώ, όπως άμεσα επιληφθείτε του προβλήματος το οποίο έχει προκύψει στη θέση Ναυάγιο, στο σημείο που ευρίσκετο η σιδηρά εξέδρα.

Στο εν λόγω σημείο διαπιστώθηκε ότι έγινε κοπή της εξέδρας με τροχό, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες της εν λόγω περιοχής, προκειμένου να απολαύσουν την θέα, η οποία όπως όλοι γνωρίζετε αποτελεί σημείο αναφοράς της Ζακύνθου, στην κυριολεξία, κρέμονται στο ανάπτυγμα της όλης απόκρημνης ζώνης, αρκετού μήκους και ύψους αρκετών δεκάδων μέτρων.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές, αλλά και παράλληλα να γίνουμε παγκοσμίως στόχος συζητήσεων, λόγω αδιαφορίας και μη δυνατότητας ασφαλούς επίσκεψης τοποθεσιών, οι οποίες αναφέρονται και διαφημίζονται στους τουριστικούς χάρτες, θα σας παρακαλούσα άμεσα, να επιληφθείτε των όποιων απαιτούμενων ενεργειών της αρμοδιότητας εκάστου, αναμένοντας τις δικές σας ταχύτατες ενέργειες και την έγγραφη ενημέρωσή μου.

Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Βολιμών

Γ. Θεοδεόσης Κοντός

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *